سه‌شنبه 6 آذر 1403

گام های دانشگاه تهران با 170 شرکت فناوری برای توسعه کشور

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گام های دانشگاه تهران با 170 شرکت فناوری برای توسعه کشور

تهران - ایرنا - دانشگاه تهران روز پنجشنبه به مناسبت روز امار و برنامه ریزی اعلام کرد با 300 هزار فارغ التحصیل در مقاطع مختلف و در اختیار داشتن بزرگترین پارک فناوری دانشگاهی و بیش از 170 شرکت فناور و استارتاپی برای توسعه همه جانبه بیشتر کشور گام می دارد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، بیش از 300 هزار فارغ‌التحصیل (از سال 1344 به بعد)، 121 هزار و 931 عنوان پایان‌نامه، چهار هزار و 200 عنوان کتاب (از سال 1325 تاکنون)، 51 هزار و 593 مقاله علمی فارسی، بیش از یک هزار 600 طرح کاربردی توسعه‌ای و توانمندساز در نقاط مختلف کشور، تنها بخشی از گنجینه بزرگ و میراث تاریخی دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی کشور است که می‌توان در قالب آمار به زبان آورد.

این دانشگاه اعلام کرد این پشتوانه و میراث غنی ماندگار، هم‌اکنون با سرمایه انسانی، زیرساختی و فناوری گسترده‌تری در نقش موتور محرکه در خدمت توسعه همه جانبه کشور است.

دانشگاه تهران با اشاره به روز ملی "آمار و برنامه‌ریزی"، تصریح کرد گرچه استفاده از «آمار» قدمتی چهار هزار ساله در تمدن بشری از جمله در ایران باستان دارد، اما حدود یکصد سال پیش علم «آمار» به‌صورت رسمی برای ثبت وقایع چهارگانه در کشور مورد توجه ویژه قرار گرفت. با گذشت زمان و با توجه به توسعه نهادها، سازمان‌ها و شکل‌گیری نظام‌های حکمرانی، علم آمار متعاقبا دلالت‌ها و کاربردهای زیادی به‌خصوص در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری یافت. در جوامع درهم تنیده و شبکه‌ای امروزی، انسان‌ها همواره در مواجهه با مسائل روزمره غرق در سطوح مختلفی از آمارها و ارقام هستند. بسیاری از این آمار و ارقام دیده نمی‌شوند و یا به دلیل مشغله ذهنی و فکری روزانه مورد بی‌توجهی واقع می‌شوند. با این وجود، علم آمار همچنان بالنده و در حال توسعه باقی مانده و با استفاده از تکنیک‌های نوین و متناسب با تحولات سریع مرتبط با وقایع و آنچه در پیرامون ما جاری و ساری است، حرف‌های عمیق‌تر و گویاتری برای گفتن دارد. دانشگاه تهران در ادامه اعلام کرد این دانشگاه به لحاظ سرمایه انسانی:، دو هزار و 94 عضو هیأت علمی، سه هزار و 905 کادر اداری و اجرایی، 43 هزار و 992 دانشجو از جمله 27 هزار و 645 دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد که برای توسعه علمی ایران اقدام می کنند.

به لحاظ زیرساخت دانش نیز این دانشگاه یک هزار و 845 رشته و گرایش تحصیلی در بیش از 160 گروه آموزشی، 60 واحد آموزشی، پنج پردیس داخلی و سه پردیس منطقه‌ای داشته و به لحاظ اکوسیستم فناوری هم دارای بزرگترین پارک فناوری دانشگاهی، بیش از 170 شرکت فناور و استارتاپ، 135 هسته نوآور، نوزده قطب علمی و هفت کرسی یونسکو است.

دانشگاه تهران به لحاظ پژوهشی و تحقیقاتی دارای52 مؤسسه و مرکز پژوهشی، 194 نشریه علمی و پژوهشی، دو ستاد فناوری نانو و ستاد سلول‌های بنیادی به‌همراه ده‌ها طرح ملی از جمله گزارش ملی سیلاب‌ها، تشکیل خوشه‌های مشورتی (خوشه سرمایه اجتماعی، خوشه ارتباطات، خوشه اقتصاد، خوشه امنیت غذایی و...) بومی‌سازی تجربیات جهانی مرتبط با آسیب‌های اجتماعی و... است.

دانشگاه تهران با اشاره به اینکه به لحاظ فرهنگی با 398 نشریه دانشجویی، 185 انجمن علمی دانشجویی، 89 کانون فرهنگی، دینی و هنری و 9 موزه علمی و تاریخی فعال است، اعلام کرد سویه‌های دانش و فناوری دانشگاه تهران، از مرزهای ملی فراتر رفته است. بیش از پنج هزار فارغ‌التحصیلی خارجی، 50 عضو هیأت علمی بین‌المللی، چاپ هزاران مقاله علمی در نشریات معتبر بین‌المللی، حدود 400 قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی بین‌المللی، کسب ده‌ها جایزه بین‌المللی به همراه بیش از یک هزار دانشجوی خارجی فعلی، شبکه توانمندی از زنجیره دانش و پژوهش برای ورود به چرخه تولید علم و فناوری جهانی فراهم ساخته است.

*س_برچسب‌ها_س*