گردشگری سلامت رقیب صنعت نفت شد
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور گفت: با توجه به اینکه خدمات پزشکی در ایران از کیفیت بالاتری نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا برخوردار است، درآمد خالص گردشگران سلامت را میتوان به معادل روزی حدود 500 هزار بشکه نفت خام افزایش داد.
روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور، علی دباغ افزود: سالانه حدود یک میلیون و 200 هزار گردشگر سلامت به کشور ما می آیند که اگر هر کدام متوسط 2 هزار دلار در کشور خرج درمان و همین اندازه هزینه اقامت و رفت و آمد کنند، نزدیک به 5 میلیارد دلار در حال حاضر در این حیطه درآمد کشور است اما می توان این عدد را به راحتی به حداقل 18 میلیارد دلار یعنی حداقل سالانه معادل 180 میلیون بشکه نفت یا روزی حدود 500 هزار بشکه نفت خالص بدون در نظر گرفتن هزینه های استحصال نفت در نظر گرفت.
وی اظهار داشت: ضریب اشغال تخت های بیمارستان کشور حدود 70 درصد است و در حال حاضر 150 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد که می توان با کمی برنامه ریزی در داخل و خارج کشور، این درآمد هنگفت را برای کشور ایجاد کرد.
دباغ افزود: خدمات پزشکی در ایران نسبت به سایر کشورهای همسایه و بسیاری از کشورهای دنیا، از کیفیت بالاتری برخوردار است، ولی در جذب گردشگری سلامت کشورمان با مشکل روبروست بطوریکه در طی سالهای اخیر، زنجیره جذب و انتقال بیمار خارجی در کشور به خوبی تعریف نشده است.
وی تصریح کرد: طی سال های اخیر تلاشهایی برای رشد گرشگری سلامت صورت گرفته ولی کافی نبوده و کشورهایی از جمله هندوستان گردشگران بسیاری را در حوزه سلامت جذب کرده، اگر سیستم فعالی در این حوزه وجود داشته باشد میتوان در زمینه گردشگری سلامت خوب عمل کرد.
دباغ افزود: میتوان نمایندگی بیمههایی را زیر نظر نهادهای دولتی برای اعتماد بیماران خارجی دایر کرد که گذشته از برطرف کردن مشکلات آنان، اعتماد گردشگران سلامت را به ارایه خدمات جلب و همزمان، صنعت بیمه هم به گردشگران سلامت ارایه خدمات و درآمد کسب کند.
عضو شواری عالی نظام پزشکی تصریح کرد: تبلیغات داخلی و خارجی در زمینه گردشگری سلامت موثر است، در بستر فضای مجازی همه میتوانند تبلیغ کنند، میتوانیم با فراهم کردن بستر مناسب و بهرهگیری از فضای تبلیغاتی و با توجه به تعرفه پایین نسبت به ترکیه، گردشگران زیادی را به کشورمان جذب کنیم.