پنج‌شنبه 8 آذر 1403

یک واکنش دیگر از سوی سازمان سینمایی به «عنکبوت مقدس»

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
یک واکنش دیگر از سوی سازمان سینمایی به «عنکبوت مقدس»

مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی تاکید کرد که سازنده فیلم «عنبکوت مقدس» بدون هرگونه مجوز و هماهنگی با مسئولین سینمایی کشور اقدام به تهیه و تولید فیلم خود در خارج از کشور و با سرمایه خارجی کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، در ادامه موضع‌گیری مدیران وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در قبال فیلم «عنکبوت مقدس» به کارگردانی علی عباسی که در جشنواره فیلم کن رونمایی شد، روح الله سهرابی گفت: فیلم «عنکبوت مقدس» که پیش‌تر با نام دیگری تقاضای پروانه ساخت در ایران را داشته و با دست رد مسئولان وقت سینمایی مواجه شده بود، بدون هرگونه مجوز و هماهنگی با مسئولین سینمایی کشور اقدام به تهیه و تولید فیلم خود در خارج از کشور کرده و مضمونی که برای تبدیل به یک اثر سینمایی انتخاب کرده خیلی قبل‌تر توسط آقای ایرج زاد در داخل کشور تولید و به اکران رسیده است.

وی ادامه داد: آنچه با موضوع قاتل زنجیره ای در داخل کشور تولید شد فیلم سینمایی «عنکبوت» است که چندی پیش در سینماها اکران شد و رویکرد و مضمون و پیام فیلم هیچگونه تشابهی با فیلم موهن و غرض آلود عنکبوت مقدس ندارد. حتی، کارگردان فیلم عنکبوت نسبت به سوء استفاده و برداشت بدون اجازه از نام و متن و فضای فیلمنامه‌اش توسط نویسنده و کارگردان دانمارکی ایرانی الاصل فیلم «عنکبوت مقدس» موضع صریح و مشخصی گرفت که اهالی سینما و بنظرم اکثریت علاقمندان آثار سینمای ایران در جریان این اعتراض و شکایت قرار گرفتند.

او اظهار داشت: آنچه در گذشته به کرات دیده‌ایم جهت گیری‌های کاملا سیاسی و معنادار جشنواره‌ای مثل کن در قبال آثار فیلمسازان ایرانی بوده که بنظر می‌رسد در این مورد اخیر هم اساسا آنچه برای جشنواره کن و سیاستگذاران آن مهم بوده نه ارزش هنری و سینمایی یک اثر یا عوامل آن بلکه حقنه کردن دیدگاه خود از ایران و ایرانی به مخاطب جهانی بوده و متاسفانه داوران هم دانسته یا نادانسته در دام سیاستگذاران اصلی جشنواره افتاده‌اند.

مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی با بیان اینکه خروجی فیلم «عنکبوت مقدس» بیش از هر چیز اسلام هراسی و ایران ستیزی است تصریح کرد: تعجب میکنم چگونه برخی افراد که در بین آنها افراد خاص و نام آشنا هم دیده می‌شوند این بخش بسیار پررنگ و کاملا هدفمند این جشنواره بشدت سیاسی را نادیده گرفته و شیفته پوسته‌ی ظاهری آن می‌شوند. آنچه در جشنواره کن اتفاق می‌افتد معادله پیچیده و لاینحلی نیست و با یک بررسی ساده میتوان به نیت اصلی و هدف گذاری آنها پی‌برد. بعید میدانم نقطه هدف «عنکبوت مقدس» فقط جمهوری اسلامی باشد بلکه به اعتقاد بنده هدف آن وسیع‌تر و در یک کلام اسلام است و ساختن چهره‌ای هیولایی و اهریمنی از مسلمانان و در رأس آنها ایران و ایرانی است. سازمان سینمایی بنابر وظیفه ذاتی خود قطعا با عوامل ایرانی این فیلم اعم از عوامل اصلی یا فرعی و کسانی که احتمالا به نوعی در تهیه و تولید آن نقشی داشته‌اند تصمیم گیری و برخورد خواهد نمود.