سه‌شنبه 6 آذر 1403

یک تریلیون دلار سرمایه گذاری برای مقابله با انرژی‌های تجدیدپز در خاورمیانه

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
یک تریلیون دلار سرمایه گذاری برای مقابله با انرژی‌های تجدیدپز در خاورمیانه

اکوایران: برآورد جدید صندوق بین‌المللی پول، نشان دهنده آن است که خاورمیانه به منظور مقابله با تغییرات اقلیمی، به سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری تا افق 2030 برای انرژی های تجدیدپز نیازمند است. این برآورد، همزمان با اجلاس تغییرات اقلیمی که در مصر برگزار شد، ارائه شده است.

به گزارش اکوایران؛ اندکی پس از برگزاری اجلاس تغییرات اقلیمی، برخی کشورهای عربی قراردادهای بزرگ انرژی سبز منعقد کرده‌اند. عربستان سعودی در قالب قراردادی 2.5 میلیارد دلاری برای ساخت و میزبانی یک طرح تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در خاورمیانه طی 10 سال آینده متعهد شده است. امارات متحده عربی نیز قراردادی در زمینه توسعه انرژی‌های پاک با عمان امضا کرده است. از سوی دیگر مصر هم اعلام کرده است که یکی از بزرگترین نیروگاه‌های بادی جهان را توسعه خواهد داد.

امارات متحده عربی که در حال حاضر سومین تولیدکننده بزرگ نفت خام اوپک به شمار می‌رود، اولین کشور خلیج فارس بود که برنامه‌های خود را برای رسیدن به انتشار کربن خالص صفر تا سال 2050 اعلام کرد. عربستان سعودی و بحرین نیز از این روند پیروی کردند و اعلام کردند که قصد دارند تا سال 2060، به کشور کربن خنثی تبدیل شوند. در همین راستا، عمان نیز متعهد شده تا سال 2050 به این موقعیت دست یابد. صندوق بین‌المللی پول دو مسیر را برای خاورمیانه جهت دستیابی به اهداف کربن‌زدایی مورد حمایت خود پیشنهاد کرده است. حذف تدریجی تمام یارانه‌های سوخت طی هشت سال آینده، همراه با وضع مالیات بر کربن به صورت مرحله‌ای است که در قالب آن 8 دلار به ازای هر تن CO2 در نظر گرفته شده است. این رویکرد به این مناطق اجازه می‌دهد تا به اهداف انتشار گازهای گلخانه ای 2030 بدون سرمایه‌گذاری اضافی در انرژی‌های تجدیدپذیر دست یابند.