پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

گرم شدن هوای زمین تغییر ناگهانی و چشمگیری در قطب شمال ایجاد کرده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گرم شدن هوای زمین تغییر ناگهانی و چشمگیری در قطب شمال ایجاد کرده است

تهران - ایرنا - کارشناسان هشدار می‌دهند که کل جهان در حال حرکت به سمت یک بحران آب و هوایی است، اما حاشیه اقیانوس منجمد شمالی هم اکنون از این اثرات متاثر شده است.

به گزارش پایگاه اینترنتی دیلی میل، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که منطقه قطب شمال از سال 2017 تا 2019 تحت «تغییر ناگهانی و چشمگیری» قرار گرفته است که کارشناسان هراس دارند، این تغییرات غیرقابل برگشت و نشانه ای از بروز اتفاقی باشد که قرار است در آینده رخ دهد.

محققان در این مطالعه داده های مربوط به دمای آب، سطوح یخ سطح دریاها و الگوهای حیات وحش را در دو منطقه در «دریای برینگ» و «دریای چوکچی» که هر دو میان «آلاسکا» و «روسیه» قرار دارند، بررسی کردند.

پژوهشگران نتیجه گرفتند که قطب شمال با سرعت بیشتری نسبت به سایر نقاط جهان در حال گرم شدن است که این موضوع به باقی ماندن یخ‌های دریایی کمتر و ذوب شدن زودهنگام برف و ذوب شدن لایه منجمد دائمی زمین منجر شده است.

این مطالعه همچنین نشان داد که در نتیجه این تغییرات زیست محیطی، نهنگ ها به سمت جنوب مهاجرت نمی‌کنند، خوک های دریایی در این منطقه زاد و لد نمی‌کنند و سایر حیوانات دریایی نیز به تعداد زیاد جان خود را از دست می‌دهند.

محققان میزان تغییر مشاهده شده در مدت زمان این مطالعه را شوک آور اعلام کردند و گفتند: یکی از یافته‌های اصلی این مطالعه این بود که آب های نزدیک به بستر دریا که معمولا در طول سال یخ زده باقی می‌مانند، بخش‌هایی از آن در فاصله زمانی میان سال های 2014 تا 2018، گرم شده بودند. همچنین یخ زدگی آب دریا که معمولا هر پاییز آغاز می‌شود، در ژانویه و یا حتی برخی اوقات در فوریه یا وجود نداشت و یا کمتر از حد متوسط بود.

محققان متوجه شدند که عقب نشینی یخ بهاری در چند سال گذشته زودتر از حد معمول رخ داده بود. همچنین این مطالعه نشان داد که نبود یخ و دمای هوای گرم به اندازه قابل توجهی بر حیات وحشی که این منطقه را خانه خود می‌دانند، تاثیر گذاشته است بطوریکه جمعیت «روغن ماهی های اطلسی» در سال 2017 نسبت به سال های 2012 و 2013 فراوان تر بود.

همچنین شمار ماهی های «سالمون صورتی» به اندازه قابل توجهی در دریای برینگ در سال 2017 افزایش یافت و نهنگ های قطبی که معمولا در طول ماه های سرد به جنوب می روند، در طول سال از جای خود حرکت نکردند.

از سوی دیگر خوک های دریایی که از این منطقه برای زاد و ولد خود استفاده می‌کردند، غایب بودند و گزارش شد که شمار زیادی از آن‌ها در سواحل دریای برینگ و چوکچی مرده‌اند.

*س_برچسب‌ها_س*