30 اردیبهشت روز خدمت مجاهدانه نامگذاری شد
هشتصد و بیست و دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور به ریاست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سهشنبه (22 خرداد) برگزار و اعضا بر نامگذاری 30 اردیبهشت بنام روز خدمت مجاهدانه توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه حجتالاسلام عبدالنبی موسویفرد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اهواز گزارشی از فعالیتهای شورای فرهنگ عمومی استان خوزستان ارائه کرد. در ادامه وزیر فرهنگ نیز با اشاره به نقش شورای فرهنگ عمومی در برنامهریزیهای فرهنگی استان، افزود: تلقی قانون گذار این است که وقتی نماینده رهبر انقلاب رئیس شورای فرهنگ عمومی، استاندار و مقامات اصلی فرهنگی و اجتماعی در شورای فرهنگ عمومی استان عضو هستند در شورای برنامهریزی توسعه و سایر شوراها، مصوبات فرهنگی درنظر گرفته شود، البته بر اساس بررسیهای صورت گرفته در برخی استانها این وضعیت رو به بهبود است. اسماعیلی ادامه داد: انشاالله تا انتهای خرداد ماه براساس اولویتهای فرهنگی جمع بندیها ارائه شود. وزیر فرهنگ گفت: در بحث عفاف و حجاب اقدام بزرگی را سازماندهی کردیم. در برخی میادین اصلی استان تهران افتتاح فروشگاههای بزرگ عرضه لباس عفیفانه را دنبال میکنیم که اتفاقات اخیر موجب شد برخی از این برنامهها با تاخیر مواجه شود که این مسأله نیز رفع شد. وی افزود: در تهران مجموعه فروشگاهی در بازار مرکزی تهران افتتاح شده است و البته باید در اهواز و سایر استانها نیز این بحث دنبال شود، ما نیز آمادگی پشتیبانی از این موضوع را داریم. رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) رایزنیها انجام شد و آقای فتاح آماده هستند، اماکنی که در استانها در اختیار دارند را به این موضوع اختصاص دهند و این امر در تهران آغاز شده است، بنیاد مستضعفان نیز در این راستا اعلام آمادگی کرده است؛ نهادهای دولتی هم با دستور آقای مخبر برای این موضوع و ایجاد کتابفروشیها آمادگی دارند.
مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید کاربردی باشدوزیر فرهنگ با بیان اینکه باید فضای عرضه محصولات فرهنگی را در سراسر کشور تسهیل کنیم، گفت: اهواز به دلیل نقش محوری در تاریخ ارزشمند دفاع مقدس تبلور خاص خود را دارد و معراج عشاق اباعبدالله الحسین (ع) بوده است و انشاالله بتوانیم این دست کارهای فرهنگی را گسترش دهیم. اسماعیلی افزود: بحث تغییر در ساختارهای فرهنگی کشور (تحت نظر شورایعالی انقلاب فرهنگی) بر دوش وزارت فرهنگ و سازمان امور اداری و استخدامی کشور گذاشته است که برای آن دو سال پیشبینی شده است و تمام نهادهایی که از بودجه عمومی استفاده میکنند و در زمینه فرهنگ فعال هستند را شامل میشود. در وزارت فرهنگ برای این موضوع اقداماتی را آغاز کردهایم و بنا داشتیم امسال کارهای نظری را دنبال کنیم و سال آینده آن را به تصویب مراجع ذیصلاح رسانیم. وزیر فرهنگ در ادامه جلسه درباره آخرین پیمایش ارزشها و نگرشها، گفت: بنا داریم آخرین پیمایش ارزشها و نگرش ها که در سال 1402 برگزار شد را به صورت عمومی منتشر کنیم، در همین راستا موضوعات با اهمیت بیشتر توسط اساتید در قالب مقالات دقیق علمی مورد بررسی قرار گرفت و مجموعه نشستهای تخصصی متعددی برگزار شد که در گزارش ملی سالانه رصد وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور در سال 1402 آمده است و تا آخر ماه برشهای ارزشها و نگرشها را به صورت استانی آماده خواهیم کرد. در ادامه قاسم زائری رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی درباره این کتاب، نسل تیکتاکی و خیزش دانشگاههای ایالات متحده و وضعیت صنایع فرهنگی خلاق ارائه داد. در پایان نیز روز سی اردیبهشت بهعنوان روز خدمت مجاهدانه مورد توافق اعضا گرفت.