گفتوگوی فارس با جودوکایی که از بُرجک، حریفان را ایپون کرد / فتحیپور: دستمزد فوتبالیستها میلیاردی است ما مجانی!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، مهدی فتحی پور که جودو را از 13 سالگی و بر حسب اتفاق شروع کرد میگوید: در خانواده ما کسی جودوکا نبود اما من به واسطه دوستانم جودوکا شدم و حالا سیزده سال است که عضو تیم ملی جودو کشورمان هستم و با پشت کاری که داشتم سال 1401 با وجود تعلیق موفق شدم پنج مدال برون مرزی را کسب کنم.
به شدت به فوتبال علاقه دارم و شاید اگر با پشتکاری که دارم فوتبال را ادامه میدادم حالا میتوانستم یکی از فوتبالیستهای لیگ برتری استان فارس باشم و حداقل وضعیت مالیام بهتر از حالا بود.
مشروح گفتوگوی عیدانه مهدی فتحی پور با فارس را در ادامه میخوانید:
فارس: برای اینکه بیشتر با شما آشنا شویم، به ما بگو که متولد کدام استان هستی؟
متولد استان فارس و شهرستان استهبان هستم، استهبان به شهر انجیر دنیا معروف است. در واقع شیراز در دنیا معروف است، شهری که آمیخته با شعر و ادبیات است.
فارس: اینکه میگویند شیرازیها علاقه زیادی به خواب دارند واقعیت دارد؟
نه کاکو ما دوست داریم استراحت کنیم تا به بدنمان آسیبی وارد نشود (باخنده)
فارس: مهدی فتحیپور جودو را از کجا شروع کرد؟
من جودو را از 10 سالگی در شهرستان استهبان آغاز کردم و چند سال بعد وارد اردوی تیم ملی نوجوانان شدم و حالا 13 سال است که ملیپوش هستم. دست آورد تلاش دوران نوجوانی ام یک مدال برنز المپیک دانشآموزی، یک برنز مدال نوجوانان آسیا، دو مدال برنز جوانان آسیا و عنوان پنجمی جوانان جهان است. مسلم رحیمی اولین مربی من بوده و جا دارد از او برای تمام زحماتی که برای من کشیده تشکر کنم. در خانواده من کسی جودوکار نبود، اما نمیدانم که چطور شد ناخواسته وارد جودو شدم (با خنده) البته فکر میکنم با این پشتکاری که دارم اگر در رشته ای مثل فوتبال فعالیت میکردم الان در تیمهای لیگ برتری فوتبال با قراردادهای میلیاردی بازی میکردم اما مسیر دیگری را انتخاب کردم و امسال در لیگ بین باشگاهی چون سرباز بودم برای تیم رعد پدافند مجانی بازی کردم (باخنده)
* ما مجانی بازی میکنیم، فوتبالیستهای درجه 3، میلیاردی دستمزد میگیرند
فارس: قبول دارید که تفاوت زیادی بین درآمد فوتبالیستها و سایر ورزشکاران وجود دارد؟
تفاوت که چه عرض کنم، اصلا درآمد فوتبالیستها با سایر رشتهها قابل مقایسه نیست. تفاوت درآمد ما جودوکاران با آن فوتبالیست درجه سهای که روی نیمکت ذخیره تیم خود مینشیند زمین تا آسمان است. بودجه یک سال فدراسیون جودو اندازه یک فوتبالیست درجه سهای است که روی نیمکت ذخیره تیم خود مینیشند، است، اما در بازیهای آسیایی و بازیهای المپیک مسئولان ورزش از ما توقع کسب مدال دارند. اشکالی ندارد آنها ما را حمایت کنند، شغل را برای ما فراهم کنند ما هم تلاش میکنیم برای کشورمان افتخاری کسب کنیم.
فارس: با وجود تعلیق جودو سال 1401 در ورزش برای شما چطور تمام شد؟
سال 1401 با انتخابی تیم ملی برای من شروع شد، خوشبختانه توانستم به عنوان نفر اول وزن 81 کیلوگرم انتخاب شوم. بعد از انتخابی تیم ملی اردوها آغاز شد و با تصمیم مسئولان فدراسیون جودو ما به تورنمنت بینالمللی بغداد سلام اعزام شدیم. این حضور ما در مسابقات بینالمللی آغاز فعالیت جودو به صورت رسمی در سال 1401 بود. خوشبختانه توانستم مدال نقره مسابقات انفرادی را کسب کنم و با زحمات کادرفنی و بچههای تیم ملی مدال طلای تیمی را کسب کردیم. در بخش انفرادی نیز مدال نقره کسب کردم. در مجموع سال 1401 برای من خوش یمن بود چرا که چهار مدال بین المللی را موفق شدم با وجود تعلیق کسب کنم.
