چهارشنبه 7 آذر 1403

3500 واحد تولیدی با حمایت دستگاه قضا از تعطیلی نجات پیدا کردند / ارسال 30 نامه هشدار به بانک‌های که با واحد‌های دانش‌بنیان همکاری نداشته‌اند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
3500 واحد تولیدی با حمایت دستگاه قضا از تعطیلی نجات پیدا کردند / ارسال 30 نامه هشدار به بانک‌های که با واحد‌های دانش‌بنیان همکاری نداشته‌اند

خداییان گفت: خوشبختانه در دوره جدید با تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی فقط در سال 1400 حدود 3500 واحد تولیدی با حمایت دستگاه قضا از ورشکستگی و تعطیلی نجات پیدا کردند و وارد چرخه تولید شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ ذبیح‌الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور امروز در شورای قضایی استان مرکزی گفت: دستگاه قضایی از شأن و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و آن اجرای عدالت به‌عنوان یکی از رسالت انبیا است.

خداییان اظهار کرد: وظیفه تجربی عدالت شأن دستگاه قضا را ارتقا بخشیده اما اجرای عدالت کار سهل و آسانی نیست چراکه اگر اهتمام لازم صورت نگیرد ممکن است انسان از مسیر حق منحرف و گمراه شود.

وی ادامه داد: هوای نفس در مسیر اجرای حق و عدالت قرارداد و ممکن است تبعیت از هوای نفس از طریق حب جاه و مقام ما را از مسیر حق منحرف کند، کسی که قاضی است و قانون به او قدرت امرونهی داده تحت تأثیر این هوای نفس قرار بگیرد و از مسیر حق و عدالت منحرف شود.

وی افزود: مسائل عاطفی ممکن است موجب انحراف قاضی از مسیر عدالت باشد، چشم طمع به مال دیگران داشتن همان هوای نفس است که خدای متعال می‌فرمایید از آن تبعیت نکنید، اما اگر از هوای نفس تبعیت شد از صراط مستقیم منحرف خواهیم شد و به فرموده قرآن کریم عذاب شدیدی در انتظار ماست چراکه روز حساب‌وکتاب را فراموش می‌کنیم.

خداییان با اشاره به اینکه اجرای عدالت کار سختی است که نیاز جهاد با نفس و جهاد اکبر دارد، بیان کرد: انسان باید خودساخته باشد که در مقابل عواطف و احساسات و حب جاه و حسد مقاومت کند.

وی با تأکید بر اینکه کسی در اجرای عدالت موفق است که همیشه خدا را مدنظر قرار بدهد و در زمان صدور حکم جز خدا و قانون چیزی مدنظر نداشته باشد گفت: به دنبال آن باشد که حق به حق‌دار برسد، مبادا کسی را به زندان بفرستیم که حقشان نبوده باشد چراکه باید در آخرت باید پاسخگو باشیم، خسارت‌بارتر از این نیست که کسی آخرت خود را برای دنیای دیگران هزینه کند، باید از خداوند استمداد بطلبیم و گرنه یک لحظه فراموشی ممکن است منجر به انحراف از مسیر حق شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: در دستگاه قضایی در راستای اجرای عدالت، در دوره تحول و تعالی سند تحولی تهیه شد که این سند یکی از جامع ترین اسناد تحولی در کشور است چون سندی مبتنی بر آسیب شناسی است و راهکارهای عملیاتی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در این سند پیش‌بینی شده است.

خداییان با اشاره به اینکه برنامه کوتاه‌مدت با موفقیت به پایان رسید اظهار کرد: برنامه میان‌مدت هم در حال سپری شدن است و باید یک بررسی در خصوص رسیدن به اهداف صورت گیرد.

وی بیان کرد: این سند برای مسائل مختلف در قوه قضاییه احکامی را پیش‌بینی کرده از جمله در راستای ارتقا امنیت، حمایت از تولید، کاهش اطاله دادرسی و کاهش جمعیت کیفری که مورد تأکید است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر اینکه کاهش جمعیت کیفری به این مفهوم نیست که افرادی که مرتکب جرائم خشن می‌شوند و امنیت جامعه را خدشه‌دار می‌کنند هم از زندان آزاد شوند، گفت: اتفاقاً زندان باید برای این افراد باشد و نباید برای یک دعوای خانوادگی بلافاصله متهم راهی زندان شود.

خداییان بیان کرد: ریاست قوه قضاییه در دوره تحول و تعالی بر اجرای جامع سند تحول تأکیددارند و ازجمله موارد تأکید بر حمایت از تولید است خصوصاً در استان مرکزی که یک استان صنعتی است و اگر دستگاه قضا حمایت‌های لازم را از بنگاه‌های اقتصادی نداشته باشد ممکن است منجر به تعطیلی این واحدها شود.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در دوره جدید با تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی فقط در سال 1400 حدود 3500 واحد تولیدی با حمایت دستگاه قضا از ورشکستگی و تعطیلی نجات پیدا کردند و وارد چرخه تولید شدند.

خداییان گفت: در سازمان بازرسی نیز یکی از محورهای در دستور کار حمایت از تولید به‌ویژه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور یادآور شد: دفتر سرمایه‌گذاری در سازمان بازرسی تشکیل‌شده که وضعیت واحد‌های صنعتی به‌صورت مستمر موردبررسی قرار می‌گیرد و تاکنون در راستای شعار سال 35 بازرسی انجام‌شده و 30 نامه هشداری به بانک‌های که همکاری لازم را با واحد‌های دانش‌بنیان نداشته‌اند زده شد و 187 نشست با بنگاه‌های اقتصادی در سراسر کشور برگزارشده است.

وی ادامه داد: رسیدگی به پرونده‌های سازمان بازرسی باید در کمترین زمان صورت گیرد که بعضاً می‌بینم این پرونده‌ها دچار اطاله دادرسی می‌شود هر چند در استان مرکزی مشکلی در این خصوص نداریم و لازم است در استان‌ها شعب ویژه‌ای برای این مهم در نظر گرفته شود.

خداییان اظهار کرد: همکاران ما در سازمان بازرسی نیز باید پرونده‌ها را به‌صورت کامل، مستند و مستدل و با بهره‌گیری از نظرات کارشناسی به شعب رسیدگی ارجاع کنند تا نیاز به بررسی بیشتر وجود نداشته باشد در اسرع وقت به نتیجه برسد.

وی در خصوص اهداف سفر یک روز خود به استان مرکزی نیز اظهار داشت: در این سفر بررسی بحث تحقق شعار سال در استان، اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان، حمایت از مجموعه‌های دانش‌بنیان، حمایت از کالای ایرانی و موارد مرتبط اجرایی در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام /