گلیم بافی سنتی در دشتی بوشهر احیا شد
بوشهر - ایرنا - معاون ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: گلیم بافی از جمله هنر صنعتهای شهرستان دشتی این استان است که پیش از این منسوخ شده بود اما با تلاش این معاونت دوباره احیا شد.
لیلا رحیمی روز یکشنبه به رسانهها اعلام کرد: یکی از رشتههای صنایع دستی در روستای "گنخک شیخا" در شهرستان دشتی نوع خاصی از گلیم بافی است که با گذشت زمان به فراموشی سپرده شدهبود.
وی اظهار داشت: این نوع گلیم با ترکیب پشم شتر و گوسفند بافته میشود که مواد اولیه آن هم در همان روستا تامین میشد و در قدیم به عنوان یک وسیله کاربردی و قابل استفاده در بین ساکنان این منطقه به شمار میرفت.
رحیمی گفت: ویژگی بارز و منحصر به فرد این نوع گلیم در نوع بافت آن است که به طور کامل ساده بافت و از هیچ نوع طرح و رنگی در تولید آن استفاده نمیشد.
وی احیای رشتههای فراموش شده در صنایع دستی را احیای فرهنگها دانست و افزود: در معاونت صنایع دستی به کمک علاقهمندان و صنعتگران فعال هم استانی زمینه فراهم است تا تک به تک رشتههای اصیل صنایع دستی بوشهر که با فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه گره خوردهاست، زنده شود و به زندگی مردم بازگردد.
رحیمی در باره برگزاری نمایشگاه صنایع دستی استان بوشهر بیان کرد: با توجه به شرایط موجود و همهگیری ویروس کرونا برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی امکان پذیر نیست و فضای مجازی میتواند جایگزینی مناسب برای این موضوع باشد.
وی افزود: در این ارتباط گروه هنر پویان استان بوشهر که به عنوان اولین شرکت ثبت شده خلاق کشور در رشته صنایع دستی دریایی فعالیت میکند، با داشتن نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در این رشته تولیدات فاخر و با کیفیتی دارد و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی نسبت به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و معرفی محصولات خود اقدام کردهاست.
معاون صنایع دستی بوشهر اضافه کرد: این نمایشگاه از 31 خرداد تا سوم تیرماه در فضای مجازی ادامه دارد و علاقه مندان میتوانند با مراجعه به صفحه مجازی honarpooyan @ از این نمایشگاه بازدید کنند.
*س_برچسبها_س*