پنج‌شنبه 8 آذر 1403

35 درصد راه‌های روستایی استان قزوین نیاز به بهسازی دارند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
35 درصد راه‌های روستایی استان قزوین نیاز به بهسازی دارند

قزوین - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قزوین با اشاره به 2 هزار و 500 کیلومتر از راه‌های آسفالت روستایی استان، گفت: 35 درصد از راه‌های آسفالته روستایی قزوین نیازمند به بهسازی است.

جواد حق‌لطفی شامگاه پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از 5 هزار کیلومتر راه روستایی در استان، 2 هزار و 500 کیلومتر آن آسفالت، 700 کیلومتر آن راه شوسه و مابقی آن خاکی و جیپ‌رو است.

وی با بیان اینکه متولی نگهداری راه‌های شریانی و راه‌های روستایی استان‌هاف دولت است، تصریح کرد: در مجموع 900میلیارد تومان اعتبار برای بهسازی راه‌های روستایی استان مورد نیاز است.

حق‌لطفی اضافه کرد: سیل در سال گذشته 27 میلیارد تومان به ابنیه فنی و پل‌های استان، خسارت وارد کرد اما با وجود این حجم از خسارت، قزوین در میان 10 استانی که از تسهیلات جبران خسارت بهره مند شدند، قرار نگرفت.

این مسوول با بیان اینکه در سیلاب سال گذشته و امسال 70 درصد به پل‌ها و ابنیه فنی استان آسیب وارد شد، گفت: در صورت سرازیر شدن مجدد سیلاب، بروز خسارت‌های شدیدتر قطعی خواهد بود.

حق‌لطفی در ادامه به ارایه گزارشی از فعالیت ناوگان بار و مسافر استان اشاره و یادآور شد: حدود 10 هزار ناوگان حمل بار با میانگین عمر 21 سال در قزوین فعالیت داشته و 12 هزار راننده نیز امر جا به جایی کالا از مرکز استان به سایر استان‌ها را بر عهده دارند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همچنین با اشاره به فعالیت سه هزار ناوگان حمل مسافر در استانپف تاکید کرد: امسال با شیوع ویروس کرونا آمار جا به جایی مسافر جاده‌ای 35 درصد کاهش داشته که لطمه اقتصادی به رانندگان وارد آورده است..

به گفته حق لطفی، در راستای ارایه تسهیلات جبران این خسارت تعداد زیادی از رانندگان در سامانه ثبت نام شدند اما علاوه بر میزان ناچیز مبلغ وام اعطایی، ضمانت‌های سنگینی برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اجرای 54 هزار تن آسفالت برای بهسازی و لکه‌گیری راه‌های استان در سال جاری، گفت: استان قزوین تاکنون در این بخش رتبه چهارم کشور را داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قزوین با اشاره به وجود چند راه فرعی در استان، اظهار داشت: بسیاری از این راه‌ها از جمله مسیر زین‌آباد به دانسفهان به دلیل وجود صنایع و تردد بالای خودرو می‌توانند در زمره راه‌های شریانی قرار گیرند تا از این طریق بتوان برای آنها اعتبار ملی جذب کرد.

حق لطفی تاکید کرد: با نصب دستگاه تردد شمار در اینگونه راه‌ها و شمارش و ثبت تردد در آنها می‌توان اقدامات لازم را برای تبدیل راه‌های فرعی به شریانی انجام داد.

*س_برچسب‌ها_س*