کهگیلویه و بویراحمد در بن بست راه و شهر سازی / حمل و نقل مهمترین زیرساخت و مطالبه برای توسعه یافتگی استان است
هزینه بالای ساخت راه در مناطق کوهستانی، اولویت دار نبودن پروژه ریلی کهگیلویه و بویراحمد، فرودگاه توسعه نیافته و جاده هایی که قربانگاه جان انسان ها هستند باعث شده تا این استان در بن بست وزارت راه باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس اگر چه پس از انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در توسعه راه ها وارد فاز جدیدی شد و کل 143 کیلومتر راه قبل از انقلاب این استان توسعه چند ده برابری پیدا کرد اما این استان حتی یک کیلومتر آزاد راه ندارد و بالغ بر 50 درصد راه های آن نا ایمن است.
نبود خطوط ریلی برای جابجایی کالا و مسافر در کهگیلویه و بویراحمد را می توان به نداشته های این استان در حوزه راه اضافه کرد تا بعد از سقوط هواپیمای آسمان، فرودگاه سرزمین چهار فصل به دلیل موانع در عدم توسعه یافتگی بی شباهت به یک فرودگاه محلی نباشد.
کهگیلویه و بویراحمدی ها می گویند ایمنی در راه های استان آنگونه که حق این مردم است نبوده و سالانه جوانان زیادی در محورهای مواصلاتی آن قربانی عدم توسعه یافتگی می شوند.
در بسیاری از مناطق کهگیلویه و بویراحمد با کوچکترین بارش برف و باران راه ارتباطی بسیاری از روستاها برای چندین روز قطع میشود تا 103 نقطه حادثه خیز این استان محلی برای شروه های مادرانی باشد که مرگ فرزندانشان را مویه می کنند.
محور های پاتاوه - دهدشت / یاسوج - سپیدان / یاسوج - بابامیدان - سمیرم / فرودگاه، راه آهن، جادههای چهارخطه و اتصال به شبکه آزاد راه سالهاست در ایستگاه انتظار، منتظر تدبیری برای خروج از بن بست وزارت راه و شهرسازی هستند، انتظاری که سالهاست کودکانش را پیر کرده و سالخوردگانش خاک را به آغوش کشیده اند.
حمل و نقل مهمترین زیرساخت برای توسعه یافتگی است و بدون شک عدم توسعه و محرومیت کهگیلویه و بویراحمد به دلیل بن بست این استان در راه های وزارت راه و شهرسازی است چرا که سرمایگذاران رغبتی برای ورود به این استان با شاخصه محرومیت ندارند و اگر وارد این استان شوند هزینه حمل و نقل های زمینی، هوایی و ریلی می تواند برای آنها کمر شکن باشد.
راهسازی در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل کوهستانی بودن پر هزینه است اما آیا استانی که 8 درصد آب کشور، خاص ترین معادن، گردشگری و کشاورزی بی نظیردر نیمه جنوبی کشور وتولید کننده 20 درصد نفت است نباید از راه ایمن و حمل و نقل آسان برخوردار شود.
راه و حمل و نقل های هوایی، زمینی و ریلی مطالبه جدی مردم کهگیلویه و بویراحمد از رئیس جمهور رئیسی است، آنها می خواهند تا عدالت در توسعه یافتگی که راه بستر ساز این موضوع است تحقق بخشیده شود.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از 6 هزار کیلومتر راه شامل یکهزار و 800 کیلومتر راه اصلی، فرعی و چهارخطه، 2 هزار کیلومتر راه روستایی آسفالت، یکهزار و 500 کیلومتر جاده خاکی و 700 کیلومتر راه شوسه دارد.
خبرنگار: باقرزاده
انتهای پیام /