سه‌شنبه 6 آذر 1403

گمانه زنی درباره نخست وزیر آینده عراق و ادامه تحصن معترضان به نتایج انتخابات

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گمانه زنی درباره نخست وزیر آینده عراق و ادامه تحصن معترضان به نتایج انتخابات

کمیساریای عالی انتخابات از اتمام بازشماری صندوق‌های رای در استان دیالی و مطابقت 100 درصدی آن با نتایج اعلام شده خبر داد. این در حالی است که تحصن معترضان به نتایج انتخابات عراق همچنان ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «علی الفیلی» عضو حزب دموکرات کردستان عراق اعلام کرد: حزب دموکرات کردستان عراق با هر فردی که گروه‌های شیعی روی آن اجماع داشته باشند را خواهد پذیرفت.

وی افزود: «نوری المالکی» نخست وزیر اسبق و رهبر ائتلاف دولت قانون می‌تواند به عنوان راه حلی درباره نخست وزیری مطرح باشد.

الفیلی تاکید کرد: حزب دموکرات همچنان اصرار دارد که یکی از رهبران این حزب رئیس جمهور شود.

گمانه زنی درباره نخست وزیر آینده

«محمد کریم الساعدی» تحلیلگر عراقی با اشاره به اینکه نخست وزیر آینده تابع هیچ تشکل یا حزب خاصی نیست، گفت: با وجود برگزاری تظاهرات در مخالفت با نتایج انتخابات اما گروه‌های سیاسی همچنان برای دست یابی به تفاهمات و نقشه سیاسی مرحله آتی در حال رایزنی با یکدیگر هستند.

وی افزود: احتمال می‌رود که نخست وزیر سهم فراکسیون بزرگ نشود زیرا نیاز به توافق و تفاهم میان همه طرف‌های شرکت کننده در روند سیاسی دارد.

این تحلیلگر عراقی گفت: برخی نام‌ها برای نخست وزیری مطرح خواهد شد تا روی یک نام زیر سقف پارلمان آتی توافق شود. هدف کسب رضایت همه طرف‌ها خواهد بود.

اصرار کمیساریا بر انطباق آرای دستی و الکترونیکی

کمیساریای عالی انتخابات از اتمام بازشماری صندوق‌های رای در استان دیالی و مطابقت 100 درصدی آن با نتایج اعلام شده خبر داد.

دفتر کمیساریای عالی انتخابات عراق در دیالی در بیانیه‌ای اعلام کرد: عملیات بازشماری دستی آرا در صندوق‌های مورد اعتراض با حضور نمایندگان نامزدهای معترض و ناظران بین‌المللی و اصحاب رسانه و سازمان‌های مدنی به اتمام رسید.

در پایان این بیانیه آمده است، نتایج بازشماری دستی آرا حاکی از مطابقت 100 درصدی با نتایج الکترونیک اعلام شده است.

ادامه تحصن

تحصن در برابر منطقه الخضراء بغداد برای بازشماری دستی همه صندوق‌های رای انتخابات پارلمانی عراق همچنان ادامه دارد و روزهای آن از تعداد انگشتان دست فراتر رفته است.

ادامه انتقاد از عملکرد کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق

«صباح العرادوی» عضو جنبش حقوق عراق اعلام کرد: نوار صندوق‌های رای گیری ثابت کرد که برخی از آراء از سوی کمیساریا اعلام نشده است که این نشان از دستکاری آراء است و کمیساریا مسئول تباه شدن حقوق نامزدهاست.

«احمد الوندی» از ائتلاف النصر هم گفت: کمیساریا باید درباره صندوق‌های رای و برگه‌های باطله در صندوقها و نیز زمان توقف فعالیت دستگاه‌های الکترونیکی رای گیری توضیح دهد.

«محمود الحیانی» عضو ائتلاف فتح عراق هم گفت: تغییر نتایج و عدم کشف آمار واقعی نامزدها و محروم کردن آنها از نوار صندوق‌های رای به منظور اطلاع از ارای کسب شده از سوی هر نامزد، مورد انزجار است.

نوری المالکی: با تغییر همه روسای سه گانه موافقم

«نوری المالکی»، رئیس ائتلاف دولت قانون اعلام کرد به معترضان هشدار دادم که نتایج بازشماری دستی آرا بدتر از نتایج کنونی خواهد شد.

المالکی با بیان اینکه به سمت برگزاری دوباره انتخابات حرکت نخواهیم کرد، گفت: نامزدی من برای نخست‌وزیری عراق در هیئت هماهنگی گروه‌های شیعی مطرح نیست و این هیات نقش ائتلاف را برای گفت‌وگو درباره مسائل مشترک ایفا می‌کند و تاکنون 40 جلسه برگزار کرده و هیچ اختلافی میان اعضای آن وجود ندارد.

وی افزود: عیب است که برخی هیئت هماهنگی گروه‌های شیعی را خیالی می خوانند. این هیئت شامل گروههایی است که موضوعات مورد اهتمام مشترک دارند.

رئیس ائتلاف دولت قانون اظهار داشت: به مصلحت عراق نیست که رویکردی خصمانه با ایالات متحده آمریکا داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ما با گروه‌های بازنده انتخابات اعلام هبستگی می‌کنیم، افزود: حداقل کرسی‌های ائتلاف دولت قانون در انتخابات 57 کرسی است و مردم پیش از رای‌گیری درباره این ائتلاف سخن می گفتند.

المالکی با اشاره به اینکه من از نتایج انتخابات غافلگیر نشدم و نسبت به تقلب در آن بیشترین هشدارها را می‌دادم، اظهار داشت: توطئه‌ای برای ضربه زدن به اسلام سیاسی شیعی همانند آنچه که برای اسلام سنی روی داد، وجود دارد.

وی با بیان اینکه تماس‌هایی از خارج دریافت کردم که ضربه الکترونیک در انتخابات را ثابت می‌کند، اظهار داشت: مدیریت کمیساریای عالی انتخابات در روند انتخابات اشتباه بود و این کمیساریا با انتخابات بر اساس گرایش‌ها و وابستگی‌ها تعامل برقرار کرد.

رئیس ائتلاف دولت قانون ادامه داد: چرا کمیساریا باید صندوق‌های رایی که پس از ساعت 6 عصر رای اخذ کرد، برخورد نکرد، نظارت کمیساریا بر برخی مراکز، ناقص بود و آرای بعضی از نامزدهای با نتایج اعلام شده 3 هزار رای اختلاف داشت. تغییرات به نفع برخی گروه‌های سیاسی رقم خورد.

وی ضمن پایان دادن به همه بحث وجدل‌ها درباره باقی ماندن روسای سه گانه و تمدید دوره آنها برای دومین بار گفت: اگر با من مشورت شود و نظر من درباره باقی ماندن الکاظمی پرسیده شود، من تغییر همه روسای سه گانه را درخواست می‌کنم. من با تغییر همه روسای سه گانه هستم.

نوری المالکی افزود: آنچه درباره بحث پروژه سرمایه گذاری بندر فاو در سایه نبود دولت و پارلمان منتخب مطرح است، در زمره اطلاعات خطرناک است و نشان دهنده تلاش برای عقد این قرارداد در سایه وجود دولت پیشبرد امور و نبود پارلمان است.

وی افزود: دولت کنونی حق امضای این قبیل توافقات را ندارد زیرا دولت در حال انقضاء است. همه پروژه ها به ویژه راهبردی باید به دولت و پارلمان جدید موکول شود زیرا عقد قرارداد و توافق در سایه نبود پارلمان و دولت فاقد مشروعیت و مغایر با قانون اساسی است.

بستن مقرهای گردانهای صلح از سوی مقتدی صدر

«سید مقتدی صدر»، رئیس جریان صدر از بستن مقرهای «سرایا السلام» در همه استان‌های عراق به استثنای 4 استان خبر داد.

صدر در پیامی اعلام کرد: به عنوان گام نخستین تصمیم گرفته تا همه مقرهای سرایا السلام به جز در استان‌های نجف، کربلاء، صلاح الدین و بغداد را ببندد.

وی افزود: فعالیت مقرها یا حمل سلاح در غیر چهار استان نامبرده ممنوع است و در استان‌های مقدس نجف و کربلا هم تنها با هماهنگی نیروهای امنیتی خواهد بود و نباید در موضوعاتی که ارتباطی با آنها ندارد، مداخله کرده و از سلاح استفاده کنند.

رئیس جریان صدر در پایان اظهار داشت: این اقدام به عنوان اعلام حسن نیت و درسی در سیاست از یک سو و اداره کشور از طرف دیگر و نیز رفع شایعات برخی است که مدعی هستند من کشور را اداره می‌کنم و به واسطه گروه‌های شبه نظامی سیاست را پیش می‌برم. این امر ظرف 15 روز از صدور این پیام اجرایی خواهد شد.

سرایا السلام شاخه نظامی جریان صدر است.

انتهای پیام / منبع: تسنیم

گمانه زنی درباره نخست وزیر آینده عراق و ادامه تحصن معترضان به نتایج انتخابات 2