پنج‌شنبه 8 آذر 1403

گرانی سیمان در کرمان؛ علت‌ها و راهکارها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گرانی سیمان در کرمان؛ علت‌ها و راهکارها

کرمان - ایرنا - افزایش قیمت سیمان به عنوان یکی از مواد اولیه مهم ساختمان سازی بر زندگی مردم بسیار تاثیرگذار است اما افزایش ناگهانی قیمت این محصول که علت های آن را بورسی شدن و کاهش تولید می خوانند، سبب نگرانی هایی در روزهای پایانی سال شده است.

به گزارش ایرنا، قیمت‌گذاری این محصول می‌تواند بر چگونگی خانه‌دار شدن عده بسیاری در کشور و استان کرمان تاثیر بگذارد و در این زمینه سیمان تیپ 2 بیشترین مصرف را در زندگی مردم دارد.

نیمه دوم سال جاری بود که سیمان تیپ 2 کرمان هم به تابلو بورس پیوست، هدف از این اقدام از ابتدا، یافتن بازاری جدید و فروش رقابتی اعلام شد اما با بالارفتن تقاضا، قیمت این محصول نیز سیر صعودی به خود گرفت؛ نرخی که اواسط سال جاری هر تن 470 هزار تومان به فروش می رسید تا اسفند ماه امسال به بیش از 900 هزار تومان رسید که عده ای معتقدند این محصول تا 2 برابر افزایش قیمت داشته است.

در همین حین اعتراض های مردمی نیز شدت گرفت؛ یکی از شهروندان در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت سیمان تا 2 برابر بالا رفته و متاسفانه رسانه ها هم به این حوزه ورود جدی نکرده اند.

علی سعیدی افزود: ما مشغول ساخت و ساز بودیم که گرانی شن، ماسه و بازار سیمان و بتن موجب شد منزل خود را نیمه کاره رها کنیم و از مسئولان می خواهیم به حوزه قیمت گذاری این محصول ورود کنند تا مردم خودشان بتوانند خانه دار شوند.

وی تصریح کرد: تنظیم بازار نباید فقط به کالاهای اساسی بپردازد و قدرت حاکمیت نباید اجازه افزایش چنین نرخ گذاری خود سرانه ای را بدهد که در تناقض با سیاست های دولت سیزدهم است.

عرضه کم و تابلو بورس علت گرانی

این درحالی است که رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت در کرمان با بیان اینکه سیمان تیپ 2 نیاز مردم است گفت: طی 6 ماه گذشته تولیدات این کارخانه ها را رصد کردیم و سه کارخانه بزرگ این استان از جمله سیمان ممتازان 79 هزار و 560 تن، کارخانه ماهان 29 هزار و 514 تن و سیمان کرمان 65 هزار تن طی بهمن ماه تولید داشته اند و روند تولید با شیب ملایم کاهشی است.

حسینی نژاد یادآور شد: همزمان با فروش این کالاها در بورس، کف قیمت ها به ازای هرتن 470 هزار تومان تعیین شد اما اکنون 870 هزار تومان در بورس فروش می رود لذا بورس به مسیری برای افزایش قیمت این کالا تبدیل شده است.

وی تولید کارخانه های سیمان استان کرمان را تشریح و بیان کرد: برای قیمت سیمان پیشنهاد دادیم سقفی در قیمت گذاری بورس تعیین شود و در نتیجه این نرخ به 560 هزار تومان برسد که در صورت تصویب این پیشنهاد، قیمت محصول را کنترل می کنیم.

تغییر نرخ روزانه سیمان به دلیل وابستگی به بورس 

رییس کمیسیون بازرسی و رسیدگی به شکایات اتاق اصناف کرمان با بیان اینکه تاکنون شکایت مردمی از اصناف فروشنده سیمان نداشتیم گفت: نرخ سیمان روزانه تغییر می کند چون به بورس وابسته است.

مهران میردریکوند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعتراض مردم از گرانی سیمان نسبت به فروشنده نیست و آنان به کلیت کار اعتراض دارند زیرا همه می‌دانند که نرخ سیمان در بورس تعیین می شود و مشتری هر روز به قیمتی این محصول را از فروشنده می خرد و مشکل از مغازه دار نیست.

تاثیر قیمت سیمان و شن و ماسه بر بازار بتن

پیگیری های میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که تاثیر قیمت گذاری سیمان به حدی بوده که بر بازار بتن، مسکن و سایر کالاهای مرتبط با آن نیز به صورت زنجیره وار تاثیرگذار بوده است.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این زمینه در واکنش به افزایش قیمت بتن گفت: نرخ گذاری کالاها در کمیته نظارت مصوب و قیمت تمام شده محصول بتن نیز براساس آنالیز (پایش) قیمت و اسناد حسابداری داخلی شرکت های تولید کننده محاسبه می شود.

