شنبه 7 مهر 1403

گروه A جام جهانی قطر را بیشتر بشناسید؛ جدال لیورپولی‌ها در گروه میزبان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گروه A جام جهانی قطر را بیشتر بشناسید؛ جدال لیورپولی‌ها در گروه میزبان

تهران - ایرنا - مشخص شدن گروه‌بندی جام جهانی قطر، شرایط را برای بررسی اجمالی تیم‌های حاضر در گروه A این رقابت‌ها فراهم آورد.

به گزارش ایرنا، قرعه‌کشی جام‌جهانی 2022 در شهر دوحه پایتخت قطر برگزار شد و در آن تیم‌های قطر، بلژیک، سنگال و اکوادور در گروه یک این مسابقات هم‌گروه شدند. در ادامه این گزارش تیم‌های گروه A را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

قطر، ملقب به عنابی‌ها

تیم قطر پس از انتقادها و جنجال‌های فراوان توانست میزبانی جام جهانی 2022 را از آن خود کند. کشورهای استرالیا، ژاپن، آمریکا، کره جنوبی و قطر نامزدهای میزبانی جام جهانی 2022 بودند که در نهایت آمریکا و قطر به مرحله نهایی رسیدند و قطر به عنوان گزینه نهایی معرفی شد.

تیم قطر از سال 1970 میلادی عضو فیفا بوده است. این تیم در 10 دوره از جام ملت‌های آسیا حضور داشته و در هفدهمین دوره این مسابقات با شکست دادن ژاپن قهرمان شد. همچنین در این دوره از مسابقات سعدالشعیب رکورددار کلین‌شیت با 609 دقیقه بوده و المعز علی رکورد گلزنی در یک دوره جام ملت‌ها با 9 گل را به نام خود ثبت کرد.

این اولین حضور قطر در جام جهانی به لطف میزبانی پر سر صدای خود است. عنابی‌ها در آخرین رده‌بندی فیفا با 1441.41 امتیاز در رتبه 51 جهان و پنجم آسیا قرار گرفته‌اند.

سرمربی این تیم فلیکس سانچز اسپانیایی است که از سال 2013 کار خود را با تیم زیر 19 سال قطر آغاز کرد و در سال 2017 سکان هدایت تیم ملی فوتبال این کشور را برعهده گرفت.

فدراسیون قطر در این سال‌ها با سرمایه‌گذاری و هزینه‌های هنگفتی که انجام داده، توانسته از بازیکنان چند ملیتی در تیم خود استفاده کند که ستاره‌های تاثیرگذار این تیم به شرح زیر هستند:

امین لکومته (بازیکن مراکشی فرانسوی تبار)، احمد یاسر محمدی (مصر)، لوییس مارتین (برزیل)، محمد عبدالله تریسور (جمهوری کنگو)، محمد مونتاری (غنا)، کریم بوضیاف (فرانسه)، علی اسد (بحرین)، محمد کسولا (غنا)، پدرو میگل (ساحل عاج)، سبستیان سوریا (اروگوئه)، عمر باری (جمهوری غنا) و رودریگو تاباتا (برزیل) عبدالرحمن أبکر (عربستان)، خلیفه ابوبکر (سنگال)، بوعلام خوخی (الجزایر) و اکرم عفیف (پدر اکرم عفیف بازیکن تیم ملی قطر برای هر دو کشور تانزانیا و سومالی به میدان رفته و برای الغرافه به عنوان آخرین تیم باشگاهی نیز بازی کرده است. مادر عفیف هم اصلیتی بحرینی دارد).

باید دید سرمربی اسپانیایی قطر نام کدام یک از این بازیکنان را در فهرست نهایی خود برای جام جهانی اعلام می‌کند.

هلند ملقب به لاله‌های نارنجی

فدراسیون فوتبال هلند فعالیت خود را از سال 1905 آغاز کرد. تیم فوتبال این کشور در مجموع 10 بار توانسته جواز حضور در جام جهانی را کسب کند که نخستین بار آن در سال 1934 در کشور ایتالیا بوده است.

