«کیت» های تقلبی آزمایشگاهی آقایان را باردار کرد!
مونا اشرفی، مدیر آزمایشگاه دارا، هم برای شهروند توضیح میدهد که گاهی وسایل آزمایشگاهی قاچاق و تقلبی تاثیر زیادی در نتیجه آزمایش میگذارند. به طور مثال، آمار تشخیص بارداری مردها در آزمایشگاهها گواه این نکته است. این موضوع البته در نگاه اول خندهدار به نظر میرسد، اما در واقع طنین زنگ خطر است، زیرا خطا در این مورد کاملا آشکار و روشن است و به جایی برنمیخورد، اما خطایی اینچنینی در سایر...
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که از مجموع 15 میلیارد دلار جنس قاچاقی که به کشور وارد میشود، بیش از 800 میلیون دلار آن مربوط به تجهیزات پزشکی است. این رقم نشان میدهد که نظارت در این بخش بهشدت ضعیف است و ورود این تجهیزات به کشور با وجود ارزی که به این بخش تعلق میگیرد جای سوال دارد. البته این تنها مشکل این بخش نیست.
تولید کیتهای بدون پروانه ساخت و برچسب اصالت، توسط شرکتهای داخلی که مجوز آنها از سوی آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت هم تایید نشده، با عنوان تولید مستقل و با مواد اولیهای که ارز آنها توسط اداره تجهیزات پزشکی و در قالب ارز ترجیحی تامین شده و هیچ نظارتی بر آن صورت نگرفته، از دیگر مشکلاتی است که بر بخش تجهیزات پزشکی سایه انداخته است.
جالبتر اینکه اداره تجهیزات پزشکی، تخصیص ارز به این شرکتهای متخلف را نیز امسال بیش از 50 درصد افزایش داده است. حالا و با این اوضاع، کمبود و نبود و حتی قاچاق این تجهیزات پزشکی بیماران را جان به لب کرده؛ گاهی در بخش آزمایشگاهی مشکل ایجاد میکند و حتی روند درمان را تحت تاثیر قرار میدهد.
این را محمد میررستمی، مسئول یکی از آزمایشگاههای شرق تهران، برای شهروند توضیح میدهد و میگوید: «کمبود وسایل آزمایشگاهی موضوعی است که در بیشتر آزمایشگاهها فرایند کار را با مشکل روبهرو کرده است. نبود این وسایل باعث میشود مجبور شویم با چند برابر قیمت این وسایل را که اصولا قاچاق هستند بخریم. حتی کیتهای معمولی نیز قاچاق هستند و از کشورهای ترکیه وعراق وارد میشوند و تضمین کارکردشان مشخص نیست.»
او توضیح میدهد که این کیتها هم سرعت آزمایشها را کند میکند و هم تشخیص درست را دچار مشکل میکند، چون کیتهای تخصصی یا کمیاب هستند یا اصلا در بازار پیدا نمیشوند؛ بهخصوص در آزمایشهای تخصصی، کاملا ًدچار مشکل شدهایم. به علاوه اینکه کیتها گران است و راحت هم به دست نمیآید.
او تاکید میکند که این ماجرا آزمایشگاههای بزرگ را با چالش بیشتری روبهرو میکند، زیرا تحریمها وضعیت واردات را دچار مشکل کرده و آزمایشگاههای بزرگ هم برای بسیاری ازبیماران مجبورند از وسایل خارجی استفاده کنند.
میررستمی به این موضوع اشاره میکند که در حال حاضر که قیمت دلار بیمحابا بالا میرود، نمیدانیم وضعیت این تجهیزات چه میشود. این روزها برای تهیه کیت آزمایشگاهیای که تقریبا با 600 هزار تومان میخریدیمش، باید 4 تا 5 میلیون تومان پول بدهیم، تازه اگر پیدا شود. این هم بماند که بسیاری از این کیتها به صورت قاچاق وارد میشوند و استاندارد بودنشان جای سوال دارد. اما وقتی آزمایشگاه مجبور است آزمایشی را انجام دهد که نتیجهاش به زندگی بیمار بستگی دارد، ناچار است از آنها استفاده کند و باید گفت خطای بسیاری از این کیتها هم بالاست.
او به این موضوع اشاره میکند که برخی از کیتهای داخلی هم نه پروانه ساخت دارند و نه برچسب اصالت. معنی آن این است محصولات غیراستاندارد هم وارد این بازار میشوند و میتوانند عواقب بیشتری به همراه داشته باشند.
مونا اشرفی، مدیر آزمایشگاه دارا، هم برای شهروند توضیح میدهد که گاهی وسایل آزمایشگاهی قاچاق و تقلبی تاثیر زیادی در نتیجه آزمایش میگذارند. به طور مثال، آمار تشخیص بارداری مردها در آزمایشگاهها گواه این نکته است. این موضوع البته در نگاه اول خندهدار به نظر میرسد، اما در واقع طنین زنگ خطر است، زیرا خطا در این مورد کاملا آشکار و روشن است و به جایی برنمیخورد، اما خطایی اینچنینی در سایر موارد میتواند فاجعهبار باشد.
او توضیح میدهد که بسیاری از آزمایشگاههای داخلی دستگاههای مجهزی را خریداری کردهاند که برای استفاده از آنها باید از کیتهای خودشان استفاده شود و با وضعیت کمبود ارز ترجیحی، واردات آنها با مشکل روبهرو است و بهشدت با کمبود روبهرو هستیم. این در حالی است که کیتهای قاچاقی که وارد میشوند درصد خطای بالاتری دارند. این ماجرا در مورد سایر تجهیزات پزشکی هم صادق است و این بخش از نظام سلامت را با مشکل مواجه کرده است.
اشرفی به این ماجرا تاکید میکند که به عنوان آزمایشگاه ناچارند به هر قیمتی آزمایش را انجام دهند، اما اگر راهی برای واردات تجهیزات پزشکی پیدا شود میتوانند از مشکلاتی که با آن رودررو هستند بکاهند.
او به موضوع توزیع کالاهای بدون استاندارد در داخل کشور هم اشاره میکند و میگوید: «برخی محصولات هم در داخل کشور توزیع میشوند که استاندارد نیستند. این ماجرا چنان واضح است که حتی برچسب اصالت روی این موارد وجود ندارد و به معنای این است که در این حوزه رانت وجود دارد.
منبع: شهروند هم اکنون دیگران می خوانند-
در جوانرود چه خبر است؟
-
ثبتنام و فروش فوری ایران خودرو | با خرید پژو 207، 230 میلیون سود کنید!
-
گزارش مهر از فراخوان امروز اعتصاب بازاریان و تعطیلی مغازهها | کسبه در بازار آهنگران تهران تجمع و راهپیمایی کردند
-
ماجرای اعتراض و اعتصاب غذای فریده مرادخانی چیست؟
-
اطلاعیه مهم دیوان عالی کشور درباره توقف حکم اعدام «سهند نورمحمدزاده» | فرجامخواهی سهند نورمحمدزاده پذیرفته شد
-
جزئیات تازه از حمله مسلحانه به حجتالاسلام عباس دهقانی اشکذری در قم | تیم ویژه تشکیل شد
-
انتقاد مولوی عبدالحمید از برخورد با همسر و دختر علی دایی