شنبه 10 آذر 1403

گام بلند دانش‌بنیان‌هابرای مبارزه با میکروب‌ها / ضدعفونی تمامی سطوح درکمتر از یک دقیقه

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
گام بلند دانش‌بنیان‌هابرای مبارزه با میکروب‌ها / ضدعفونی تمامی سطوح درکمتر از یک دقیقه

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پس از شیوع جهانی ویروس کرونا، تلاش‌های مختلف ملی و بین‌المللی به منظور کنترل عفونت و آلودگی و مبارزه با پاندمی کووید 19 آغاز شد. یکی از فناوری‌های نوینی که در این زمینه مورد توجه قرار گرفته، استفاده از فناوری پلاسما در ساخت دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده است.

دومین کشور دارای این فناوری

دستگاه ضدعفونی‌کننده اجسام، محیط و تجهیزات پزشکی، با استفاده از این فناوری پیشرفته که در داخل کشور بومی‌سازی شده است، به تولید می‌رسد تا ایران، دومین کشوری در جهان باشد که این فناوری را به ثبت می‌رساند.

دستگاه ضدعفونی سطوح و محیط، بخار آب اکسیژنه پلاسمایی، کاربردی خاص و حساس در پاکسازی تجهیزات پزشکی دارد. مکانیسم ایجاد و کنترل پلاسما با کیفیت مطلوب در فشار اتمسفر و به‌کارگیری آن به جهت برانگیخته کردن ماده موثره و کنترل تمامی پارامترها از جمله فشار هوا، فشار و دبی مایع و کیفیت پلاسما برای دستیابی به شرایط مطلوب، مهم‌ترین چالش استفاده از این فناوری است.

سازگاری بالا با طیف وسیعی از مواد

این دستگاه ضدعفونی‌کننده، دستگاهی قابل حمل است که می‌تواند در مدت زمان پاشش 1 ثانیه و در مدتی کمتر از یک دقیقه، تمامی میکروارگانیزم‌های موجود بر روی سطح را بی‌اثر کند. ویژگی مهم این فناوری، عدم باقی گذاشتن مانده بر روی سطوح موردنظر و سازگاری بالا با طیف وسیعی از مواد است. این ویژگی سبب می‌شود تا دستگاه، موضوع طرح گزینه مناسبی برای ضدعفونی کردن وسائل و تجهیزات الکترونیکی باشد.

از دیگر مزایای کاربردی این دستگاه می‌توان به سازگاری با گستره متنوعی از مواد، ضدعفونی کردن بدون نیاز به قرنطینه‌سازی، نیاز اندک به تجهیزات ایمنی فردی، قابلیت جابجایی تجهیزات برای استفاده در مکان‌های مختلف و آسیب حداقلی برای محیط زیست اشاره کرد.

صرفه‌جویی ارزی 500 هزار دلاری

این دستگاه که کاربردهای بسیاری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دارد، ضمن صرفه‌جویی ارزی 500 هزار دلاری، برای 7 نفر به شکل مستقیم، اشتغال‌زایی داشته است.

طرح دستگاه ضدعفونی‌کننده سطوح و محیط بخار آب اکسیژنه پلاسمایی توسط شرکت دانش‌بنیان نوع 2 داریا دانش بارثاوا در استان خراسان رضوی و با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در مسیر تولید و توسعه قرار گرفته است.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است