گلستان نیازمند طرح آمایش سرزمینی و الگوی کشت است
گرگان - ایرنا - نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت که حل ریشهای مشکلات بخش کشاورزی گلستان نیازمند اجرا و برخورداری از طرح آمایش سرزمینی و الگوی کشت است.
غلامرضا منتظری روز دوشنبه در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان افزود: با بهره مندی از آمایش سرزمینی و الگوی کشت، حمایت از کشاورزی و رونق آن در گلستان بیشتر شده و مطالبه گری از دستگاه های مرتبط برای نظارت و حمایت براساس الگوی کشت دوچندان خواهد شد.
وی سرمایه گذاری در حوزه تقویت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی را برای گلستان ضروری دانست و افزود: خامفروشی محصولات کشاورزی استان پسندیده نیست و دستگاه های مرتبط باید برای رونق تولید در منطقه با راهاندازی صنایع تبدیلی اقدام کنند.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی بر شناسایی نیازهای ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی گلستان و تلاش برای جذب سرمایه گذاران تاکید کرد.
منتظری با تاکید بر رونق مجدد زراعت پنبه در گلستان گفت: برای استفاده از ظرفیت زراعت این محصول در استان باید اجرای طرح های زیربنایی مانند زراعت پنبه از مزرعه تا تولید پوشاک مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست گفت: حمایت از کشاورزی، راه موثر شکوفایی اقتصاد گلستان بوده و باید سرمایه گذاری در این حوزه پررنگ شود.
امیر یوسفی همچنین خواستار تعیین نرخ مناسب برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط دولت شد و افزود: با این اقدام از هدر رفت تولیدات کشاورزی جلوگیری شده و تاثیر مثبتی در ایجاد انگیزه و رونق اقتصادی منطقه به همراه خواهد داشت.
وی همچنین با اشاره به پیش بینی خشکسالی سال زراعی در گلستان و کمبود منابع آبی، بر ارایه روش های مناسب مقابله با این پدیده و رفع نگرانی کشاورزان منطقه از سوی دستگاه های مرتبط تاکید کرد.
محمدرضا عباسی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان نیز در این نشست از احتمال کاهش تولید زراعی بین 30 تا 40 درصد ناشی از بروز خشکسالی در استان خبر داد و گفت: اگر روند خشکی تا زمان برداشت محصول امسال ادامه یابد، میزان تولید باز هم کمتر خواهد شد.
مطابق گزارش اخیر سازمان جهادکشاورزی گلستان، اکنون سطح سبز گندم 300 هزار هکتار با تولید 910 هزار تن، سطح سبز جو 34 هزار هکتار با تولید 74 هزار تن، سطح سبز کلزا 49 هزار هکتار با تولید 78 هزار تن و سطح سبز چغندر قند چهار هزار و 523 هکتار با تولید 203 هزار تن است.
مدیرکل هواشناسی گلستان نیز در این جلسه با اشاره به قرار داشتن گلستان بین چهار استان اول کم بارش کشور گفت: در حال حاضر بیشتر مناطق استان به جز ارتفاعات، دچار خشکی شدید و بسیار شدید است.
نوربخش داداشی افزود: در 6 ماهه سال زراعی جاری، میانگین بارش در 14 شهرستان استان، 198.2 میلی متر بود که نسبت به دوره متوسط 43 درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل 38 درصد کاهش یافته است.
به گفته وی پوشش برف در ارتفاعات از 180 کیلومتر در اواخر فروردین پارسال به هشت کیلومتر در روز آخر فروردین امسال کاهش یافت.
معاون شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در این جلسه به وضعیت منابع آبی استان طی هفت ماه سال آبی جاری اشاره کرد و گفت: در این بازه زمانی 244.3 میلی متر بارش در ایستگاه های آب منطقه ای استان ثبت شد که نسبت به دوره دراز مدت 31.87 درصد و نسبت به مدت مشابه سال آبی قبل 36.1 درصد کاهش یافت.
جواد تیموری افزود: در حال حاضر14 سد استان با حجم ذخیره سازی 245 میلیون متر مکعب، 87 میلیون و 120 هزار مترمکعب آب ذخیره دارند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 50 درصد کاهش یافته است.
استان گلستان واقع در شمال کشور دارای هفت اقلیم از 13 اقلیم دنیا بوده و اقتصاد اصلی جمعیت یک میلیون و 869 هزار نفری آن بر پایه کشاورزی است.
*س_برچسبها_س*