فارس: حضور در تورنمنت چندجانبه روسیه و مبارزه کردن با قهرمانان روس، چقدر برای بالا رفتن کیفیت فنی شما تاثیر گذار بود؟
حضور در تورنمنت چندجانبه روسیه از لحاظ فنی خیلی برای ما که در دوران تعلیق به سر میبریم، مفید بود. روسها واقعا جودوکاران خوبی در سطح دنیا هستند، پنجه در پنجه شدن با روسها برای همه جودوکاران ایرانی مفید است. در تورنمنت چند جانبه روسیه در بخش تیمی عنوان چهارمی را کسب کردیم. البته همین که توانستیم با جودوکاران سطح بالا در روسیه مبارزه کنیم این یک پوئن مثبتی برای جودوی ایران بود. در واقع حضور در تورنمنت بغداد و روسیه برای ما یک دیدار تدارکاتی بود تا در بازیهای کشورهای اسلامی با آمادگی بالا حضور پیدا کنیم.
فارس: حضور تیم مردان و بانوان در بازی های کشورهای اسلامی اتفاق خیلی بزرگی برای جودو ایران بود، چرا که با وجود تعلیق جودو تیم های ملی مردان و بانوان در این مسابقات حضور پیدا کردند، چقدر این موضوع در روحیه جودوکاران تاثیر مثبت داشت؟
برای حضور در بازیهای کشورهای اسلامی قونیه چندین مرحله اردو و حضور در تورنمنت های خارجی را پشتسر گذاشتیم. هرچند در بخش انفرادی نتوانستیم مدال کسب کنیم، اما مهمترین اتفاقی که برای جودو ایران در قونیه رخ داد، کسب مدال برنز در مسابقات تیمی مردان بود. این اتفاق خوشایندی برای جودوی ایران محسوب میشود، چرا که ما به طور ظالمانه تعلیق شده بودیم، اما با تلاش رئیس فدراسیون و رایزنیهایی که انجام داد؛ توانستیم در یک رویداد رسمی و سطح بالا حضور پیدا کنیم و افتخار آفرینی کنیم. این یک گام بزرگ برای جودوی ایران در شرایط تعلیق بود.
*سال 1401 نشان دادیم تعلیق هستیم اما هیچ مرزی به روی جودو بسته نیست
فارس: مهدی فتحی پور حتی در قونیه هم صاحب مدال شد، گویا واقعا سال 1401 برای شما سال خوبی بود؟
بله در قونیه من چهار بازی خیلی خوب انجام دادم و همه حریفانم را شکست دادم. مقابل قهرمان جهان و نفر سوم رنکینگ جهان در مسابقات تیمی پیروز از تاتامی خارج شدم و به همه حاضرین در سالن ثابت کردم جودوی ایران تعلیق است، اما جودوکاران ایرانی به شدت تمرین میکنند و تشنه حضور در مسابقات رسمی هستند. ما خودمان را در قونیه پیدا کردیم. حضورمان در این رویداد رسمی انگیزهای شد برای نوجوانان و جوانان که آنها خیالشان راحت باشد که خون در رگهای جودو جریان دارد و هیچ مرزی به روی جودوی ایران بسته نیست.
فارس: در جام ریاست جمهوری هم مدال آوری شما ادامه داشت، از این مسابقات برایمان بگو.
پس از بازگشت از بازیهای کشورهای اسلامی به جام ریاست جمهوری تاجیکستان اعزام شدیم. از لحاظ بدنی آماده بودم و شرایط برای کسب مدال طلا فراهم بود، اما قسمت نبود طلا بگیرم، ولی دست خالی برنگشتم، در پایان به همان مدال نقره در مسابقات انفرادی بسنده کردم. حضور ما در این مسابقات آن خلا که برای جودوی ایران در میادین بینالمللی به وجود آمده بود را پر کرد.
* سال 1401 برای من خوش یمن بود و 4 مدال گرفتم
فارس: فتحیپور تنها مدالآور ایران در تمام اعزام ها در سال 1401 بود؟
بله، به لطف خدا تنها جودوکاری بودم که موفق شدم در تمام اعزامهایی که سال 1401 داشتیم؛ چهار مدال رنگارنگ کسب کنم. طلا، نقره، برنز و از هر رنگ مدال در مسابقاتی که اعزام شدم کسب کردم. همیشه در ذهنم این نکته را رعایت کردم؛ ما تعلیق هستیم اما تمرین کردن که تعلیق نیست. باید تمرین کنم، باید تلاش کنم و باید مدال کسب کنم. به خاطر همین با تلاشهایی که داشتم و برنامههایی که مربیان به من میدادند موفق شدم چهار مدال بینالمللی را سال 1401 کسب کنم. مزد زحماتم را گرفتم و خدا را شاکرم.
فارس: حتی در مسابقات بین باشگاهی جام خلیج فارس در ایران هم مدال کسب کردی؟
بله در مسابقات بین باشگاهی که اواخر سال گذشته در تهران با حضور تیم های خارجی برگزار شد، موفق شدم با ترکیب تیم رعد پدافند عنوان قهرمانی در این مسابقات را کسب کنم. حضور تیم لوکوموتیو روسیه و سایر تیمهای حاضر در این مسابقات بهترین میدانی بود که جوانان میتوانستند از آن بهره مند شوند. جودوکاران ایرانی حاضر در این مسابقات با انگیزه شدند، چرا که یک مسابقه بسیار شکیل و زیبایی در تهران به صورت بین المللی برگزار شد. کم تجربهها و آنهایی که شانس اعزام به مسابقات برونمرزی را نداشتند در تاتامی که در تهران پهن شده بود توانستند تجربه بینالمللی را کسب کنند. در پایان این مسابقات به غیر از آن چهار مدال بینالمللی که کسب کرده بودم، موفق شدم یک مدال طلای دیگر در مسابقات داخلی بین باشگاهی کسب کنم.
