167 هزار ناوگان حمل ونقل جادهای ظرف 5 سال نوسازی میشوند
امانی گفت: سال قبل تفاهم نامهای بین وزارتخانه های صمت، نفت و راه و شهرسازی تنظیم شد که بر اساس آن قرار است 167 هزار ناوگان حمل ونقل جادهای ظرف 5 سال نوسازی شوند.
داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در برنامه رادیویی به سوالات زیر پاسخ داد.
سوال: وضعیت فعلی بخش حمل و نقل جاده ای چگونه است؟
امانی: با توجه به این که بیش از 85 درصد حمل و نقل کشور توسط جاده است، نیاز داریم که نوسازی ناوگان به صورت اساسی در بخش حمل و نقل جادهای صورت گیرد. به دنبال این هستیم که از ظرفیتهای خوبی که در قانون ایجاد شده بخش زیادی از نوسازی را از تولیدات داخل کشور تامین کنیم. سال قبل تفاهم نامهای بین وزارتخانه های صمت، نفت و راه و شهرسازی تنظیم شد که به دنبال اجرایی شدن این تفاهم نامه هستیم. قرار است 167 هزار ناوگان حمل ونقل جادهای ظرف 5 سال نوسازی شوند چه در بخش مسافری و باری و چه در بخش سواری کرایه که این میتواند یک اقدام اساسی و بزرگی در بخش حمل و نقل باشد.
مطالبات رانندگان، بحثهای رفاهیات رانندگان و سخت و زیان آور شدن شغل رانندگی هم مطرح است که از محل قانونی خودش پیگیری میکنیم. یک قانونی در مجلس مطرح است به نام قانون توسعه حمل و نقل عمومی که ما از این ظرفیت قانونی استفاده میکنیم و مسائل و مشکلات رانندگان که نیاز به قانون دارد مثل بیمه تکمیلی از این طریق پیگیری می شود.
سوال: رانندگان، این روزها هزینههای خیلی زیادی را متحمل میشوند یک لاستیک را فقط بخواهند عوض کنند، هزینه زیادی را باید پرداخت کنند، برای این موضوع هم برنامهای دارید؟
امانی: از این عزیزان خاضعانه تشکر و قدردانی میکنم. در همه شرایط کشور در همه بحرانهایی که ما داشتیم در جنگ تحمیلی، در بحثهای زلزله، سیل و مناسبتهای مذهبی مثل اربعین و 28 صفر این رانندگان عزیز چه در بخش بار و چه در بخش مسافر همیشه پای کارند و جزو معدود مشاغلی است که طرف هم از جانش میگذرد، هم از سرمایه اش. اگر خدایی نکرده یک حادثهای برای راننده در جاده اتفاق بیفتد هم سرمایه زندگی اش از بین میرود و هم امکان دارد جانش به خطر بیفتد.
این عزیزان مطالباتی را دارند و وظیفه ما هم به عنوان متولی حمل و نقل این است که پیگیر مشکلات باشیم. بحث سخت و زیان آور شدن شغل رانندگی را دنبال میکنیم. در بحث نوسازی و بازسازی ناوگان، دنبال آن تفاهم نامه هستیم و بازسازی را هم از مرحله تبصره 18 دنبال میکنیم. سال گذشته یک اعتبار قابل قبولی در اختیار سازمان قرار گرفت که توزیع شد، اما همچنان دنبال هستیم که این تکرار شود با توجه به شرایط سنی ناوگان ما و هزینههای سرسام آوری که رانندگان با آن مواجه هستند حتما میطلبد که بتوانیم یک کمک و یک وام ارزان قیمتی در جهت بازسازی ناوگان این عزیزان در اختیارشان بگذاریم.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی