یاری: ستارههای فرنگی به کاهش فاصله قراردادشان کمک کنند / از برخی هیئتها گله دارم
رئیس سازمان لیگ کشتی تأکید کرد که برخی هیئتهای استانی عامل فراری دادن اسپانسرها هستند و اگر لازم باشد نام آنها را در آینده خواهد گفت.
حمید یاری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره اینکه آیا در آستانه آغاز لیگ برتر قرارداد تیمها تکمیل شده است؟، اظهار داشت: هرچند با توجه به در پیش بودن بازیهای آسیایی، بعد از اتمام مسابقات جهانی فقط یک ملیپوش تا امروز قرارداد بسته، اما تیمها بیش از 50 درصد اعضای خود را ثبت کردهاند و مشکلی بابت آغاز لیگ نداریم.
وی درباره اینکه با افزایش سقف قرارداد در لیگ امسال و محدودیت بودجه برخی باشگاهها و همچنین قانون قرارداد هر تیم با سه ملیپوش، به نظر تعدادی از ملیپوشان نمیتوانند قراردادهای مناسبی امضا کنند، خاطرنشان کرد: امسال تیمهایی که منابع مالی خوب دارند، محدودند، از این رو شاید تعدادی بیرون بمانند، البته در کنار بانک شهر و هوتن که بودجه بالاتری دارند، ما دو تیم ستارگان و دانشگاه آزاد را هم داریم که طبق بودجهشان سراغ بچهها رفته و احتمالاً بتوانند سایر ملیپوشان را جذب کنند. به هرحال باید سمتی برویم که ثبات در مبلغ قرارداد ایجاد شود و اختلاف بین قراردادها خیلی فاحش نباشد.
آغاز لیگ بیستوسوم کشتی در اهواز، قائمشهر و ساری؛ فقط دو نفر محروم هستندرئیس سازمان لیگ درخصوص عدم استقبال ملیپوشان و ستارگان کشتی فرنگی از لیگ سال گذشته و اینکه آیا امسال هم روال به همین شکل خواهد بود؟، تصریح کرد: همیشه گفتهام که خانواده کشتی فرنگی باید کمک کنند تا شرایط لیگ برتر کشتی فرنگی به آزاد برسد. عددهای پیشنهادی در لیگ سال گذشته برای دوستان ملیپوش جالب نبود و به لیگ نیامدند، ولی سال قبل هم گفتم، آنها باید بیایند که لیگ کشتی فرنگی دیده شود و اختلاف بین آزاد و فرنگی رفته رفته از بین برود. به هرشکل باتوجه به قدمت کشتی آزاد در کشور و اینکه سابقه خیلی بیشتری هم در برگزاری لیگ برتر دارد، این اختلاف مالی هست، میطلبد که بچه های کشتی فرنگی خودشان کمک کنند این اختلاف از بین برود.
یاری با اشاره به اینکه دو تیم اول و دوم لیگ فصل گذشته در لیگ برتر فرنگی امسال حضور ندارند، گفت: فولاد و سپاهان سال گذشته بودند اما امسال هر دو را از دست دادیم تا تنها یک بار حضور در لیگ داشته باشند. این مسئله عوامل مختلفی داشت، تلاشمان را کردیم که آنها هم باشند. چند جلسه به اصفهان رفتم، علیرضا دبیر هم یک بار آمد، ولی خود کشتیگیر، مربی، سرپرست و اینها که با تیم ها در طول لیگ درارتباطند باید تیمها را حفظ کنند. اگر ما به عنوان فدراسیون و سازمان لیگ بخواهیم به همه موارد ورود کنیم میشود دخالت کردن؛ اما باید ارزیابی شود که چرا سپاهان نیامد. فولاد زمانی برای تیمداری تصمیم گرفت که حمیدرضا گرشاسبی مدیرعامل این باشگاه بود، حمید بنیتمیم هم حمایت کرد، بعد مدیرعاملشان عوض شد و هرچند اداره کل حامی تیمداریشان بود، اما این اتفاق نیفتاد، البته در خوزستان، گروه ملی جای فولاد را گرفت. آنها علاوه بر قراردادهای بلندمدت، بحث استخدامی بچهها راهم انجام دادند و دستشان درد نکند. اینها باید برای کشتی حفظ شوند.
یاری با اشاره به نقش هیئتهای استانی در لیگ برتر تصریح کرد: گلهای از هیئتهای کشتی دارم. برخی از آنها خودشان عامل کنارهگیری باشگاهها از لیگ کشتی هستند. اگر لازم شود، اسم این هیئتها را بعداً میگویم، آنها با اقداماتی که انجام میدهند عامل خراب شدن لیگ و انصراف تیمها هستند. یک تیم برای حضور در لیگ اعلام آمادگی میکند اما بعد میبینیم که از شرکت در مسابقات انصراف داده است. منشأ را که بررسی میکنیم، میبینیم هیئت استان آن باشگاه را دلزده کرده است. برخی موارد را ما متوجه میشویم و حل میکنیم، بعضی هم اصلاً کار به اعلام آمادگی هم نمیرسد و ما بعداً متوجه میشویم چطور هیئت مانع کار شده است.
رئیس سازمان لیگ درباره اینکه آیا باتوجه به در پیش بودن مسابقات امیدهای جهان امکان تعویق لیگ وجود نداشت، گفت: نه، من در موضوع فنی تیم ملی، یک صورتجلسه با پژمان درستکار و حسن رنگرز سرمربیان تیمهای ملی آزاد و فرنگی دارم و باید لیگ را در زمان مشخص تمام کنم. لیگ فرنگی باید دهه اول آذر تمام شود و لیگ آزاد هم دهه دوم، این چیزی است که حتما باید اتفاق بیفتد چون ما با کادرفنی تیم ملی توافق کردیم و آنها باتوجه به چرخه انتخابی المپیک و مسابقات کسب سهمیه، باید در وقت مقرر کار را استارت بزنند. باشگاهها باید همکاری کنند، از قبل هم در این باره صحبت کردهایم.
یاری تأکید کرد: برای اینکه شاهد حضور مستمر و ریشهدار تیمها در لیگ برتر کشتی باشیم، واقعاً نیاز است که همه خانواده کشتی کمک کنند. این کار با همکاری همه ممکن است و در درازمدت به نفع کشتی است.