یک‌شنبه 30 دی 1403

41 گزارش سازمان بازرسی مربوط به املاک است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
41 گزارش سازمان بازرسی مربوط به املاک است

عضو شورای اسلامی شهر تهران، گفت: 41 گزارش سازمان بازرسی تا تیر 98 مربوط به املاکی است که در آن منافع شهر رعایت نشده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، گفت: 41 گزارش سازمان بازرسی تا تیر 98 مربوط به املاکی است که در آن منافع شهر رعایت نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود میرلوحی، در نشست خبری که با حضور علی اعطا سخنگوی شورای شهر برگزار شد، اظهار کرد: در مهر 96 یک ماه پس از آنکه در شورا نسبت به برخی مسائل گذشته حساسیت نشان دادیم، درخواست تنظیم گزارش تغییر و تحول را از شهرداری کردیم.

وی با بیان اینکه می دانستیم مسایل مختلفی در حوزه دارایی‌ها، بدهی‌ها و املاک وجود دارد و قبل از آن هم بحث املاک نجومی در صدر اخبار بود، گفت: با توجه به همه این مسایل الزاماتی ایجاد کردیم و گام‌هایی هم برداشته شد، به طوری که زمانی بدهی‌ها به طور کلی انکار می‌شد اما حالا با سند و مدرک کسی این ارقام را انکار نمی‌کند.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به املاک واگذار شده به غیر هم توضیح داد: آن زمان در گزارش تغییر و تحول آمده بود که 674 ملک به افراد حقیقی و حقوقی غیر واگذار شده اما امروز با تحقیقات این تعداد زایش پیدا کرده است، اگرچه علی رغم تلاش مناطق و شهرداری هنوز تعداد دقیق مشخص نیست. به طور مثال، دیروز شهردار منطقه 2 در گزارش عملکرد خود اعلام کرد که در منطقه ملک جدید پیدا کرده است.

میرلوحی با بیان اینکه از سال 88 چند مسیر را دنبال می‌کنیم، از نظارت بر روند توافق‌ها، تهاترها، صدور پروانه‌ها و پایان کارها در دوره مدیریت شهری گذشته خبر داد و گفت: امروز معلوم است بسیاری از املاک واگذار شده که البته برخی از آنها بسیار است و باید از شورا مجوز می‌گرفته که نگرفت. املاک دیگری هم بدون اجاره‌نامه و ضوابط واگذار شده است که در سازمان املاک در حال بررسی است. در مورد املاک به خوبی حرکت کرده ایم، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب و شناسایی همه املاک شهرداری و جمع‌آوری بانک اطلاعات شهرداری که باید سریع‌تر شکل بگیرد فاصله داریم.

به گفته عضو شورای شهر تهران، در گزارش تلفیق بودجه سال 93 سندهای بسیاری وجود دارد که کپی آنها موجود است، اما اصل آنها در اختیار نیست.

وی با اشاره به تحقیق و تفحص از املاک هم اظهار کرد: این تحقیق و تفحص تأخیر داشت به طوری که از اسفند سال گذشته مطرح شد اما ده ماه طول کشید که تصویب شود چرا که احساس کردیم با همه تلاشی که صورت می‌گیرد، برخی پیگیری‌ها و اسناد باید ثبت و ضبط شود. برخی از املاک واگذار شده حکم قضایی دارند اما کسانی که آنها را تصرف کرده‌اند مقاومت می‌کنند.

میرلوحی در مورد پرونده تحقیق و تفحص از «رسا تجارت» هم توضیح داد: دو سال گذشته آقای نجفی درخواست کرد که این موضوع را فعلا مسکوت بگذاریم چرا که تأکید داشت هزار میلیارد تومان برای حقوق و عیدی نیاز داریم و شما سکوت کنید تا حقوق و عیدی پرداخت شود. آقای مکارم هم گفت یک هفته فرصت بدهید اما آن زمان هم به نتیجه نرسید. در زمان آقای افشانی هم ایشان گفت رسا تجارت هزار و 600 میلیارد تومان از عیسی شریفی قائم مقام اقای قالیباف دریافت کرده است. ما مدت‌ها منتظر بودیم که این هزار و ششصد میلیارد تومان برگردد اما آن هم نشد.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد موضوع شمس‌الشموس که در دوره مدیریت گذشته مطرح شده است، گفت: این موضوع در جریان رسیدگی است و از دید ما هم مسایل قابل توجهی آن جاست. اسناد و مدارک را هم فراهم کردیم و پیگیر هستیم که این موضوع به نتیجه برسد. تا حالا در پرونده شریفی، دوستان ما فکر می‌کردند چون طرف دوم سپاه است و شاکی است نیاز به ورود نیست. در هولوگرام هم معتقدیم اتفاقاتی رخ داده است. اقداماتی در جهت شکایت در مواردی انجام دادیم که تا قبل از آن مورد تردید بود.

میرلوحی با بیان اینکه شنیده شده بازرسی کل کشور 800 مورد گزارش را تهیه کرده است اظهار کرد: فهرست شکایت‌ها نشان می‌دهد نوعی رویین‌تنی از کسانی که اینجا حضور داشتند وجود دارد که پیگیری زیادی در مورد این گزارش‌ها صورت نگرفته است. در پرونده آقای شریفی هم شنیده‌ام که او با وثیقه آزاد شده آن هم با توجه به اتفاقات اخیر و نزدیکی به انتخابات.