سینا خسروی افزود: اگر در این زمینه شکایتی اتفاق بیفتد آنالیز هزینه ها به صورت مجدد بررسی و به کارشناسان دادگستری ارجاع و با گرانفروشان برخورد می شود.

وی عنوان کرد: اتفاقی که در معادن شن و ماسه و بتن استان کرمان افتاده نیز از این حیث قابل بررسی است و خودشان باید اسناد قیمت گذاری را دربیاورند و به قیمت واحد و رقابتی برسند اما در بحث بتن اگر کسی شکایت داشت این اسناد بررسی و به تعزیزات حکومتی معرفی می شود.

وجود دهها پرونده گرانفروشی شن و ماسه

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: دهها پرونده گرانفروشی شن و ماسه طی یک ماه اخیر به تعزیرات حکومتی استان کرمان ارسال شده است.

وی یادآور شد: افزایش اخیر قیمت سیمان و شن‌وماسه استان کرمان بر نرخ گذاری بتن اثر داشته لذا سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی بر شکایت های این حوزه رسیدگی کرده است.

تعیین سقف قیمت سیمان، برخورد با گرانفروشان

تعیین سقف قیمت در بورس پیشنهاد دیگر سازمان صنعت، معدن و تجارت برای کنترل قیمت این محصول بوده که امیدها همچنان باقی است که به نتیجه برسد و تاثیر خود را با سرعت بیشتری بر زندگی مردم بگذارد.

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: سیمان به علت هایی از جمله اینکه راحت تر به دست مردم برسد، بورسی شد، تا نرخ آن هم رقابتی باشد و در خصوص افزایش ناگهانی قیمت این محصول، مراتب لازم را در ستاد تنظیم بازار مطرح و پیشنهادهای خود را برای تعیین سقف فروش این محصول به وزارت صمت اعلام کردیم.

محسن یزدان پناه افزود: امیدواریم کاهش قیمت آن، زودتر از وزارت اقتصاد دارایی اعلام شود و در این زمینه کف و سقفی مشخص شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد دادیم قیمت سیمان در بورس کالا باید به نوعی باشد که این محصول افزایش آنچنانی نداشته باشد و میانگین قیمتی در نظر بگیرند؛ همچنین همین قیمت برای خریداران نیز لحاظ شود تا مردم آسیب نبینند، ضمن آنکه گشت های بازرسی سازمان صمت هم به این حوزه ورود می کنند و برخورد قانونی با گرانفروشان صورت می گیرد.

کرمانی ها تا ماههای آینده باید سیمان را گران بخرند

یکی از راهکارهایی که دستگاه های اجرایی استان کرمان در این حوزه دنبال کردند ارتقای ظرفیت تولید بود و با وجود اینکه روندی زمان‌بر است اما نشان می دهد مردم کرمان همچنان باید سیمان را گران بخرند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این خصوص گفت: جلسات مختلفی برای موضوع قیمت سیمان در استان کرمان گذاشتیم و در این زمینه بحث و اقدامات لازم انجام شد اما اثرات آن تا چند ماه طول می کشد تا بر بازار کرمان اثر بگذارد.

رضا رحمان نژاد افزود: افزایش قیمت سیمان به علت نرخ بورسی این محصول بود و سازمان صنعت، معدن و تجارت برای رفاه حال مردم اقدامات لازم را انجام داده است، ضمن آنکه جلساتی با کارخانه سیمان داشتیم و یکی از دلایل دیگر این گرانی ها تولید و عرضه کم این محصول بود.

این افزایش قیمت ها در حالی رقم خورده که از سوی مسئولان عالی دولت در استانداری کرمان بارها اعلام شده بود که هیچ افزایش قیمتی در ماههای پایانی سال 1400 نخواهیم داشت و امیدواریم راهکارهای مسئولان در کنترل قیمت این محصول اثرگذار بر زندگی عامه مردم با سرعت بیشتری نتیجه دهد.

این درحالی است که سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در نشست اخیر تنظیم بازار استان برای چندمین بار اعلام کرد: نباید در ایام عید گرانفروشی و تغییر قیمت در بازار داشته باشیم اما متاسفانه گزارش های مواردی از این تخلفات در استان داریم که باید رسیدگی به آن در اولویت کار مدیران باشد.

برچسب‌ها

گرانی سیمان در کرمان؛ علت‌ها و راهکارها 2
گرانی سیمان در کرمان؛ علت‌ها و راهکارها 3
گرانی سیمان در کرمان؛ علت‌ها و راهکارها 4
گرانی سیمان در کرمان؛ علت‌ها و راهکارها 5
گرانی سیمان در کرمان؛ علت‌ها و راهکارها 6