چهارشنبه 7 آذر 1403

گیلانی‌ها در سوگ ارباب بی کفن / جوانان میدان داری کردند

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
گیلانی‌ها در سوگ ارباب بی کفن / جوانان میدان داری کردند

مردم متدین و انقلابی گیلان در جای جای این استان در مراسم عاشورای حسینی به سر و سینه خود زدند و به سوگ ارباب بی کفن عاشورا نشستند.

به گزارش مشرق، پیراهن مشکی ام را که میراث چندین ساله محرم است به تن کردم و کوله بار و وسایل و تجهیزات رسانه‌ای را بر دوش گرفتم و به دل شهر زدم. با وجود اینکه اوایل صبح را پشت سر می‌گذاشتیم اما هوا ناجوانمردانه گرم بود و عرقِ جبین بر زمین می‌ریخت.

خودم را به پیاده راه فرهنگی شهر یا همان «میدان شهدای ذهاب» رشت رساندم، دسته‌های سینه زنی و زنجیرزنی که ترکیبی از نسل‌ها، فکرها، سلیقه‌ها بود در کنار هم قرار داشتند و اینجا دیگر خط کشی‌ها معنا نداشت گویا امام حسین (ع) از همان آغاز خط کشی‌ها و مرزبندی‌ها را برداشته است.

اینجا برات کربلا می‌دهند

در طول مسیر تکیه‌ها، موکب ها و ایستگاه‌های صلواتی که در 10 روز گذشته به عاشقان حسینی خدمات دهی می‌کردند، حالا در روز عاشورا ویژه‌تر در خدمت عاشقان ارباب هستند تا مزد 10 روز را یکجا با امضای برات کربلا از ارباب بگیرند.

حضور پرشمار دسته‌های عزاداری، سینه زنی و زنجیر زنی در این هوای داغ و شرجی رشت، گواه این است که داغ کربلا و غم دردناک امام حسین علیه السلام و 72 یار باوفایش بعد از هزار و اندی سال همچنان داغِ داغ است.

اجرای تعزیه و مقتل خوانی از دیگر برنامه‌هایی است که هر ساله برای انتقال مفاهیم، فرهنگ و فلسفه عاشورا از سوی متولیان امر برنامه‌ریزی شده و در خیابان‌ها، تکایا و سایر امکان اجرا می‌شود که امسال هم رونق ویژه ای به خود گرفته بود و مردم بویژه نسل جوان را مجذوب خود کرده بود.

حضور معنادار نسل جوان

«محمدپارسا باقری» یکی از جوانان رشتی می‌گوید: عشق به حسین (ع) حد و مرز نمی‌شناسد و این روزها تمام جهان غرق در ماتم و عزا است.

وی با اشاره به روحیه ایمانی و اعتقادی مردم رشت، افزود: دشمن تلاش می‌کند تا اعتقادات و باورهای مردم تضعیف کند اما روز به روز این باورهای دینی قوی‌تر می‌شود.

این شهروند رشتی با اشاره به حضور معنادار نسل جوان در مراسم ایام محرم و عاشورای حسینی، اضافه کرد: جوانان پرچم دار عزای امام حسین (ع) هستند و این نشان می‌دهد که دشمن در محاسباتش نسبت به جوانان غیور ایرانی و گیلانی اشتباه کرده است.

باقری با بیان اینکه فلسفه عاشورا دین باوری و خداباوری بود، گفت: قیام امام حسین علیه السلام برای احیای دین و ارزش‌های دینی صورت گرفت و در تاریخ ماندگار شد.

وی با بیان اینکه امام حسین علیه السلام تمام هستی اش را فدای دین کرد، افزود: حق طلبی و باطل ستیزی در جریان نهضت عاشورا و قیام امام حسین علیه السلام نمود عینی دارد.

شناخت جریان عاشورا زندگی افراد را متحول می‌کند

«لیلا آسایش» بانوی رشتی که همراه دو فرزند خردسادلش به همایش عزاداری عاشورای حسینی آمده می‌گوید: فرزندان‌مان باید از کودکی با فرهنگ و فلسفه عاشورا آشنا شوند.

