دوشنبه 1 بهمن 1403

گزارش سازمان حمایت از پایش 100 قلم کالای اساسی؛ لبنیات مشمول قیمت گذاری فقط 1 درصد گران شد!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گزارش سازمان حمایت از پایش 100 قلم کالای اساسی؛ لبنیات مشمول قیمت گذاری فقط 1 درصد گران شد!

بر اساس گزارش سازمان حمایت از بازرسی 100قلم کالاهای اساسی به ستاد تنظیم بازار، پیاز و سیب زمینی بیشترین کاهش قیمت و قیمت لوازم خانگی بین 1 تا 13درصد افزایش یافته است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده روز گذشته (دوشنبه 99/ 3/19) به عنوان متولی نظارت بر بازار، در طرح برخورد با نوسانات غیر معمول و متعادل ساختن قیمتهای وارداتی و تولیدی، این روزها که صحبت از نوسانات قیمت کالاهای اساسی است، گزارشی را از رصد و پایش بازار به ستاد تنظیم بازار ارائه کرد.

بر این اساس، در این گزارش وضعیت 100 قلم کالایی که مورد رصد و پایش قرار گرفته، تشریح شده است.

دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: بر اساس این گزارش، 14 قلم کالای مصرفی با کاهش قیمت روبه رو بوده که خرما مضافتی با منفی 5 درصد، گوساله زنده منفی 2.5 درصد، سیمان خاکستری منفی 1.6 درصد، انواع روغن موتور حدود یک درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در فهرست ارائه شده، 41 قلم کالا نیز بین یک تا 5 درصد با افزایش قیمت مواجه شده است، برای مثال قیمت برنج داخلی به دلیل اینکه پایان فصل بوده و موجودی برنج سال گذشته در بازار عرضه می شود و همچنین تأثیر تغییر نرخ ارز برنج وارداتی بر قیمت برنج ایرانی، با افزایش قیمت روبه رو شده است.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت با اشاره به اینکه در این گزارش دلیل افرایش قیمت برنج هندی و پاکستانی نیز تغییر نرخ ارز واردات از ارز 4200 تومان به ارز نیمایی است، افزود: سازمان حمایت در خصوص بازار حبوبات نیز به این نکته اشاره کرده است که واردات این محصولات با ارز نیمایی بوده و همچنین با توجه به اینکه پایان فصل است و میزان حبوباتی که در بازار عرضه می شود، مربوط به موجودی از سال گذشته (مرداد و شهریور) است، این نوسان قیمتی ایجاد شده است.

به گفته وی، قرار است با واحد های عرضه حبوبات بسته بندی که با عرضه قیمت های غیر واقعی به مردم اجحاف می کنند برخورد شود.

* کاهش 48 درصدی قیمت پیاز و 25 درصدی سیب زمینی

کلامی ادامه داد: در گزارش سازمان حمایت، نسبت به میانگین سه ماه گذشته قیمت پیاز 48 درصد و سیب زمینی 21 درصد کاهش یافته است. همچنین قیمت ماکارانی نیز به دلیل افزایش قیمت گندم از 1800 تومان به 2700 تومان با اصلاح قیمتی بین 3 تا 6 (برندهای مختلف) درصدی روبه رو شده است.

* اولویت ویژه بانک مرکزی برای ترخیص حبوبات وارداتی

دبیرکارگروه تنظیم بازار در خصوص گزارش سازمان حمایت از بازار حبوبات و تصمیمات اتخاذ شده، نیز اظهار داشت: حجم زیادی از حبوبات در بنادر وجود دارد که برای کنترل قیمت ها در بازار، قرار است بانک مرکزی با اولویت ویژه برای ترخیص آنها اقدام کند.

همچنین، شرکت بازرگانی دولتی نیز مکلف شد برای ترخیص 10 هزار تن عدس که وارد کشور شده، اقدام کند تا بازار به تعادل برسد.

*عدم افزایش قیمت لبنیات مشمول قیمت گذاری

وی در خصوص پایش بازار لبنیات تصریح کرد: این روزها که صحبت از افزایش قیمت لبنیات است، باید بگویم بر اساس گزارش سازمان حمایت اقلام لبنیاتی که مشمول قیمت گذاری هستند، دچار افزایش قیمت نشده است و یا اگر افزایشی نیز رخ داده کمتر از یک درصد بوده است.

کلامی افزود: قرار است اقلام لبنیاتی که دهک های پایین درآمدی استفاده می کنند، نرخ گذاری شود و سایر لبنیات لوکس مشمول قیمت گذاری نمی شود. بر اساس گزارش سازمان حمایت، 11 قلم کالا نیز افزایش قیمت آنها در مقایسه با میانگین سه ماهه گذشته، بیش از یک درصد و یا یک درصد افزایش قیمت داشته است.

*نوسان قیمتی تیر آهن و فولاد به دلیل نرخ ارز نیما

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت خاطر نشان کرد: در این گزارش به نوسانات قیمت تیر آهن و فولاد نیز اشاره شده که حاکی از افزایش قیمت 2 درصدی در سیم و کابل، 5 درصدی ورق و 7 تا 10 درصدی انواع تیر آهن، است که دلیل آن نیز افزایش نرخ ارز نیمایی است.

وی در مورد لوازم خانگی نیز گفت قیمت آن نسبت به میانگین سه ماهه گذشته به دلیل اثر قیمت ورق و فولاد بر تولید لوازم خانگی، بین 10 تا 13 درصد افزایش یافته است. همچنین، بر اساس گزارش ارائه شده، تن ماهی 180 گرمی (شیلانه به روغن معمولی) نسبت به میانگین سه ماه گذشته حدود 4.7 درصد افزایش یافته که بهشی از تن ماهی تولیدی از صی ماهی داهلی است و مابقی آن نیز از مسیر های مختلف تأمین می شود.

کلامی تأکید کرد: هرچند تن ماهی مشمول قیمت گذاری نیست و قیمت ماده اولیه بر روی آن اثر دارد، اما به دلیل اینکه شرکت های تولیدی برای حفظ نام شرکتشان می کنند، قرار است سازمان حمایت در این بخش نیز نظارت داشته باشد.

معاون وزیر صمت در پایان خاطر نشان مرد: بازرسی ویژه و برخورد با تخلفات افزایش قیمت غیر متعارف در دستور کار قرار گرفته؛ بر همین اساس کنترل انبارها، افرادی که در راستای احتکار و جلوگیری از عرضه کالا اقدام می کنند، نا امن سازی مراکز نگهداری غیر مجاز و عدم اعلام موجودی در اولویت ویژه بازرسی قرار گرفته است.

انتهای پیام /