وی تاکید کرد: از قوه قضائیه درخواست داریم که گزارش‌های بازرسی کل کشور را دوباره مرور کند و پاسخ دهد که چرا هیچکدام از این گزارش‌ها به نتیجه نرسیده است.

میرلوحی با بیان اینکه نظر دوستان بر این است که باید اعتماد کنیم توضیح داد: به عنوان کسی که جوانب پرونده املاک نجومی را مرور می‌کنم به طور قاطع می‌گویم که ادعاهای آن فرد درباره 6 میلیارد تومان درست نیست. البته حدود 4 مرکز را پس گرفته‌ایم اما باید این پرونده‌ها دوباره بررسی شوند که چرا به سرانجام نرسیده‌اند. البته علیه کسانی که در ریخت‌وپاش‌های گذشته نقش داشتند شکایت خواهیم کرد.

وی درپاسخ به این پرسش که 41 گزارش سازمان بازرسی مربوط به چه موضوعی است و آیا این گزارش ها به دوره جدید مدیریت شهری نیز مربوط است گفت: این گزارش ها تا تیر ماه امسال 41 پرونده املاک وجود دارد که گفته می‌شود املاکی است که مصالح و منافع شهرداری در آن رعایت نشده است.

میرلوحی در پاسخ به پرسشی درباره بودجه بخش فرهنگی و کمک شهرداری به جشنواره فیلم فجر هم توضیح داد: ساختار بخش فرهنگی از سازمان ورزش تا سازمان فرهنگی هنری است. بنابراین باید تلاش کنیم درآمدهای این بخش‌ها نظم پیدا کنند. تعرفه‌های ورزشگاه‌ها از سال 93 ثابت مانده و نصف تعرفه‌ها دولتی است. البته بر اساس مصوبه‌ای که شورای شهر داشت مؤسساتی باید وارد بورس شوند مثل سازمان سلامت شهرداری. از طرف دیگر مثلا برج میلاد هم که حدود 10 هزار میلیارد تومان سرمایه در آن وجود دارد تا سال گذشته ترازنامه‌اش منفی بود و بدهی داشته است.

وی در مورد 33 بند گزارش تلفیق بودجه سال 93 هم توضیح داد: در مورد این 33 بند مرتب گزارش‌گیری می‌کنیم به طوری که این گزارش، دو مصوبه دارد که یکی مربوط به شهرداری و دیگری مربوط به شورای شهر است. مصوبه مربوط به شورای شهر این است که تشخیص دهد کدام بندها به قوه قضائیه و کدام به هیأت تخلفات باید ارجاع شود. بند بعدی هم مربوط به شهرداری است که شش ماه فرصت دارد همین کار را انجام دهد. گزارش 10 مورد از این 33 مورد هم آماده شده و قبل از اتمام زمان شش ماهه این کار را انجام خواهیم داد.

علی اعطا سخنگوی شورای شهر هم در این رابطه توضیح داد: در حسابرسی تلفیقی طبق مصوبه شورا، کارگروهی متشکل از اداره کل حقوقی شهرداری، حراست شهرداری و سازمان بازرسی شهرداری وجود دارد که موظف است از زمان شش ماهه مشخص کنند کدام موارد به هیأت تخلفات و کدام موارد به بیرون از شهرداری برای پیگیری ارجاع شود. این کارگروه تمام این موارد را پیگیری می‌کند.

میرلوحی در ادامه، پاسخ به پرسشی در مورد تحقیق و تفحص از همشهری را اینگونه داد: طراحان باید این موضوع را پیگیری کنند.

وی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور 800 گزارش در مورد شهرداری در دوره‌های گذشته فرستاد که یکی از آنها املاک نجومی است و املاکی که تا تیر ماه شناسایی شده است. گزارش‌هایی که اوایل به ما دادند در مورد اتفاقاتی است که در گذشته رخ داده است. اما سؤال اینجاست که چرا تا به امروز این گزارش‌ها به نتیجه نرسیده است.

میرلوحی تأکید کرد: بازرسی کل کشور مثلا برای هزینه‌های انتخابات شورایاری‌ها حساس بود اما چرا در مورد این گزارش‌های سازمان بازرسی در مورد شهرداری و املاک نجومی و املاک واگذار شده پیگیری نشده است. در این مورد گله داریم. به خصوص در مورد پرونده عیسی شریفی که انتظار داشتیم در مورد او دادگاه علنی برگزار شود نه اینکه در آستانه انتخابات با وثیقه آزاد شود.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در بخش بدهی‌ها فقط می‌خواهیم اسناد بماند و شرح واقعیت توضیح داده شود. اما در مورد املاک خبرهای خوبی در راه است و در حال رسیدن به مراحل خوبی هستیم. در مورد رسا تجارت هم توافقنامه‌ای بین ما و سپاه مطرح بوده است. در غیر این صورت تردیدی نیست که نسبت به تخلفات باید حتما واکنش نشان دهیم و می‌دانیم که این تخلفات رخ داده است. حتی در مورد هولوگرام نیز در یک مورد از هزار میلیارد هولوگرام، چهارصد میلیارد تومان آن متوقف شد.