چهارشنبه 7 آذر 1403

4 رشته تخصصی بی‌پزشک ماند / مهاجرت پزشکان به این رشته پرطرفدار

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
4 رشته تخصصی بی‌پزشک ماند / مهاجرت پزشکان به این رشته پرطرفدار

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به خالی ماندن ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی پزشکی اظهار کرد: شرایط دستیاری باید برای پزشکان عمومی جذابیت داشته باشد. مشکل اصلی این است که دوره رزیدنتی به عنوان دانشجویی حساب می‌شود و اولین مطالبه این است که این دوره دستیاری به عنوان شغل و کار حساب شود تا حقوق براساس ساعات کار مشخص به آن‌ها پرداخت شود. رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به خالی ماندن ظرفیت...

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به خالی ماندن ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی پزشکی گفت: با مشکلی به نام مهاجرت شغلی پزشکان از رشته‌های تخصصی به انجام کارهای زیبایی مواجه شده‌ایم.

به گزارش عرشه آنلاین، مدتی است که کمبود پزشک در برخی رشته‌های تخصصی کشور نگرانی بسیاری از کارشناسان را برانگیخته اما اخیراً زنگ خطر کمبود شدید پزشک بیش از پیش به گوش می‌رسد و زنگ خطر خالی شدن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از برخی متخصصان نیز نواخته شده است؛ چندی پیش رئیس انجمن بیهوشی قلب ایران گفته که "در حدود سه سال گذشته اقبالی به رشته بیهوشی نبوده و بیش از 70درصد ظرفیت رشته بیهوشی در دوره دستیاری خالی مانده است و امروز شاهد هستیم که بسیاری از دانشگاه‌های سطح 2 و 3 کشور اصلا دستیار (دانشجوی مقطع تخصص) بیهوشی ندارند یعنی تعداد ورودی‌های آن‌ها صفر است."

صندلی این رشته‌های تخصصی خالی ماندند

نگاهی به آخرین جدول تکمیل ظرفیت آزمون پذیرش رشته‌های تخصصی پزشکی، این صحبت‌ها را تأیید می‌کند و نشان از خالی ماندن بسیاری از صندلی‌های رشته‌های تخصصی حتی در دانشگاه‌های برتر کشور دارد؛ برای مثال در مرحله تکمیل ظرفیت، در رشته بیهوشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 15 صندلی خالی مانده بود؛ رشته طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی ایران 30 صندلی و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 35 صندلی خالی داشت؛ تخصص اطفال دانشگاه شهید بهشتی نیز با 29 صندلی خالی روبرو بوده است.

مشکل اصلی؛ حقوق!

در همین راستا محمد رئیس‌زاده؛ رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به خالی ماندن ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی پزشکی اظهار کرد: شرایط دستیاری باید برای پزشکان عمومی جذابیت داشته باشد. مشکل اصلی این است که دوره رزیدنتی به عنوان دانشجویی حساب می‌شود و اولین مطالبه این است که این دوره دستیاری به عنوان شغل و کار حساب شود تا حقوق براساس ساعات کار مشخص به آن‌ها پرداخت شود.

وی افزود: در حال حاضر رزیدنت‌ها صبح تا شب در حال تلاش و کار کردن هستند اما حقوق ناچیز دانشجویی به میزان 8 تا 10 میلیون تومان دریافت می‌کنند.

رئیس‌زاده ادامه داد: به دلیل شرایط نامطلوب درآمدی در رشته‌های تخصصی بیهوشی، طب اورژانس، جراحی و اطفال، پزشکان تمایلی به تحصیل در این رشته‌ها ندارند.

افت جذابیت رشته‌های تخصصی پزشکی برای متقاضیان

وی گفت: با وضعیت موجود، حتی اگر ظرفیت رشته‌های تخصصی پزشکی را 10 برابر نیز افزایش دهیم باز هم صندلی برخی رشته‌ها خالی می‌ماند زیرا این رشته‌های تخصصی جذابیتی برای پزشکان ندارد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حوزه زیبایی دچار نوعی رهاشدگی است و ظابطه‌مند نیست و به حال خود رها شده در حالی که برای حوزه‌هایی که تولید سلامت می‌کنند حد و مرز مشخص و تعرفه‌ها پایین تعیین می‌شود و بنابراین با مشکلی به نام مهاجرت شغلی پزشکان از رشته‌های تخصصی به انجام کارهای زیبایی مواجه شده‌ایم.

وی یادآور شد: در شرایطی که پزشکان شاهد این مسئله هستند که برای تحصیل در این رشته‌های تخصصی مجبور هستند به مدت چهار تا پنج سال در دوره دستیاری با حقوق 8 میلیون تومانی فعالیت کنند و پس از متخصص شدن نیز تعرفه پایینی خواهند داشت؛ به جای ورود به رشته‌های تخصصی ذکرشده، وارد حوزه زیبایی می‌شوند زیرا درآمد زیادی دارد. حوزه زیبایی به دلیل رها شدن و ضابطه مند نبودن به شدت جذاب است و حوزه‌های تخصصی دیگر به دلیل تعرفه‌های بسیار پایین، دافعه دارند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی راهکار افزایش تمایل پزشکان به تحصیل در این رشته‌های تخصصی را ترمیم تعرفه‌های پزشکان عنوان و تصریح کرد: باید به سمتی برویم که شورای عالی بیمه قیمت تمام شده خدمات را محاسبه و لحاظ کند و اجازه دهد که بخش خصوصی تعرفه خود را مشخص کند.

منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

4 رشته تخصصی بی‌پزشک ماند / مهاجرت پزشکان به این رشته پرطرفدار 2