یاریگران زندگی به زنجان رسید
به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، هجدهمین نمایندگی مجمع خیرین یاریگران زندگی به استان زنجان رسید.
در روزها و شبهایی که تمام زنجان آماده و مهیای برگزاری مراسم پرشور عزاداری حسینی است و چشم تمام ایران به مراسم این شبهای حسینیه اعظم زنجان، بویژه یومالعباس (شب هشتم) دوخته شده است، به زنجان آمدهایم تا مجمع خیرین یاریگران زندگی استان زنجان را بنیان نهیم.
آمدهایم که در کنار پرچم و بیرق یاران حسین (ع)، پرچم یاریگران زندگی را برافرازیم.
اگر حسین (ع) در مقابل ستمگران زمان ایستاد و جان و زندگی خود و یارانش را فدای آرمانهای بزرگش کرد و مفاهیی چون غیرت و آزادی و آزادگی را معنایی دوباره بخشید، امروز ما آمدهایم در سرزمینی که دلبسته و دلداده حسین (ع) است، مردان و زنانی را که در فرازی از زندگی دچار لغزش شدهاند، جان و زندگی دوباره بخشیم و به جایگاه اصلی خود بازگردانیم. در ابتدای این همایش با شکوه، فاطمه رضایی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان با بیان اینکه اعتیاد خانوادهها را دچار مشکلات عدیدهای میکند، گفت: توجه ویژه به توانمندسازی معتادان بهبودیافته و خانوادههای آنها در اولویت کار ماست و پس از تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی استان زنجان تمام توانمان را میگذاریم تا با ایجاد اشتغال در کمپهای ترک اعتیاد کمک کنیم مانایی و صیانت معتادان بهبودیافته افزایش یابد. وی برلزوم ورود جدی تمام دستگاههای دولتی و استفاده از ظرفیتهای سازمانهای مردمنهاد برای پیشگیری از اعتیاد در استان تاکید کرد و گفت: کاهش این معضل شوم نیاز به عزم جدی دارد. سازمانهای مردم نهاد در سطح استان اقدامات خوبی را در جهت کاهش بحران اعتیاد انجام دادهاند و این فعالیتها قائل تقدیر است. استفاده از ظرفیت خیران زنجانی در حوزه اعتیاد نیازمند فرهنگسازی است ابوالفضل رفیعی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان در این همایش گفت: زنجان بهشت خیرین است، اما این موضوع در حوزه اعتیاد چندان نهادینه نشده و باید فرهنگسازی لازم در این زمینه صورت گیرد. وی افزود: مشارکت مردم برای مقابله با اعتیاد و مواد مخدر نقش تعیین کنندهای در این زمینه ایفا میکند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان ادامه داد: اعتیاد ریشه تمامی مشکلات است و آسیبهای زیادی را به خود فرد و جامعه وارد میکند که برای پیشگیری از آن، مجمع خیرین یاریگران زندگی در استان امروز تشکیل میشود.
رفیعی با بیان اینکه اقدامات مقابلهای سطحی و جمع آوری معتادان، کارساز نیست و باید کارهای بیشتری انجام شود، افزود: در کنار بهبود معتادان میتوان کارهایی نظیر اشتغال و حرفه آموزی، بازاریابی و کسب درآمد را برای آنها انجام داد.
وی اظهار داشت: تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی یکی از تجارب ارزشمند در این بخش است که بهرهگیری از ظرفیتهای خیرین تاثیر بسزایی در موفقیت آن دارد.
این مسوول اضافه کرد: شکلگیری این مجمع در استانهای دیگر نتایج خوبی را به دنبال داشته است که استان زنجان با توجه به ظرفیت خیران خود میتواند در این بخش سرآمد باشد. 2 هزار و 600 سازمان مردم نهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکنند فرزین رحیم نظری، مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهادستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: در زمان حاضر 2 هزار و 646 سازمام مردم نهاد در حوزه درمان، پیشگیری و صیانت در این بخش فعالیت می کنند.
