"گردشگری" قطعه گمشده پازل توسعه کردستان / ظرفیتی ناب اما مغفول
رونق گردشگری ظرفیتی ناب و مغفول مانده برای ایجاد اشتغال پایدار، درآمدزایی و توسعه در روستاهای استان کردستان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صنعت گردشگری یکی از منابع مهم اقتصادی و عامل مؤثر در توسعه فرهنگی و اجتماعی در جامعه انسانی محسوب میشود و علاوه بر درآمدزایی و کارآفرینی بسیار گسترده، سبب نزدیکتر شدن ملتها و فرهنگها به یکدیگر شده است، ظرفیتی که تاکنون آنچنان که باید و شاید در استان کردستان مورد توجه قرار نگرفته است.
گردشگری، صنعتی است که توسعه آن نیازمند آگاهی و شناخت کافی از مسائل و عوامل مؤثر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. بدون آگاهی از امکانات موجود در هر منطقه، امکان برنامهریزی و پیشبینی علمی و اصولی وجود نخواهد داشت.
توسعه گردشگری در استان کردستان با موانع و محدودیتهای زیادی رو به رو است که این مشکلات سبب شده تا گردشگری نتواند به طور مناسب توسعه یابد. عدم وجود برنامههای مورد نیاز توسعه گردشگری در سازمانهای مربوطه، عدم همکاری بین سازمانها و ارگانهای ذیربط، عدم وجود تبلیغات، محدودیتهای دسترسی و حمل و نقل، کمبود شدید اقامتگاههای مناسب برای گردشگران، از جمله مشکلات و موانع در برابر توسعه گردشگری در استان به شمار میآید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج توسعه گردشگری را یکی از ضرورتهای استان خواند و اظهار داشت: کردستان ظرفیتهای متعددی برای توسعه گردشگری دارد که باید مورد توجه مسئولان و گردشگران کشوری و استانی قرار گیرد.
یعقوب گویلیان با بیان اینکه توسعه صنعت گردشگری، به ویژه برای استان کردستان که با معضل بیکاری مواجه بوده، از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: هماکنون 35واحد بومگردی در استان فعال است که با اعطای تسهیلات مناسب به این بخش شاهد چند برابر شدن این آمار خواهیم بود.
گویلیان از افزایش 3.5برابری میزان جذب اعتبارات تملک دارایی این سازمان در سالجاری در استان خبر داد و عنوان کرد: امسال از محل تبصره 18، تسهیلات 73 میلیارد تومانی به بخش هتلینگ و بخش خصوصی کردستان پرداخت شده است.
وی همچنین از پرداخت تسهیلات به طرحهای گردشگری خبر داد و بیان کرد: امسال میزان جذب اعتبارات تملک دارایی پروژههای استان 350 درصد افزایش یافته و رتبه اول کشور را کسب کردهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان تصریح کرد: گردشگری به عنوان یکی از گونههای مهم رقابتپذیری مکانی و یک صنعت رشد و توسعه درونزا در بسیاری از شهرهای دنیا مورد توجه قرار گرفته و باید در استان نیز در تخصیص اعتبارات به این حوزه، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
کارشناسان این حوزه نیز معتقدند که مسئولان میراث فرهنگی استان کردستان در حالی به چند اثر میراثی و جاذبه گردشگری توجه داشته و علت کمتوجهی به سایر ظرفیتها را کمبود منابع و اعتبار توجیه کرده که سراسر استان پهناور کردستان از ظرفیتهای متعدد در حوزه گردشگری برخوردار است.
گردشگری حلقه گمشده در استان کردستان؛ معرفی ظرفیتهای نهفته سبب رونق صنعت گردشگری در کشور میشود گزارش | گردشگری مذهبی در کردستان، ظرفیتی بینظیر اما مغفول + تصاویربه گزارش تسنیم؛ تهیه طرح جامع گردشگری استان با توجه به قابلیتها و توانمندیهای بالقوه و بالفعل تمام مناطق استان، فراهم کردن زمینه فعالیت بخش خصوصی و سرمایهگذاران داخلی و خارجی، استفاده از ظرفیت مرزی بودن کردستان و داشتن فرهنگ و زبان مشترک با کردستان عراق در زمینه جذب گردشگر خارجی، استفاده از توانمندیهای گردشگری تجاری و هدایت سرمایههای حاصل شده از این بخش به سایر بخشهای گردشگری و بهبود زیرساختهای گردشگری، تبلیغات منظم و مؤثر جاذبههای موجود و احیای ظرفیتهای غیرفعال، ایجاد و احداث مجتمعهای گردشگری در دریاچه زریبار، تجهیز سدها و رودخانههای استان به امکانات گردشگری میتواند توسعه گردشگری کردستان را به دنبال داشته باشد.