شنبه 3 آذر 1403

کولاک قایقرانی ایران در کسب سهمیه های المپیک / تاریخ سازی تیمی دختران روئینگ برای اولین بار

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
کولاک قایقرانی ایران در کسب سهمیه های المپیک / تاریخ سازی تیمی دختران روئینگ برای اولین بار

قایقرانی ایران با تاریخ سازی در کسب سهمیه های المپیک 2024 پاریس دست به رکورد شکنی های بزرگ و چشمگیری زد.

به گزارش ورزش سه؛ قایقرانی ایران برای اولین بار دست به رکوردشکنی های ویژه در کسب سهمیه های تاریخی برای المپیک 2024 پاریس در دو بخش آبهای آرام توسط قایق های کایاک، کانو کانادایی و روئینگ دختران زد تا مرزهای بسیاری را جابجا کند و تابو شکنی چشمگیری را به نمایش بگذارد.

اتفاق اول: تعداد سهمیه ها رکورد شکست

کسب چهار سهمیه المپیک 2024 پاریس دختران و پسران با حضور پنج قایقران از ایران در سه رشته همزمان برای اولین بار است که در تاریخ ورزش ایران رقم می خورد.

پیش از این قایقرانی ایران در المپیک 2012 لندن با چهار قایقران تک نفره متشکل از دو زن و دو مرد سهمیه بزرگترین جشنواره ورزشی جهان را به خود اختصاص داده بود اما اکنون پنج قایقران کشورمان در چهار قایق متشکل از سه ماده ورزشی کایاک، کانو کانادایی و روئینگ توانستند به سهمیه المپیک 2024 پاریس دست پیدا کنند.

در حقیقت برای اولین بار پنج قایقران زن و مرد ایرانی به المپیک راه پیدا کردند که بیشترین تعداد حضور قایقرانی در یک دوره از بازیهای المپیک در 2024 پاریس خواهد بود.

اتفاق دوم: اولین سهمیه تاریخی قایق دو نفره

قایقرانی ایران برای اولین بار در تاریخ توانست سهمیه قایق دو نفره یا به اصطلاح تیمی را برای المپیک 2024 پاریس توسط مهسا جاور و زینب نوروزی کسب کند.

تا پیش از این در پنج المپیکی که قایقرانی ایران قایقران داشت هیچگاه سهمیه تیمی یا قایق دو نفره مسب نشده بود تا از این حیث دختران روئینگ کشورمان دست به تاریخ سازی ویژه بزنند.

بدین ترتیب قایقرانی کشورمان در کنار شمشیربازی توانستند جای خالی سهمیه های تیمی المپیک را طبق پیش بینی چند ماه اخیر ورزش سه به عنوان تنها رسانه ای که این موضوع مهم را پیش بینی کرده بود محقق کنند.

اتفاق سوم: المپیکی شدن برای اولین بار در سه ماده

قایقرانی ایران در المپیک 2000 سیدنی در ماده کایاک با یک قایقران، در 2008 پکن با دو قایقران زن و مرد در ماده روئینگ، در المپیک 2012 با چهار ورزشکار زن و مرد در دو ماده کایاک و روئینگ، در المپیک 2016 ریو با کانو و روئینگ، در المپیک 2020 در روئینگ و کایاک حضور یافته بود.

حال برای اولین بار در تاریخ قایقرانی ایران برای المپیک 2024 پاریس همزمان در سه ماده کانو، کایاک و روئینگ توسط سه زن قایقران و دو مرد حضور خواهد داشت.

اتفاق چهارم: سه دختر قایقران در المپیک

در المپیک 2024 پاریس یه دختر قایقران ایرانی و دو مرد به رقابت با حریفان خواهند پرداخت.

از این حیث نیز قایقرانی با پنج نفر و چهار سهمیه بیشترین تعداد ورزشکار تمام شش المپیکی که قایقرانان ایرانی به این بازیها راه یافتند را در 2024 پاریس رقم زده است.

