چهارشنبه 3 بهمن 1403

300 مقاله به گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ارائه شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
300 مقاله به گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ارائه شد

بیرجند - ایرنا - دبیر علمی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت: 300 مقاله با فعالیت 345 پژوهشگر به دبیرخانه انجمن ارسال و از این تعداد 260 مقاله پذیرفته شده است.

علی‌اکبر سام‌خانیانی روز شنبه در آیین گشایش شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی که با حضور ویدئو کنفرانسی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رییس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و پژوهشگران 10 کشور جهان در دانشگاه بیرجند برگزار شد، افزود: مقالات برگزیده در 13 موضوع و 15 نشست دسته‌بندی شده است و در این گردهمایی ارایه می‌شود.

وی گفت: از نظر کمیته علمی تمامی مقالات در خور ارایه و سخنرانی بوده لذا برای همه آنها گواهی چاپ و ارایه صادر شده است.

دبیر علمی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ادامه داد: کمیته علمی این همایش از سال 99 تشکیل شد اما مهمترین ویژگی این کمیته بهره‌وری بیشینه از سرمایه‌های علمی زبان و ادب فارسی در گستره ایران و جهان است.

وی اظهار داشت: این کمیته با رایزنی و حضور 80 نفر از استادان دانشگاه‌های مختلف ایران و جهان بهره می‌برد تا معنای ترویج از همان ابتدا لحاظ شده باشد.

سام‌خانیانی گفت: افزون بر نشست‌ها و موضوعات پیش‌بینی شده در فراخوان، نشست‌های مخصوص دیگری نیز در گردهمایی شانزدهم پیش‌بینی شده است که با حضور سخنرانان ویژه برگزار می‌شود و به تقویت سطح علمی گردهمایی کمک شایانی خواهد کرد.

وی افزود: 2 نشست تخصصی ادبیات تطبیقی و پژوهش‌های میان رشته‌ای با مدیریت دکتر انوشیروانی، 2 نشست ویژه ایران‌شناسی در ساحت 6 زبان انگلیسی، آلمانی، روسی، فرانسوی، اسپانیایی و عربی و سه نشست ویژه علوم انسانی دیجیتال و ادبیات فارسی با رویکرد نوین و آینده‌نگرانه از مهمترین این نشست‌ها خواهد بود.

دبیر علمی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت: در این گردهمایی در مجموع 20 نشست علمی متنوع و سه میزگرد علمی، اجرایی مخصوص طراحی شده که ادبیات تطبیقی، بررسی نشریات و راهکارهای گسترش و بهبود آموزش زبان فارسی در کرسی‌های خارج کشور از مهمترین آنها است.

وی بیان کرد: در این نشست‌ها در مجموع از حضور 58 سخنران ویژه داخل و خارج و 35 سخنران صاحب مقاله بهره خواهیم برد و کمیته علمی گردهمایی شانزدهم در آستانه برگزاری همایش به منظور تکمیل اهداف، چهار کارگاه علمی تخصصی را به عنوان ویراستاری، آشنایی با مهارت‌های درست‌خوانی، متن گویش‌شناسی اساطیر ایرانی و ادب فارسی با حضور همکاران دانشگاه و استادان صاحب‌نظر کشور برگزار می‌کند.

سرپرست دانشگاه بیرجند هم در این آیین گفت: دانشگاه بیرجند تاکنون 40 تفاهم‌نامه بین‌المللی را با دانشگاه‌های مختلف جهان منعقد کرده و 39 رساله مشترک با همکاری دانشگاه‌های خارج کشور انجام شده که در حال حاضر 20 رساله مشترک را در دست اقدام دارد و بیانگر ورود این دانشگاه به عرصه دیپلماسی علمی و فرهنگی است.

احمد لامعی‌گیو از همکاری‌های پژوهشی دانشگاه بیرجند در عرصه‌های بین‌المللی خبر داد و افزود: در حال حاضر 407 دانشجوی خارجی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که نشان از اهمیت توجه به دیپلماسی فرهنگی در این دانشگاه است.

