شنبه 29 اردیبهشت 1403

30 قطعه کبک در خدابنده آزادی خود را بازیافتند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
30 قطعه کبک در خدابنده آزادی خود را بازیافتند

زنجان - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خدابنده گفت: چهار نفر از دوستداران حیات وحش، 30 قطعه کبک صید شده را خریداری و در دامان طبیعت این شهرستان رهاسازی کردند.

سیدرضا مدنی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دوستداران محیط زیست، این تعداد کبک را از یک فرد خاطی که اقدام به نگهداری غیرمجاز این پرندگان کرده بود به قیمت هر قطعه 600 هزار ریال (در مجموع 18 میلیون ریال) خریداری کرده بودند.

وی اظهار داشت: این اقدام تحسین برانگیز و خداپسندانه در راستای فرهنگ سازی و حفظ محیط زیست و حمایت از حیات وحش منطقه، صورت گرفته که قابل ارج و تقدیر است.

مدنی، با بیان اینکه این تعداد کبک در دشت های شهرستان خدابنده رهاسازی و از پرواز این پرندگان زیبا نیز تصویربرداری شده است، افزود: بر اساس قانون و مقررات، فردی که نسبت به نگهداری غیرمجاز این تعداد پرنده کبک کرده بود، مورد پیگرد قضایی قرار گرفت تا به جرم خود پاسخگو باشد.

وی به صیادان و شکارچیان متخلف و غیرمجاز هشدار داد دست از شکار حیات وحش بردارند چراکه در صورت مشاهده مطابق با قانون و بدون هیچ اغماضی با آنان رفتار خواهد شد.

مدنی، جریمه شکار هر قطعه کبک را سه میلیون ریال اعلام کرد و اظهار داشت: جرایم مربوط به شکار جانوران وحشی، افزایش چشمگیری یافته است که به حتم بیشتر شدن میزان جریمه در بازدارندگی شکارچیان غیرمجاز بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

میزان جریمه قوچ و میش، کل و بز و آهو 25 میلیون تومان، پلنگ 120 میلیون تومان، خرس قهوه‌ای 75 میلیون تومان، روباه معمولی 12 میلیون تومان، کبک، کبوتر چاهی و سهره طلایی 300 هزار تومان، پرندگان شکاری از جمله بالابان، لاچین، شاهین، بحری و طرلان 200 میلیون تومان شده است.

جریمه تعیین شده برای جنین در رحم پستاندار ماده نیز معادل بهای پستاندار و جریمه هر عدد تخم پرندگان وحشی نیز نصف جریمه و خراب کردن آشیانه نیز یک سوم جریمه درنظر گرفته شده برای پرنده خواهد بود.

استان زنجان از 244 هزار و 654 هکتار منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش و 258 هزار و 574 هکتار منطقه شکار ممنوع برخوردار است و در مجموع حدود 22 درصد از کل وسعت این استان به عنوان منطقه حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش و منطقه شکار ممنوع است که به صورت مستمر توسط محیط‌بانان کنترل و پایش می‌شود.

در مناطق تحت مدیریت این استان گونه‌های جانوری مختلف ازجمله آهو، کل و بز، قوچ و میش، خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، گربه وحشی، کفتار، گراز، خرگوش، روباه معمولی، کبک دری، کبوتر چاهی، فاخته، باقرقره، سهره معمولی و طلایی، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف و عقاب طلایی، زیست می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س*