جالب اینکه فاطمه مجلل 21 ساله، محمدنبی رضایی و زینب نوروزی 23 ساله هستند که نشان از جوان بودن قایقرانان راه یافته به المپیک دارد.

حال مهسا جاور کاپیتان قایقرانی در المپیک است

در کاروان پنج نفره قایقرانانی که در سه ماده مختلف به المپیک 2024 پاریس راه یافتند مهسا جاور با 30 سال سن با تجربه ترین قایقران یا به اصطلاح کاپیتان تیم اعزامی نام خواهد گرفت که توانست به دومین المپیک زندگی خود راه یابد.

البته علی آقا میرزایی هم با 28 سال سن به مانند مهسا جاور دومین المپیک خود را در پاریس تجربه می کند.

پیش از این محسن شادی در روئینگ تنها قایقران دو المپیکی ایران محسوب می شد که حال مهسا جاور در روئینگ و علی آقا میرزایی در کایاک هم به رکورد شادی رسیدند.

سهرابیان: دخترها و پسران قایقرانی غیرت کردند

علیرضا سهرابیان رییس فدراسیون قایقرانی و نائب رییس کانوئینگ آسیا که به عنوان عضو هیأت ژوری کسب سهمیه قاره ای آبهای آرام المپیک در توکیو حضور داشت به ورزش سه گفت: اتفاقهای تاریخی در قایقرانی فقط با غیرت مثال زدنی قایقرانان زن و مرد این رشته ورزشی رقم خورد و عزیزانم در فدراسیون خون دلها خوردند تا باعث سرافرازی این رشته سخت در ورزش ایران شوند که به نفر به نفر آنها افتخار می کنم.

قایقرانی یک طلا، یک نقره، سه برنز و نمره بیست

قایقرانان ایرانی در قهرمانی همزمان آسیا و کسب سهمیه آبهای آرام در ژاپن و روئینگ در کره جنوبی توانستند پنج مدال در چهار ماده المپیکی و یک ماده غیر المپیکی کسب کنند.

محمد نبی رضایی در ماده المپیکی هزار متر کانو مدال طلا گرفت، علی آقا میرزایی در هزار متر المپیکی کایاک و 200 متر غیر المپیکی این ماده دو برنز به گردن آویخت، فاطمه مجلل در روئینگ المپیکی سنگین وزن دو هزار متر برنز و مهسا جاور در کنار زینب نوروزی در قایق دو نفره المپیکی سبک وزن دو هزار متر دختران آسیا مدال نقره را به خود اختصاص دادند. حال 26 سهمیه انفرادی داریم و 2 سهمیه تیمی

ورزش ایران بدون احتساب دو فرصت امروز کشتی فرنگی تاکنون 26 سهمیه انفرادی در رشته های کشتی آزاد، تکواندو، کشتی فرنگی، تیراندازی، شمشیربازی، وزنه‌برداری، قایقرانی و یک سهمیه هم بر اساس رنکینگ در دوچرخه‌سواری جاده در کنار دو سهمیه تیمی شمشیربازی اسلحه سابر مردان و قایق دو نفره روئینگ دختران المپیک 2024 پاریس را به خود اختصاص داده که از بین آن‌ها، شش سهمیه انفرادی توسط دختران ورزشکار کشورمان و 20 سهمیه انفرادی مردان در کنار دو سهمیه تیمی توسط مردان شمشیربازی و زنان قایقرانی به دست آمده است.

پوریا تابان

کولاک قایقرانی ایران در کسب سهمیه های المپیک / تاریخ سازی تیمی دختران روئینگ برای اولین بار 2
کولاک قایقرانی ایران در کسب سهمیه های المپیک / تاریخ سازی تیمی دختران روئینگ برای اولین بار 3
کولاک قایقرانی ایران در کسب سهمیه های المپیک / تاریخ سازی تیمی دختران روئینگ برای اولین بار 4