یک هفته پر چالش برای سال تحصیلی جدید / از دافی گرفته تا کنکور و تجمع اعتراضی
یک هفته از شروع سال تحصیلی جدید گذشت، هفتهای که در آن آموزشوپرورش، مدرسه و دانشآموزان با حواشی زیادی مواجه شدند، از ترانه «دافی» گرفته تا «منوی لاکچری»، اعتراض به تغییر مدیران مدارس و حواشی پر تکرار کنکور.
بهگزارش خبرآنلاین، ماه مهر با بازگشایی مدرسهها و آغاز سال تحصیلی گره خورده است، اگر نگوییم مهر امسال به مدرسه روی خوش نشان نداد، اما در این یک هفته گذشته برای مدرسه، دانشآموزان، مدیر و مسئولان آموزشوپرورش کم حاشیه درست نکرده است.
انتشار ترانه «دافی» که تابستان امسال در فضای مجازی کم سروصدا ایجاد نکرد و حتی منجر به پلمب شدن دفتر برندی با همین نام (دافی) و البته بازداشت موقت خواننده آن شد، پاییز هم دست از سورپرایز کردن بر نداشت و سبب شد مدیر یک مدرسه برکنار شود، جشنهای شروع سال تحصیلی در مدرسهها تمام نشده یک فیلم در فضای مجازی منتشر شد، فیلمی از رقص و شادی دختران دانشآموز در یک مدرسه با ترانه «دافی»، همین اتفاق کافی بود تا زنگ اول مدرسهها هنوز به صدا در نیامده مدیر این مدرسه در کرمان از سمت خود کنار گذاشته شود؛ رضا رضایی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان به خبرگزاری تسنیم گفت: «به دنبال اجرای برنامه غیرمتعارف در یکی از مدارس کرمان مدیر مدرسه متخلف لغو ابلاغ و به هیئت تخلفات اداری معرفی شد.»
مشابه این ویدیوها سالهای قبل هم از مدارس منتشر شده بود، اما آن روزها اصطلاحاً متهم اصلی ترانه «دافی» نبود، «گنگستر شهر آمل» و «آقامون جنتلمنه» ترانههایی بودند که همخوانی آنها توسط دانشآموزان در مدرسه کلی حواشی ایجاد کرد.
منوی لاکچری در مدرسه
ترانه «دافی» تنها سوپرایز سال تحصیلی جدید نبود، انتشار تصویری از منوی غذا در یک مدرسه غیرانتفاعی کم آموزشوپرورش را به حاشیه نبرد، چنجه گوسفند، کباب لاری، شیشلیگ، محتوای منوی مدرسهای بود که خیلیها برای آن نوشتند لاکچری شدن تغذیه در مدارس، مسئلهای که با واکنش مسئولان هم همراه شد، مثلاً مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش درباره آن گفت: «بالاخره مدرسهای این کار را انجام داده و ارتباطی با آموزش و پرورش ندارد، ما روی منوی غذایی مدارس غیردولتی نظارتی نمیکنیم.»
اما ادامهدار شدن واکنشها در فضای مجازی به انتشار تصویر منوی لاکچری غذا در یک مدرسه سبب نشد هیچ اقدامی از طرف وزارت آموزش و پرورش صورت نگیرد، احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اظهارکرد: «در کارشناسیهای سازمان موارد مختلفی از جمله شهریهها، لباس و پوشش دانش آموزی، سرویس ایاب و ذهاب، وعدههای غذا و میان وعدهها و... تحت نظارت و بررسی قرار میگیرد، بدون تردید در موضوع غذا، سرویس مدرسه و پوشش دانش آموزان و... باید انجمن اولیا و مربیان مدرسه نظارت و مدیریت داشته باشند، اگر در مدرسهای خارج از ساختارها هزینهای دریافت و بحث اشرافیت ترویج داده شود که مناسب با سیاستها و فرهنگ سازی وزارت آموزش و پرورش نباشد، حتما برخورد جدی خواهیم داشت، چراکه میخواهیم دانش آموزان در محیطی سالم و یکسان پرورش پیدا کنند.»