فارس: و سرانجام خدمت سربازی در سال 1401 به پایان رسید.
دوران سختی بود، برای اینکه سرباز قهرمان بودم و برای خروج از پادگان در برخی مواقع با مشکل روبهرو میشدم و البته باید از فرماندهانی که ما را درک کردند هم تشکر کنم، آنها باید کار قانونی انجام میدادند تا بتوانیم برای خروج از کشور نامههای لازم را دریافت کنیم اما آن لحظات برای ما واقعا سخت بود. یکی از دغدغههای سرباز قهرمانها همین است. همیشه تا لحظه آخر نگرانیم که شاید از اعزام جا بمانیم. در طول مدتی که سرباز بودم واقعاً خواب و خوراک نداشتم (با خنده) همیشه نگران بودم که شاید این همه تلاش کردهام، نتوانم برای اعزام به موقع به تیم ملی بپیوندم.
* دغدغه بالای برجک تمام شد حالا دغدغه جیبمان را داریم
فارس: دغدغه اصلی شما ورزشکاران چیست؟
من یک ورزشکار ملیپوش هستم، تمام فکر و ذکرم را برای بالا بردن پرچم سه رنگ ایران عزیز در تمام میادین بین المللی است، کمترین خواسته من و دیگر قهرمانان این است که سال 1402 مسئولان ورزش نگاه ویژهای به قهرمانان داشته باشند دغدغه بالای برجک نگهبانی برای من تمام شده و حالا دغدغه جیبمان را داریم. (با خنده) از مسئولان خواهش میکنم در شأن قهرمانان شغلی را فراهم کنند تا ما این نگرانی بزرگ ذهنمان را حل شده بدانیم، اگر شغل داشته باشیم با ذهن بازتر میتوانیم تمرین و تلاش کنیم.
فارس: تلخترین اتفاقی که برای شما سال 1401 رخ داد چه بود؟
تلخترین اتفاق این بود که تعلیق ما را از مسابقات دور کرده بود اما ما مصرانه تلاش میکردیم با انگیزه تر باشیم و مدال بگیریم. اما این تعلیق روی عملکرد ما تأثیر خیلی زیادی گذاشت و در بازیهای کشورهای اسلامی نتوانستم در بخش انفرادی مدال کسب کنم و این اتفاق تلخ ورزشی برای من بود. اما نکته دیگر اینکه ما سال گذشته آرش آقایی را از دست دادیم، او رفیق و رقیب من بود و درگذشت او واقعاً اتفاق تلخی برای جامعه ورزش بود. همه ما دلمان برای قهرمان تنگ شده است، در تمام اردوها جای آرش عزیز خالی است و امیدوارم خداوند به خانواده او صبر بدهد.
فارس: سال 1402 سال پرکاری برای جودو ایران است، از فروردین ماه کار شما شروع می شود.
بله از هشتم فروردینماه نخستین مرحله اردوی آماده سازی تیم ملی جودو آغاز میشود. ما قرار است از جام بین باشگاهی روسیه کارمان را آغاز کنیم و در بازیهای آسیایی چین حضور پیدا کنیم و در المپیک پاریس افتخارآفرینی کنیم. این برنامه بلندمدت و مهم فدراسیون جودو است. فروردینماه در مسکو میخواهیم تلاش کنیم تا در جام بین باشگاهی جهان خوشرنگترین مدال را کسب کنیم.
فارس: کادرفنی جدید تیم ملی معرفی شد، نظر شما در مورد کادرفنی جدید چیست؟
کادر فنی جدید انتخاب شده است، به عنوان یک ورزشکار وظیفهمان این است که تمریناتمان را انجام دهیم. کادر فنی جدید قطعا افراد مورد اعتماد کمیته فنی و فدراسیون جودو است. امیدوارم در مسیری که پیشرو داریم بعد از چهار سال تعلیق ظالمانه؛ شهریورماه تعلیق به پایان برسد و بچههای تیم ملی نتیجهای که در شأن جودوی ایران است را در بازیهای آسیایی کسب کنند.
فارس: و صحبت پایانی؟
از مسئولان ورزش میخواهم حالا که به روزهای پایان تعلیق جودو نزدیکتر میشویم، نگاه ویژهای به جودو داشته باشند، چهار سال تعلیق ظالمانه شهریورماه به پایان میرسد حالا زمان آن رسیده مسئولان ورزش بیشتر از گذشته جودو کشورمان را حمایت کنند تا بتوانیم افتخارآفرینی کنیم.
پایان پیام /