30 واحد صنعتی راکد بخش کشاورزی استان اردبیل فعال شد
اردبیل - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از فعالسازی 30 واحد صنعتی راکد بخش کشاورزی این استان در سال جاری خبر داد و گفت: این واحدها به چرخه فعالیت بازگشته و وارد مدار تولید شده است.
خلیل نیکشاد روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به هدفگذاری احیای 65 طرح راکد بخش کشاورزی استان اردبیل در سال جاری افزود: تولید در برخی از واحدهای فعالسازی شده امسال به مدت بیش از 10 سال متوقف شده بود.
وی پیگیری مشکلات 35 واحد مشکلدار و راکد شناسایی شده بخش کشاورزی را جزو اولویتهای کاری امسال سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ذکر و بیان کرد: با ارائه تسهیلات بانکی، سرمایه در گردش، رفع موانع تولید و نیز صدور مجوزهای لازم، رونق را به بخش صنایع کشاورزی استان بر میگردانیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین از اختصاص 800 میلیارد ریال تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی استان در سال جاری خبر داد و گفت: در چهار ماه نخست امسال بیش از 700 میلیارد ریال از این تسهیلات جذب شده است.
وی اظهارداشت: این تسهیلات برای تجهیز و نوسازی ماشینآلات و ادوات کشاورزی در تمام زیربخشهای کشاورزی از جمله زراعت، باغبانی، تاسیسات دامداری، مرغداری، شیلات، منابع طبیعی و گیاهان دارویی پرداخت میشود.
نیکشاد اضافه کرد: پس از جذب مابقی سهم تعیین شده تسهیلات از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای مکانیزاسیون کشاورزی استان اردبیل، این استان میتواند 400 میلیارد ریال تسهیلات شناور را نیز جذب کند که تا آخر سال این هدف محقق خواهد شد.
وی ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان اردبیل را 1.88 درصد و بالاتر از میانگین کشوری اعلام و بیان کرد: استان اردبیل در جذب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی 2 سال پیاپی رتبه نخست کشور را کسب کرده است.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه 4.5 میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
750 هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که 45 هزار هکتار آن باغ، 225 هزار هکتار آن اراضی آبی و 480 هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود 305 هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
اردبیل در تولید بسیاری از ارقام و محصولات کشاورزی از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیب زمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.
این استان همچنین قطب تولید بذور محسوب می شود به طوری که در تولید بذر چغندر قند، سیب زمینی، گندم، ذرت، سورگوم و عدس در جایگاه اول تا سوم قرار دارد.
*س_برچسبها_س*