وی با بیان اینکه شناخت جریان عاشورا زندگی افراد را متحول می‌کند، افزود: بسیاری از مردم نسبت به فلسفه و ماهیت قیام امام حسین علیه السلام آشنایی ندارند و فقط محرم را در سوگواری و گریه و زاری خلاصه می‌کنند.

این بانوی رشتی با بیان اینکه هدف اصلی قیام عاشورا حقیقت جویی و هدایت بشر به قله سعادت بود، گفت: گم کردن راه حق و مسیر تعالی و سعادت طلبی، هدف اصلی دشمن است.

آسایش با اشاره به حضور پرشور مردم در مراسم محرم و عزاداری سیدالشهدا، اضافه کرد: مشکلات اقتصادی و معیشتی هیچ گاه اعتقادات و باورهای دینی مردم را سرد نمی‌کند.

وی با بیان اینکه امام حسین علیه برای مقابله ظلم، تبعیض و بی عدالتی قیام کرد، افزود: برقراری عدالت، خدمت صادقانه به مردم و رفع مشکلات و دغدغه‌های آنها مصداق حرکت در مسیر امام حسین علیه السلام است.

دشمن از اثرگذاری اعتقادی فرهنگ عاشورا واهمه دارد

«میلاد پارسامنش» یکی دیگر از شهروندان رشتی، اظهار کرد: عزاداری‌های سیدالشهدا (ع) یک رزمایش بزرگ رسانه‌ای علیه جنگ نرم دشمن است.

وی با اشاره به تلاش رسانه‌های معاند در کمرنگ جلوه دادن مراسم سوگواری حسینی در کشور و گیلان، افزود: دشمن از اثرگذاری اعتقادی فرهنگ عاشورا واهمه دارد و از این رو تلاش می‌کند هیچ زمزمه‌ای از فرهنگ عاشورا و محرم در کشور نباشد.

این شهروند رشتی با بیان اینکه اغلب مردم متدین و انقلابی هستند، گفت: برخی انحرافات فردی و لغزش‌ها را نباید به پای دین نوشت در طول این سال‌ها در کنار ریزش‌ها، رویش‌های ارزشمندی داشتیم.

پارسامنش با اشاره به اینکه گیلان اولین شهید عاشورا را تقدیم کرده است، اضافه کرد: «شهر بن بازان دیلمی» اولین ایرانی که به اسلام گروید و در جریان و مسیر قیام امام حسین علیه السلام شهید شد.

وی با بیان اینکه بسیاری از گیلانی‌ها «شهر بن بازان دیلمی» را نمی‌شناسند، افزود: گیلانی‌ها اولین ایرانیانی بودند که با جان و دل اسلام را پذیرفتند اما نسل امروز کمتر با این محتوا و ادبیات آشنایی دارد.

اقامه دو نماز در یک زمان

عاشورای امسال تفاوت ویژه ای با سال‌های گذشته داشت و آن هم تقارن روز جمعه و عاشورای حسینی بود و که از این رو با هماهنگی‌های متولیان فرهنگی و مذهبی، در کنار اقامه نماز ظهر عاشورا، نماز جمعه هم در پیاده راه فرهنگی رشت اقامه شد.

آنطور که از شرق، غرب، شمال و جنوب گیلان گزارش شده در جای جای این استان مؤمن خیز و مؤمن پرور، علم عزای حسین برپا است و مردم دیار گیل و دیلم در سوگ امام حسین علیه السلام و یاران با وفایش به سر و سینه خود زدند.

منبع: مهر
گیلانی‌ها در سوگ ارباب بی کفن / جوانان میدان داری کردند 2
گیلانی‌ها در سوگ ارباب بی کفن / جوانان میدان داری کردند 3
گیلانی‌ها در سوگ ارباب بی کفن / جوانان میدان داری کردند 4