شنبه 7 مهر 1403

270 مهاجر روهینگیا در مالزی بازداشت شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
270 مهاجر روهینگیا در مالزی بازداشت شدند

تهران - ایرنا - مالزی حدود 270 مهاجر روهینگیا که قایق آنها به علت قرنطینه‌های ناشی از شیوع کرونا برای نزدیک به دو ماه در دریا سرگردان بود را بازداشت کرد.

به گزارش ایرنا، این مهاجران در اوایل ماه آوریل (اواسط فروردین) از جنوب بنگلادش گریخته بودند اما موفق نشده بودند در سواحل هیچ کشوری پیاده شوند. در این حال روز دوشنبه گارد ساحلی مالزی قایق حامل آنان را رهگیری و تعقیب کرد و در نتیجه دهها تن از مهاجران با پریدن به دریا تلاش کردند با شنا خود را به ساحل برسانند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از بیانیه گارد ساحلی مالزی اعلام کرد که این قایق به سمت "لانگکاوی" هدایت شده و تمام 269 مهاجر غیرقانونی در آنجا بازداشت شدند.

برخی فعالان حقوق بشر مدعی هستند که این قایق در زمان حرکت از جنوب بنگلادش حدود 500 مسافر داشته و اکنون حدود نیمی از آنها بازداشت شده‌اند و این احتمال وجود دارد که سایر افراد در مدت سرگردانی قایق توانسته باشند خود را به سواحل رسانده باشند.

در سال‌های اخیر شمار زیادی از مسلمانان روهینگیای میانمار به علت سرکوب از این کشور فرار می‌کنند و بسیاری از آنها راهی کشور بنگلادش همسایه میانمار می‌شوند. برخی نیز تلاش کرده‌اند تا خود را به کشور مالزی برسانند. در سالهای گذشته قاچاقچیان دهها هزار مهاجر روهینگیا را بطور غیرقانونی به مالزی منتقل کرده‌اند اما در حال حاضر مقامات مالزی اجازه ورود و لنگر انداختن قایق‌های حامل مهاجران در سواحل این کشور را نمی‌دهد و شیوع کرونا را علت این مساله عنوان می‌کند.

همه ساله هزاران مهاجر روهینگیا بر قایق‌های شلوغ و غیر استاندارد سوار می‌شوند و به امید زندگی بهتر، سفری خطرناک و نامشخص را به سوی کشورهای دیگر آغاز می‌کنند. طبق گزارش مقام‌های بنگلادش از ماه اوت (مرداد) سال 2017 قریب به 700 هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش فرار کرده‌اند، درحالی که پیش از این چند صد هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می‌کردند. اکنون نیزحدود یک میلیون نفر از مسلمان روهینگیا در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش زندگی پرمشقتی را می‌گذرانند که 700 هزار نفر آن‌ها پس از آغاز دور جدید خشونت‌ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال2017 به بنگلادش فرار کردند.

مردم روهینگیا در میانمار که سازمان ملل آنها را تحت ستم‌ترین مردم دنیا توصیف کرده است از زمان خشونت‌ها در سال 2012 تاکنون با هراس بیشتری از حملات روبه رو هستند. بنا به آمار "عفو بین‌الملل" پس از آغاز سرکوب این جامعه اقلیت مسلمان توسط نیروهای میانمار در اوت 2017 تا کنون بیش از 750 هزار آواره روهینگیا که اکثرا زن و کودک هستند از میانمار گریخته و وارد کشور بنگلادش شده‌اند. طبق این گزارش، از 25 اوت 2017 تاکنون نیز نزدیک به 24 هزار مسلمان روهینگیا به دست نیروهای دولتی میانمار کشته شده و بیش از 114 هزار نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند.

شورشیان "ارتش آراکان" در استان راخین میانمار برای خودمختاری بیشتر با نیروهای دولتی در نبرد هستند.

*س_برچسب‌ها_س*