100 میلیون یورو در کام روستاهای سیستان و بلوچستان
معاون راهبری و نظارت بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از ارائه پیشنهاد تخصیص ردیف اختصاصی برای آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان در قانون بودجه سال 1400 خبر داد و گفت: قرار است برای سال اول، اعتباری 100 میلیون یورویی تخصیص یابد.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا کشفی، در نشستی خبری با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان 5594 روستا با مجموع جمعیتی بالغ بر حدود یک میلیون و 400 هزار نفر وجود دارد که از این تعداد، 836 روستا در جنوب این استان با جمعیتی بالغ بر 320 هزار نفر واقع شده است، اظهار کرد: از سال 1393 که اعتبارات متمرکزی برای آبرسانی روستاها تعیین شد، تلاش کردیم از محل صندوق توسعه ملی و اعتبارات ملی برای آبرسانی به روستاها به ویژه روستاهای استان سیستان و بلوچستان تأمین اعتبار کنیم.
وی با بیان اینکه موفق شدیم با اجازه مقام معظم رهبری منابعی از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها تأمین کنیم، گفت: 2994 روستای استان سیستان و بلوچستان با جمعیتی بالغ بر 753 هزار نفر تحت پوشش طرحهای آبرسانی در قالب 18 مجتمع آبرسانی روستایی و 14 تک روستا هستند که بخشی از این مجتمعهای آبرسانی روستایی تکمیل شده و بخشی دیگر در دست اجرا قرار دارد که برای تکمیل این طرحها به شرط تأمین به موقع منابع مالی زمانی حدودا 3 ساله نیاز است.
معاون راهبری و نظارت بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: از سال 1393 تا سال 1398 به میزان 605 میلیارد تومان تأمین اعتبار برای روستاهای استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته که این رقم 10 درصد کل اعتباراتی است که برای آبرسانی روستایی از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته بود و این استان بالاترین میزان تخصیص را در سطح کشور برای آبرسانی روستایی دارد.
کشفی با بیان اینکه نیمی از رقم تخصیص یافته به آبرسانی روستاهای استان سیستان و بلوچستان به روستاهای جنوب این استان تخصیص یافته، گفت: در جنوب استان از محل این تخصیصها، 246 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی افزود: در سال 99 که با کاهش اعتبارات مواجه شدهایم، 156 میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان تخصیص داده شده و برنامه ریزی کرده ایم با این اعتبارات، 173 روستا با جمعیتی بالغ بر 53 هزار نفر از آب پایدار برخوردار شوند؛ همچنین در تلاش هستیم از محل فاینانس داخلی از محل ماده 56، به میزان 200 میلیارد تومان برای آبرسانی روستایی این استان تخصیص اعتبار کنیم که مجوزهای مربوطه را در این زمینه اخذ کردهایم.
کشفی در خصوص جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه آب پایدار در بخشهای جنوبی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با اجرای این طرح، ضریب جمعیت روستایی تحت پوشش در چابهار و دشتیاری از 48 درصد به 65 درصد میرسد، همچنین این ضریب در کنارک از 76 درصد به 82 درصد، در نیکشهر از 64 درصد به 67 درصد و در قصر قند از 52 درصد به 70 درصد می رسد.
وی با بیان اینکه در شمال استان روستاهایی داریم که شبکه آب دارند اما آب پایدار ندارند، گفت: در این روستاها نیاز به اجرای طرح ارتقا داشتیم که در خصوص 300 روستا در شمال استان که شبکه آب دارند اما نیاز به ارتقای سامانه دارند، امسال برنامه ریزی کردهایم که ارتقا یابند.
معاون راهبری و نظارت بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان به 970 روستا آبرسانی تانکری یا سیار انجام می شود که در سال 98 برای انجام این آبرسانی سیار، 35 میلیارد تومان هزینه شد، تصریح کرد: هیچ ردیف اعتباری برای آبرسانی سیار روستایی وجود ندارد، اخیرا وزارت نیرو نامه ای به وزارت کشور ارسال کرده که از محل های مرتبط، 60 میلیارد تومان بودجه برای آبرسانی تانکری به روستاهای سیستان و بلوچستان تخصیص یابد.
کشفی با بیان اینکه استفاده از هوتک ها برای برداشت آب از گذشته در بین روستاییان این استان مرسوم بوده است، گفت: برداشت آب از هوتک ها برای مصارفی غیر از شرب انجام می شود و طبق آمار رسمی وزارت بهداشت در جلسهای که اخیرا با حضور مسئولان مربوطه برگزار شده، طی 5 سال اخیر، هیچ گونه بیماری واگیردار همه گیری ناشی از استفاده از آب در استان سیستان و بلوچستان نداشته ایم که یان آمار نشان می دهد استفاده از آب هوتکها برای شرب در بین مردم نیز عرف نیست.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که برای 50 روستا استان که اغلب در جنوب این استان هستند، مخازنی نصب کنیم که با ظرفیتی 5 مترمکعبی به عنوان مخازن ثابت، مورد بهره برداری روستاییان باشد تا هر بار که تانکرهای آبرسانی به این روستاها مراجعه میکنند فقط اقدام به پر کدن این مخازن ثابت کرده و برگردند.
وی با تاکید بر اینکه تمامی روستاهایی که شبکه وجود ندارد با تانکر آبرسانی سیار می شوند گفت: در 970 روستای استان سیستان و بلوچستان به صورت سیار آبرسانی می شود در سال 98، 35 میلیارد تومان هزینه آبرسانی سیار شده که 150 لیتر در شبانه روز برای هر فرد آب به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد.
انتهای پیام