تیم ملی هلند به تسلط بر بازی فوتبال مدرسه‌ای معروف است. لاله‌های نارنجی تا به حال سه بار در سال‌های 1974، 1978، 2010 به فینال جام جهانی رسیده اما همواره در فتح جام ناکام بوده‌اند.

افتخارات تیم ملی فوتبال هلند

یک بار قهرمانی در جام ملت‌های اروپا در سال 1988

چهار بار مقام سومی در رقابت‌های جام ملت‌های اروپا

سه بار نایب قهرمانی جام جهانی در سال‌های 1974، 1978 و 2010

یک بار چهارمی جهان در جام جهانی در سال 1998

تیم هلند در آخرین رنکینگ فیفا با 1658.66 امتیاز در رتبه دهم قرار گرفته است.

لاله‌های نارنجی در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی قاره اروپا در گروه G این مسابقات با تیم‌های (ترکیه، نروژ، مونته نگرو، لتونی و جبل الطارق) هم گروه بود. آن‌ها توانستند با کسب 23 امتیاز 7 برد و 2 مساوی و یک شکست به عنوان تیم اول از این گروه به جام جهانی 2022 صعود کنند. سرمربیگری این تیم به عهده لوئیس فن‌خان 71 ساله هلندی است.

بهترین بازیکن هلند در مقدماتی جام جهانی اروپا ممفیس دپای نام دارد که در مجموع نمره 8.7 را در 10 بازی کسب کرد. این مهاجم در 10 بازی گروهی توانست 12 گل و 6 پاس گل را در کارنامه خود ثبت کند و نقش پر رنگی در صعود این تیم به جام جهانی داشته باشد. دیگر بازیکن تاثیر گذار این تیم ویرجیل فن دایک مدافع 30 ساله و سرشناس باشگاه لیورپول انگلیس است که با یک گل و نمره 7.5 در 6 بازی عملکرد خوبی از خود به جا گذاشته است. فرنکی دی یونگ 24 ساله نیز دیگر بازیکن تاثیرگذار این تیم است. او در 10 بازی نمره 7.3 را بدست آورده است.

سنگال ملقب به شیرهای ترانگا

تیم ملی سنگال اولین بازی ملی خود را در سال 1961 مقابل تیم ملی بنین انجام داد و با نتیجه 4 بر سه مغلوب شد اما دست تقدیر، آنان را به فینال جام ملت‌های آفریقا در سال 2021 رساند و پس از پیروزی برابر مصر، قهرمانی این تیم مسجل شد.

این تیم سابقه یک حضور در جام جهانی (2002) را دارد که در همان سال به عنوان تیم شگفتی‌ساز توانست تا مرحله نیمه نهایی مسابقات پیشروی کند.

تیم ملی سنگال در آخرین رنکینگ فیفا با 1584.16 امتیاز در رتبه 20 قرار گرفته است.

الیو سیسه 46 ساله سنگالی از سال 2015 هدایت تیم ملی سنگال را بر عهده دارد.

تیم ملی سنگال در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی در گروه H مسابقات با تیم‌های (توگو، نامیبیا و کنگو) هم‌گروه بود و توانست با کسب 16 امتیاز 5 برد یک تساوی و بدون شکست از 6 بازی خود، مقتدرانه از گروه خود صعود کرده و در مرحله حذفی در مجموع دو بازی رفت و برگشت مقابل تیم ملی مصر به تساوی یک بر یک دست یابد. در ضربات پنالتی 3-1 در زمین خود که حاشیه و جنجال زیادی نیز داشت، به برتری دست یافت و جواز حضور در جام جهانی 2022 قطر را کسب کرد.

بهترین بازیکن سنگال در مرحله مقدماتی جام جهانی ادریسا گی هافبک 32 سال باشگاه پاری‌سن‌ژرمن فرانسه بود که با نمره 7.9 در 8 بازی، یک گل و دقت پاس 86% نقش پر رنگی در صعود تیم سنگال ایفا کرد. دیگر بازیکن تاثیرگذار این تیم سادیو مانه مهاجم 29 ساله و سرشانس باشگاه لیورپول انگلیس است که با نمره 7.4 در 7 بازی و به ثمر رساندن 3 گل دومین گلزن برتر تیم ملی سنگال لقب گرفته است. برترین گلزن تیم ملی سنگال در مرحله مقدماتی فامارا دیدیو 29 ساله نام دارد که در 5 بازی توانست 4 گل برای شیرهای ترانگا به ثمر رسانده و نمره 6.8 را کسب کند. این بازیکن در باشگاه آلانیا اسپور ترکیه عضویت دارد.