تحول یا خالصسازی در مدارس
یکی از حاشیههای ایجاد شده برای سال تحصیلی جدید رنگ و بوی متفاوتی با ترانه «دافی» و منوی لاکچری دارد، شاید حتی از حاشیه فاصله بگیرد و به متن هم نزدیک شود، این مسئله بیشتر مربوط به نوع نگاه مسئولان و سیاستگذاری آنها برای مدرسه است، چیزی تحت عنوان تغییر و تحول مدیران مدرسه. سال تحصیلی که شروع نشده بود وزیر آموزش و پرورش به رسانهها گفت: «امسال نزدیک به 20 هزار مدیر مدرسه تغییر کردند تا در مدارس تحول ایجاد کنند.»، اما سمتوسوی این تحولات چیست؟، هنوز درباره آن صحبت نشده و کسی نمیداند، با این وجود بهنظر میرسد ایده تغییر 20 هزار مدیر در مدرسهها، در ذهن سیاسیون نوعی اقدام از اقدامات مربوط به خالصسازی، چیزی که حالا حال و هوای فضای سیاسی کشور را پوشانده برداشت شده است، طوریکه محمد مهاجری، فعال رسانهای اصولگرا در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر)، در واکنشی نوشت: «وزیر آموزش و پرورش با افتخار گفته 20 هزار مدیر مدرسه را برای سال تحصیلی جاری تغییر داده است. به این سرعت 20 هزار میز و نیمکت مدرسه هم قابل تغییر نبود. جناب وزیر جرات دارد بگوید فرمان این خالصسازی را چه کسی به او داده است؟ قطعا جرات ندارد. اگر داشت که وزیر گوش به فرمان در دولت رئیسی نمیشد!»
شاید اولین نتیجه جابهجایی مدیران مدرسه، تجمع اعتراضی دانشآموزان دبیرستان دخترانه فرزانگان 1 و اولیای آنها بود. این والدین چند روز قبل مقابل آموزش و پرورش تجمع کردند و نسبت به تغییر مدیر این مدرسه و البته تصمیمات مدیر جدید واکنش نشان دادند. یکی از والدین درباره اعتراضشان گفت: «مدیریت جدید مدرسه معلمهایی که دانشآموزان با آنها ارتباط خوبی داشتند کنار گذاشته، با معلمهای مردی که در این مدرسه تدریس میکردند نیز قطع همکاری کرده است.»
او با بیان اینکه «دانشآموزان بهدلیل اعتراض در کلاسهای درس حاضر نمیشوند.» ادامه میدهد: «مدیریت جدید در بخشهای مختلف مدرسه دوربین کار گذاشته بود، حتی در سرویسهای بهداشتی مدرسه، اما وقتی با مخالفت دانشآموزان و خانوادهها مواجه شد مجبور به جمعآوری دوربینها شد.»
یک کنکور و چند مدعی
از ویدیوی رقص، منوی لاکچری و حواشی تغییر و تحول مدیران مدارس که بگذریم، یکی از پرحاشیهترین مسائل مربوط به دانشآموزان در همین شروع سال تحصیلی جدید باز پرحاشیه شد، کنکور و احتمال تغییرات در نوع برگزاری آن یک بار دیگر به صدر توجهها برگشت. هنوز یک سالی از روش جدید سنجش و پذیرش دانشآموزان برای ورود به دانشگاهها نگذشته بود که مجلسیها به طرح جدیدی رای دادند، قبلتر براساس تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل و شمایل کنکور تغییر کرده بود، برگزاری دو آزمون در یک سال، حذف دروس عمومی از آزمون سراسری و تصمیمی پرمناقشه درباره تاثیر قطعی معدل در پذیرش دانشآموزان در دانشگاه از مهمترین این تغییرات بود، تغییراتی که موافق و مخالف زیادی داشت، اما فقط در فاصله یک هفته مانده به شروع سال تحصیلی جدید مجلسیها طرحی را به تصویب رساندند که روش جدید برگزاری کنکور را حداقل برای سه سال به تعویق میانداخت، آنها خواستار شدند تا آمادگی کامل آموزشوپروش برای برگزاری با کیفیت امتحانات نهایی، برگزاری کنکور تا سال 1406 به همان سبک و سیاق سابق برگزار شود.
اما این تصمیم مجلسیها نتوانست موافقت شورای نگهبان را جلب کند، تا مجدد تغییرات شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنای برگزاری کنکور باشد. این تصمیمات پیاپی با نقد همراه شد، چراکه مواجهه دانشآموزان با خبرهای متناوب از تغییر و تحول کنکور استرسی فراتر از چیزی که باید به آنها وارد میکند.
-
بیشتر بخوانید:
-
آقای وزیر! قطعا جرأت ندارید / فرمان خالص سازی را چه کسی صادر کرده است؟
-
از آقامون جنتلمنه تا دافی؛ همه آهنگهایی که باعث اخراج مدیر یا معلم شد
-
دستور وزیر برای برخورد با یک مدرسه!
-
تصویر منوی لاکچری یک مدرسه غیرانتفاعی؛ بالاخره آموزشوپرورش نظارت میکند یا نه؟/ پاسخ متناقض مقامات
233233
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1818671