یک پیشبینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان 1403/ قیمت واقعی دلار چه عددی است؟
بازار طلا و ارز در پنجمین روز هفته با نوسانات محدود و رفتوبرگشتی آغاز شد و در پی آن قیمت دلار در مرز کریدور هشتم قرار گرفت، تا معاملهگران چشم انتظار تحولات سیاسی و اقتصادی بمانند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار طلا، سکه و ارز در روز چهارشنبه تحت تأثیر تحولات اقتصادی و سیاسی و همچنین نوسانات محدود دلار و طلای جهانی قرار گرفت. قیمت دلار با نوسان در مرز کریدور هشتم همچنان به ارزیابی از شرایط بازار پرداخت و همزمان، قیمت طلا و سکه نیز با کاهش همراه شد؛ هرچند که برخی قطعات افزایش جزیی را تجربه کردند.
نوسان قیمت دلار در محدوده مشخص
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات را بدون تغییر نسبت به روز سه شنبه در نیمه اول کف کریدور هشتم بازگشایی کرد و در ابتدا با نوسان منفی 100 تومانی نزولی شد، اما در نیمه اول معاملات در همین محدوده قرار گرفت و در نهایت به کانال اول این کریدور افتاد.
قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت 250 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در کف کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان منفی به کریدور هفتم برگشت و تا میانه کانال نهم این کریدور عقب نشینی کرد. دلار هرات در نیمه دوم معاملات با نوسان مثبت دوباره به کریدور هشتم برگشت و تا پله دوم پیشروی کرد.
برخی تحلیلگران فنی معتقدند هدف بعدی نرخ دلار در میانه کریدور هشتم قرار دارد و حرکت محدود و کمدامنه دلار تحت تاثیر عرضه گسترده ارز توسط سیاستگذار است، اما افزایش تقاضا از کاهش بیشتر نرخ دلار جلوگیری کرده است.
قیمت درهم امارات نیز روز چهارشنبه معاملات را با گپ منفی 80 تومانی در 22 هزار و 120 تومان بازگشایی کرد و در ابتدا با افزایش 22 هزار و 160 تومان معامله شد، اما با تغییر روند و فاز نزولی تا 22 هزار و 80 تومان پایین آمد. در نیمه دوم معاملات قیمت درهم امارات نیز با روند صعودی پله به پله به 22 هزار و 260 تومان رسید. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب درهم امارات نیز 576 تومان برآورد شد.
تحلیلگران فنی بر این باورند که درهم امارات در محدوده حمایتی 21 هزار و 950 تومان تثبیت شده است و اگر این سطح شکسته شود، قیمت تا محدوده 21 هزار و 500 تومان کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، عبور از مقاومت 22 هزار و 350 تومان میتواند درهم را به محدوده 23 هزار تومان برساند. نوسانات بازار ارز و تقاضای حوالهای میتواند روند آتی قیمت درهم را تعیین کند.
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی نیز امروز شاهد افزایش قیمت دلار و یورو نسبت به روز گذشته بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش، دوباره وارد کانال 68 هزار تومان شد و 68 هزار و 387 تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ مثبت به 66 هزار و 524 تومان رسید. یورو نیز با افزایش در نرخ 70 هزار و 897 تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 621 تومان رسید.
سیگنال بازار خودرو به قیمت دلار
معامله گران بر این باورند که اخبار مثبت مرتبط با FATF باعث بهبود انتظارات در بازار شده و نقش مهمی در تعدیل فضای روانی داشته است. همچنین، آغاز فروش خودروهای وارداتی از شنبه منجر به بلوکه شدن بخشی از نقدینگی خواهد شد که خود تأثیری کاهشی بر تقاضای ارز خواهد داشت.
براساس بررسی ها از نوسانات قیمت دلار، این اسکناس در هفته سوم دی ماه در محدوده مرزی کریدور هفتم و هشتم نوسان داشت و با این حال، معاملهگران به دلیل تحولات سیاسی پیش رو با احتیاط بیشتری در بازار حضور یافتند. موضوع استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، از یک سو و مراسم تحلیف دونالد ترامپ در ششم بهمن از سوی دیگر، عواملی بودند که خریداران ارز را در حالت انتظار قرار دادهاند.
همچنین، ریسکهای سیاسی و انتظارات تورمی شدید، فاصله قیمت دلار از ارزش واقعی آن را بیشتر کرده است و با نزدیک شدن به روی کار آمدن ترامپ، یک سناریو محتمل مطرح میشود. اگر ترامپ تصمیم به افزایش فشارها بر ایران بگیرد و فروش نفت را محدود کند، قیمتهای فعلی دلار منطقی خواهند بود و حتی ممکن است دلار در محدوده کانال دوم کریدور هشتم مورد توجه سرمایهگذاران قرار گیرد. اما در صورت عدم وقوع این سناریو، احتمال کاهش قیمت بیشتر میشود.
بر اساس این تحلیل، ارزش دلار ممکن است در محدوده کانال دوم کریدور هفتم باقی بماند و تا پایان سال 1403 به سمت کف این کریدور نزدیک شود. البته بازگشت کامل به ارزش واقعی دلار نیازمند حل تمامی مشکلات ساختاری اقتصادی و تخلیه کامل انتظارات تورمی است.
فعالان بازار یکی از دلایل بازگشت دلار به محدوده بالای کریدور هشتم را واکنش به کاهش قیمت تلقی می کنند. به عقیده این گروه، هر بار که دلار افت میکند، تقاضای سفتهبازانه و اصلاحی افزایش مییابد، چرا که فعالان بازار این کاهش را فرصتی برای خرید ارزانتر میبینند. در همین حال، بانک مرکزی تلاش دارد با مداخلات هدفمند و افزایش عرضه ارز، نرخ دلار را به زیر مرز کریدور هشتم برساند. اما موفقیت در این مسیر، مستلزم رفع مشکلات ساختاری اقتصادی مانند کسری بودجه، نقدینگی بالا و محدودیتهای منابع ارزی است که تثبیت نرخ دلار را دشوار میسازند.
223225
کد خبر 2008322