رحیمنظری به لزوم مشارکت مردم در بخشهای مختلف اشاره کرد و افزود: مجمع خیرین یاریگران زندگی با هدف حضور فعال خیرین محترم در عرصههای مختلف مبارزه با مواد مخدر از جمله، ایجاد اشتغال و توانمندسازی بهبودیافتگان و گروههای هدف تشکیل شده است. وی با بیان اینکه مجمع خیرین یاریگران زندگی از سال گذشته و با تدبیر و دستور مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شده است، اضافه کرد: با گذشت یکسال از راهاندازی مجمع، فعالیتهای انجام گرفته تا به اکنون رو به جلو و بسیار رضایت بخش بوده، بهطوری که هیجدهمین مجمع ما امروز در استان زنجان راهاندازی میشود. مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهادستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مجمع خیرین یاریگران زندگی نهالی تازه است که در حال تبدیل به درختی تنومند است، افزود: یکی از اهداف شکلگیری، مجمع، کامل شدن چرخه درمان بهواسطه ایجاد اشتغال و کسب درآمد برای بهبودیافتگان و خانوادههای آنان است و تحقق این موضوع از ابعاد مختلف اهمیت بسزایی دارد، چرا که امکان بازگشت معتاد را به سمت اعتیاد به حداقل ممکن می رساند. بیش از 1800 خیر با مجمع یاریگران زندگی همکاری دارند علیرضا نبی، رئیس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور گفت: این مجمع در 18 استان فعالیت میکند و بهطور میانگین 100 نفر از خیرین شاخص در هر استان با مجمع همکاری دارند و توانمندیها و نیازهای هر استانی را طبق برنامه مورد بررسی قرار میدهند.
وی افزود: علت شکلگیری این مجمع، شناخت ظرفیتها و به کارگیری آنها برای مقابله با آسیبهای اجتماعی بهویژه در حوزه اعتیاد است.
نبی اقدام فردی در حوزه اعتیاد را ناکافی دانست و افزود اضافه کرد: این مجمع برای تجمیع انرژیهای متفرق و کارهای تک نفره و انفرادی که خیران انجام میدهند ایجاد شده است. خیرین یاریگران زندگی، منابع و مصارف را شناسایی میکنند و نیز توانمندیها و نیازمندیهای هر استان را احصا میکنند و تصمیمگیری بر طبق نیازها گرفته میشود و لذا کمک خیران هم به همان مسیر سوق پیدا خواهد کرد. وی افزود: زنجان خیرین و کارآفرینان بزرگی دارد و این پتانسیل میتوانند در بحث آسیبهای اجتماعی هم به ویژه در بحث اعتیاد ورود کند و باید از ظرفیت آنها برای رسیدن به اهداف مجمع استفاده کرد. وی در پایان گفت: وجود معتادان متجاهر و کارتن خواب در سطح یک جامعه اصلا مطلوب نیست و نشان از بحران اجتماعی دارد که در مرحله اول باید جامعه را از این خطر آگاه کرد. حسن حمزهزاده، مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور گفت: اعتیاد یک آسیب اجتماعی با احتمال همهگیری در اجتماع است و به لحاظ پیچیدگی موضوع و چند وجهی بودن بحران اعتیاد، اقدامات پیشگیری و درمانی و به ویژه فرهنگی دیر نتیجه میدهد و مشارکت همگانی برای به ثمر نشستن فعالیتها ضروری است. وی افزود: بازگرداندن فرد معتاد به جامعه، نیازمند همکاری و تلاش خانواده، دوستان، نهادهای دولتی و غیردولتی و همچنین خود فرد معتاد است، باید به او اطمینان داد که در جامعه مورد قبول همگان قرار خواهد گرفت، علاوه بر این، باید به او فرصتهای شغلی مناسب داده و آموزشهای لازم را فراهم کنیم تا بتواند به عنوان یک عضو سالم و مفید در جامعه فعالیت کند. مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور زنجان را هجدهمین مقصد یاریگران زندگی نامید و هدف از تشکیل آن را توانمندسازی و ارتقای کیفیت زندگی، سلامت، بهداشت، آموزش، کارآفرینی و ایجاد زیرساختهای اشتغال پایدار و بازاجتماعی کردن بهبودیافتهگان اعتیاد دانست. حمزهزاده با بیان اینکه یاریگران زندگی بر شیوههای نوین اشتغالزایی و کارآفرینی و بر تولید ثروت در داخل کمپهای ترک اعتیاد تاکید دارند، افزود: یاریگران زندگی بازگشت فرد معتاد به جامعه را کمک به تلطیف جامعه میدانند که در پیشگیری از گسترش مسائل اجتماعی نظیر فقر، بیکاری و جرائم و همچنین حفظ کیان خانواده موثر است.
پایان پیام /