وی تاکید کرد: گسترش دیپلماسی فرهنگی و علمی در دستور کار قرار گرفته زیرا معتقدیم این نوع از دیلماسی یکی از ارکان تعامل و رابطه با جهان است.

سرپرست دانشگاه بیرجند گفت: میراث فرهنگی خراسان جنوبی مدیون مدارس علوم دینی و آموزش سبک نوین است و دانشگاه بیرجند نیز سال 1354 به عنوان مرکز آموزش عالی این خطه آغاز به کار کرد که از آن زمان به بعد یکی از صادرات این خطه، عرضه فرهنگ و اندیشه بوده است.

وی اظهار داشت: 35 هزار و 604 دانشجو در دانشگاه‌های مختلف استان خراسان جنوبی اعم از دانشگاه بیرجند، دانشگاه صنعتی بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه جامع علمی کاربردی و سایر مراکز آموزشی عالی مشغول به تحصیل هستند که بدون شک این مسیر میراث‌دار دانشگاه بیرجند است.

لامعی‌گیو ادامه داد: دانشگاه بیرجند به همت دکتر گنجی تاسیس شد و به عنوان قطب دانشگاهی شرق کشور اکنون 11 هزار و 707 دانشجو در 10 دانشکده و چهار آموزشکده اقماری دارد.

وی گفت: از این آمار سه هزار و 600 نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول تحصیل هستند و در کنار دانشجویان شاهد فعالیت 340 عضو هیات علمی هستیم.

سرپرست دانشگاه بیرجند گفت: این دانشگاه در عرصه‌های پژوهشی از قابلیت‌های خاصی برخوردار است و با ایجاد مراکز پژوهشی، تفاهم‌نامه 450 طرح پژوهشی منعقد شده است و چاپ کتاب‌های مختلف، 19 نشریه و 2 کتابخانه با 150 هزار جلد کتاب از مهمترین قابلیت‌ها و عرصه‌های پژوهشی این دانشگاه است.

وی افزود: خراسان جنوبی مهد اندیشمندان بزرگی از گذشته و حال حاضر است که می‌توان به منجم و ریاضیدان عبدالعلی بیرجندی و شعرایی همچون ابن حسام خوسفی، حکیم نزاری و بزرگمهر قاینی اشاره کرد و به دیار پدران علم مشهور است.

شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی امروز (چهاردهم اسفند) در دانشگاه بیرجند گشایش یافت.

ادبیات تطبیقی و پژوهش‌های میان رشته‌ای، انواع ادبی (غنایی، حماسی، نمایشی و...)، ادبیات آیینی و پایداری، ادبیات معاصر، ادبیات کودک و نوجوان، نقد، نظریه و مکتب‌های ادبی، آسیب‌شناسی پژوهش‌های ادبی، زبان‌پژوهی ادبی و گویش‌پژوهی خراسانی، آموزش زبان فارسی و پژوهش زبان و ادبیات فارسی در گستره جهان از محورهای اصلی این همایش است.

نشست های این همایش به دلیل شیوع کرونا به‌صورت محدود و در بستر اسکای روم از 5 تا 10 مارس 2022 برگزار خواهد شد که علاقه‌مندان برای شرکت در گردهمایی بین‌المللی ترویج زبان و ادب فارسی می‌توانند به نشانی https://conf.birjand.ac.ir/tarvij16/ مراجعه کنند.

از سال 1383 تاکنون گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی هر سال در یکی از دانشگاه‌های بزرگ استانی برگزار می‌شود و شانزدهمین مرحله این همایش 14 تا 19 اسفند امسال و با مشارکت جمعی از دانشجویان، استادان، فرهیختگان و مسئولان کشوری و استانی در دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود.

همچنین یک روز از شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، به معرفی حکیم نظامی اختصاص یافته است.

برچسب‌ها