یک‌شنبه 30 دی 1403

138مبتلا و 1 فوتی براثر تب دنگی / هر پشه10نفر را آلوده می‌کند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
138مبتلا و 1 فوتی براثر تب دنگی / هر پشه10نفر را آلوده می‌کند

معاون بهداشت وزارت بهداشت از ابتلای 138 نفر به بیماری تب دنگی خبر داد و گفت: هر پشه آئدس آلوده به ویروس تب دنگی، می‌تواند 10 نفر را آلوده کند! این پشه می‌تواند قبل از خونخواری، ماده حاوی ویروس تب دنگی را از طریق نیش خود وارد بدن فرد سالم کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین فرشیدی امروز در نشست خبری درباره "پشه آئدس" در وزارت بهداشت اظهار کرد: تب دنگی و مبارزه با آن نیازمند همکاری همه دستگاه‌هاست و پدافند غیرعامل، مرزها، گمرک و... در کنار وزارت بهداشت قرار می‌گیرند تا مشکل این بیماری رفع شود.

وی افزود: در پاکستان در شهر پنجور پشه‌های آئدس آلوده همواره وجود دارند و این شهر کمتر از 100 کیلومتر با ایران فاصله دارد و مراودات بین دو کشور زیاد است و برخی از افراد برای سفر به عراق نیز از این مسیر وارد کشورمان می‌شوند.

آخرین وضعیت تب دنگی در کشور

وی ادامه داد: در سال 1395 نظام مراقبت از پشه آئدس در وزارت بهداشت آغاز شد که در آن زمان بیماری در کشور وجود نداشت اما بیماری و پشه آئدس در کشورهای اطراف همواره وجود داشته و این پشه از سال 98 در کشور نیز شناسایی شده است؛ بنابراین ما الان در مقابل بیماری تب دنگی غافلگیر نشدیم‌. در سال 98 سازمان جهانی بهداشت به ایران اعلام کرد که نخستین کشوری است که پشه آئدس را شناسایی کرده اما بیماری در آن وجود ندارد که این موضوع نشان‌دهنده توانایی سیستم بهداشتی کشور در شناسایی و مهار این بیماری است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در 26 اردیبهشت 1403 بیش از 75 بیمار تب دنگی از کشورهای مختلف شناسایی شدند که هیچکدام از طریق انتقال محلی به بیماری تب دنگی مبتلا نشده بودند. پشه آئدس در یک روز تا 10 نفر را می‌تواند بگزد و خونخواری انجام بدهد و فرد را به بیماری تب دنگی آلوده کند! پشه آئدس می‌تواند قبل از اینکه خونخواری کند، ماده حاوی ویروس تب دنگی را از طریق نیش خود وارد بدن فرد سالم می‌کند.

فرشیدی خاطرنشان کرد: اولین مورد ابتلا به تب دنگی در سال جاری، در امارات به این بیماری مبتلا و بستری شده بود و سپس به ایران آمده بود.

وی درباره آمار مبتلایان بیماری تصریح کرد: تاکنون 138 بیمار تب دنگی در کشور شناسایی شده‌اند که فقط 7 مورد از آن‌ها از طریق انتقال داخلی به بیماری مبتلا شده‌اند که عمدتاً در بندر لنگه ساکن هستند؛ 125 مورد از بیماران در امارات به تب دنگی مبتلا شده‌اند و یک نفر از بیماران نیز فوت کرده است.

به گفته وی، پشه آئدس در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر دیده شده است‌.