کنکور هم سیاسیبازی شد، ماجرای کل کل وزارت علوم با نمایندگان! / کرونا، تست، ماسک!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی - همین چند روز گذشته بود که گزارشی از نظرات ضد و نقیض مسئولان درباره برگزاری کنکورهای سراسری از جمله آزمون دکتری 99 منتشر کردیم و در آن به اظهار نظراتی پرداختیم که هر کدام از مسئولان بنا به سلیقه و دیدگاه خود، خارج از نظرات ستاد ملی مبارزه با کرونا که مرجع اصلی تصمیمگیری بود، ارائه میکردند. با وجود تمام شدن رویداد بزرگی مثل کنکور دکتری در...
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی - همین چند روز گذشته بود که گزارشی از نظرات ضد و نقیض مسئولان درباره برگزاری کنکورهای سراسری از جمله آزمون دکتری 99 منتشر کردیم و در آن به اظهار نظراتی پرداختیم که هر کدام از مسئولان بنا به سلیقه و دیدگاه خود، خارج از نظرات ستاد ملی مبارزه با کرونا که مرجع اصلی تصمیمگیری بود، ارائه میکردند.
با وجود تمام شدن رویداد بزرگی مثل کنکور دکتری در این روزهای بحرانی کرونا، اما هنوز جنجال بین مسئولان و اعتراضات آنها به تصمیمات یکدیگر تمامی ندارد و همچنان عدهای از مسئولان با طرح عبارت کلیدی «اولویت سلامت داوطلبان است» خواستار به تعویق انداختن یا لغو برگزاری کنکورها در چنین شرایطی هستند. البته بازیگردانان اصلی این جنجال مجلسیها هستند.
درواقع پس از برگزاری کنکور دکتری دیدهها و شنیدهها حاکی از آن بود که برخی از حوزههای امتحانی آنطور که باید رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی نگرفته بودند و حتی در مواردی تقلب بیشمار داوطلبان به چشم میخورد. البته در این خصوص سازمان سنجش آموزش کشور تعداد اینگونه حوزههای امتحانی را محدود دانست و اعلام کرد به این حوزهها تذکرات لازم داده خواهد شد تا برای برگزاری آزمونهای بعدی شرایط گذشته را اصلاح کنند.
چنین صحبتی مسئولان را راضی نکرد و با وجود آنکه وزارت بهداشت در این باره به سازمان سنجش نمره قبولی داده و نظرسنجیها حاکی از رضایت 85 درصدی داوطلبان شرکتکننده از نحوه برگزاری کنکور دکتری است، اما همچنان مسئولانی از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به ویژه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات، موافق برگزاری کنکورهای سراسری در روزهای پیشرو نیستند و مدام در مصاحبه با رسانهها اعلام میکنند که در صورت عدم رعایت صحیح و دقیق پروتکلهای بهداشتی اجازه برگزاری آزمونها را نخواهند داد چون گزارشهای متعددی از عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کنکور دکتری منتشر شده است و این موارد جز اعلام نظر داوطلبان بلکه از سوی عکاسان رسانههای مختلف هم شکار شده است.
فشارهایی که مانع انتقاد وزیر بهداشت میشوند
بسیاری معتقدند که وزیر بهداشت تحت فشار اعضای هیئت دولت نسبت به عدم رعایت پروتکلهای برگزاری کنکور دکتری اعتراضی نمیکند و ماجرا را خوب جلوه میدهد. علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: شنیدهها حاکی از این است که بخشی از دولت به وزارت بهداشت و کارشناسان ستاد ملی کرونا برای برگزاری کنکور فشار آوردهاند؛ در حالی که باید اجازه داد این تصمیم سرنوشت ساز در یک فضای کارشناسی اتخاذ شود و نباید کارشناسان را تحت فشار داد.