اکوادور ملقب به زردها 

فدراسیون فوتبال اکوادور در سال 1925 تاسیس شد و در سال 1926 به عضویت فیفا در آمد.

نخستین بازی ملی اکوادور در سال 1938 در مقابل بولیوی برگزار شد که به تساوی یک بر یک انجامید. تیم ملی فوتبال اکوادور تا به حال 3 بار به جام جهانی راه پیدا کرد که نخستین بار در سال 2002 و سپس در سال‌های (2004 و 2014) بوده است.

بهترین نتیجه این تیم در جام جهانی 2006 آلمان رقم خورد که توانست به مرحله یک شانزدهم نهایی صعود کند.

زردها در مجموع 24 بار در کوپا آمریکا حضور داشتند که بهترین عنوان آنها مقام چهارمی در سال‌های 1959 و 1993 بوده است.

تیم ملی اکوادور در آخرین رنکینگ فیفا با 1452.63 امتیاز در رتبه 46 قرار گرفته است.

گوستاوو آلفارو 59 ساله آرژانتینی از سال 2020 هدایت تیم ملی اکوادور را بر عهده دارد.

تیم ملی اکوادور در مرحله انتخابی جام جهانی آمریکای جنوبی توانست با 26 امتیاز رتبه چهارم جدول 10 تیمی این مسابقات را به خود اختصاص دهد و به عنوان آخرین تیم بعد از تیم‌های (برزیل، آرژانتین، اروگوئه) به طور مستقیم به جام جهانی صعود کند. این تیم از 18 بازی خود 7 برد 5 مساوی، 6 شکست و با 19 گل خورده چهارمین خط دفاعی برتر این مسابقات را بعد از برزیل، آرژانتین و کلمبیا از آن خود کرد.

بهترین بازیکن اکوادور در مرحله مقدماتی جام جهانی پرویس استوپینان 24 ساله مدافع باشگاه ویارئال اسپانیا نام دارد که در 17 بازی 2 گل و نمره 7.2 را کسب کرده است.

دیگر بازیکن تاثیرگذار این تیم ایرنر والنسیا مهاجم 32 ساله باشگاه فنرباغچه ترکیه محسوب می‌شود که در 12 بازی 4 گل و نمره 6.9 را کسب کرده است. این بازیکن برترین گلزن ملی اکوادور با 34 گل نیز محسوب می‌شود.

اما بهترین گلزن تیم ملی اکوادور در مرحله مقدماتی جام جهانی مایکل استرادا 25 ساله مهاجم باشگاه دی. سی یونایتد آمریکا است که در 17 بازی 6 گل به ثمر رسانده و نمره 6.9 را کسب کرده است.

حال باید دید در پایان مرحله گروهی جام جهانی کدام یک از این تیم‌ها می‌تواند جواز حضور در مرحله یک شانزدهم نهایی جام جهانی قطر را کسب کند.

برنامه دیدارهای اول این گروه به شرح زیر است:

30 آبان‌ماه

سنگال - هلند /ساعت 13:30 / ورزشگاه الثمامه

قطر - اکوادور /ساعت 19:30 / ورزشگاه البیت

برچسب‌ها

گروه A جام جهانی قطر را بیشتر بشناسید؛ جدال لیورپولی‌ها در گروه میزبان 2
گروه A جام جهانی قطر را بیشتر بشناسید؛ جدال لیورپولی‌ها در گروه میزبان 3
گروه A جام جهانی قطر را بیشتر بشناسید؛ جدال لیورپولی‌ها در گروه میزبان 4
گروه A جام جهانی قطر را بیشتر بشناسید؛ جدال لیورپولی‌ها در گروه میزبان 5