چهارشنبه 25 تیر 1404

گرانی لبنیات؛ یک بام و دوهوای تولیدکنندگان لبنی در کشور

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
گرانی لبنیات؛ یک بام و دوهوای تولیدکنندگان لبنی در کشور

سخنگوی انجمن فرآورده‌های لبنی مدعی است که افزایش قیمت شیر فقط 10 درصد قیمت لبنیات را افزایش داده است در حالی که واقعیت بازار چیز دیگری می‌گوید.

سخنگو انجمن فرآورده‌های لبنی مدعی است، افزایش قیمت شیر فقط 10 درصد قیمت لبنیات را افزایش داده است در حالی که واقعیت بازار چیز دیگری می‌گوید.

به گزارش خبرنگار مهر، رصد هفتگی بازار لبنیات نشان می‌دهد قیمت در بازار فرآورده‌های لبنی بی ضابطه، هفتگی افزایش می‌یابد.

سخنگو انجمن فرآورده‌های لبنی مدعی است، افزایش نرخ شیر خام از هر کیلو گرم 18 هزار تومان به 23 هزار تومان باعث رشد حداقل 15 درصدی قیمت تمام‌شده تولید شده است؛ با این وجود، افزایش قیمت نهایی محصولات لبنی از ابتدای خرداد فقط 10 درصد افزایش یافته که کمتر از تأثیر واقعی این تغییر بر هزینه‌ها بوده است.

در حالی که رصد هفتگی و در برخی ایام، روزانه بازار کالاهای اساسی واقعیت دیگری را نشان می‌دهد. قیمت فرآورده‌های لبنی از ابتدا سال در مدار افزایش بوده و با تغییر مصوب شیر خام روند افزایش‌ها تداوم یافته است. در ادامه هم نرخ فرآورده‌های لبنی بدون توقف تا تیر ماه سناریو افزایش را ادامه داده است.

تداوم گرانی لبنیات در بازار

خانواده‌ها با مراجعه به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپر مارکت ها گلایه مند از گرانی این محصولات بوده و عنوان می‌کنند در هر بار مراجعه با یک نرخ جدید رو به رو می‌شوند.

در بحبوحه جنگ تحمیلی 12 روزه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدیدی چند ساعته از یکی از کارخانجات تولید فرآورده‌های لبنی که زیرمجموعه این وزاتخانه است، بر اهمیت تداوم تولید و حمایت از معیشت مردم تأکید کرد.

همچنین احمد میدری از کاهش حدود 10 درصدی قیمت برخی محصولات این شرکت خبر داد و این اقدام را برای حمایت از مردم، به‌ویژه در شرایط اقتصادی کنونی عنوان کرد در حالی که مشخص نیست کدام فرآورده‌های لبنی روند کاهشی داشته است. در پرسش از فروشگاه داران تاکید می‌شود قیمت فرآورده‌های لبنی امسال روند کاهشی نداشته و همیشه در مدار گرانی بوده است.

بهانه‌ای که صحت ندارد

بهانه افزایش قیمت مصوب شیر به 23 هزار تومان در حالی مطرح می‌شود که به گفته دامداران کارخانه داران شیر را با قیمت پایین‌تر خریداری می‌کنند.

مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی دامداران ایران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: کارخانه داران در صنف لبنیات هم شیر خام را از دامداران با نرخ پایین‌تر از قیمت مصوب خریداری می‌کنند و هم پول آن با تأخیر بسیار پرداخت می‌کنند.

وی افزود: قیمت هر کیلو گرم شیر خام درب دامداری‌ها بستگی به نوع شیر و قدرت مالی دامدار و شرکت تعاونی دارد.

این مسئول صنفی ادامه داد: خیلی اوقات به دلیل وضعیت نامساعد اقتصادی، دامدار ناچار است که محصول خود را زیر قیمت مصوب به فروش برساند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی دامداران ایران تاکید کرد: اگر چه برای سایر دامداران هم همین وضعیت حاکم است و شیر خام را زیر قیمت فروخته و به طور میانگین بین 4 تا 5 ماه بعد پول خود را دریافت می‌کنند.