450 خانه آسیبدیده از جنگ در تهران نیازمند نوسازی و مقاومسازی / آمار قطعی فردا اعلام می شود

شهردار تهران گفت: 200 پلاک نیاز به نوسازی دارد، 250 نیاز به مقاومسازی و 1000 پلاک نیاز به تعمیرات و ترمیم دارد که به تدریج به 1500 پلاک افزایش یافت. حدود 4هزار پلاک هم در حد شکستگی شیشه خسارت دیدهاند. فردا آمار قطعی اعلام میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی که برای ارائه توضیحات درباره وظایف محول شده به شهرداری تهران در بازسازی خانههای آسیبدیده تجاوز رژیم صهیونیستی در جلسه علنی شورای شهر حاضر شده است گفت: این 12 روز تجربه گرانبهایی برای ما شد و نشان داد دستگاهها چطور میتوانند با هم هماهنگ شوند.
وی ادامه داد: یکی از این تجارب، تحت یک مصوبه 15 بندی در همان روزهای اول نمایانگر شد که 9 بند آن مربوط به شهرداری تهران است که آقای ساجدینیا رئیس سازمان مدیریت بحران کشور آن را ابلاغ کرد.
شهردار تهران گفت: درباره موضوع اسکان آسیبدیدگان، استانداری تهران مسئول مستقیم بود و اسکان باید توسط هلال احمر رقم میخورد. و مسئول مستقیم آن استانداری بود کار شهرداری ابن بود که در حادثه حاضر شود و تن را مدیریت کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ شهروندی زیر آوار نیست. پس از آن بنیاد مسکن ادامه کار را بر عهده داشت. برای اسکان اضطراری همان ابتدا هتل شهر را تخلیه و شروع به خدمترسانی به شهروندان کردیم. وقتی تعداد افزایش یافت سایر هتلها را هم اجاره کردیم و از این طریق مشکل اضطراری افراد حل شد.
زاکانی ادامه داد: 350 خانوار در 9 هتل مسقر هستند. 200 پلاک نیاز به نوسازی دارد، 250 پلاک نیاز به مقاومسازی و 1000 پلاک نیاز به تعمیرات و ترمیم دارد که به تدریج به 1500 پلاک افزایش یافت. حدود 4هزار پلاک هم در حد شکستگی شیشه خسارت دیدهاند. فردا آمار قطعی اعلام میشود.
شهردار تهران گفت: در دولت شیوههای مختلفی برای ارائه خدمت بود و اعلام شد هر دستگاهی متولی واحدهای مسکونی زیرنظر خودش باشد، روز چهارشنبه در هیئت پیشنهاد دادم میتوان منابع کشور را اینطور خلق کرد که اگر در تهران 930 پارسل وجود دارد که 50 مورد نیاز به نوسازی دارد میتوان 40 تا 45 درصد تراکم مازاد برای آن در نظر گرفت تا سازندگان وارد عمل شوند و نوسازی انجام شود.
زاکانی افزود: این ایده پس از بررسی مورد تأیید قرار گرفت و درباره اجرای آن تصمیم گرفته شد که شهرداری اجرای کامل را بر عهده بگیرد؛ به عنوان مثال گفته شد که شهرداری اسکات موقت را بر عهده بگیرد و در مواردی که نیاز به بازسازی دارد وارد عمل شویم. اجرای کار بر عهده ماست و خلق منابع نیز بر عهده مدیریت شهری خواهد بود.
وی گفت: درباره بازسازی و نوسازی، واحدهای آسیبدیده را به 3 دسته کرده بودیم؛ بازسازی خرد که شامل نصب در و پنجرههاست تا 25 این ماه به پایان میرسد. بخش دوم که شامل 1500 واحد است شامل آسیب به دیوارها دارد و تحت عنوان پایدارسازی از آن یاد میکنیم، با نظام مهندسی وارد مذاکره شدیم و قرار شد ریز قیمت برای هر واحد مسکونی را اعلام کند و بنا شد شهرداران مناطق مسئولیت آن را بر عهده بگیرند. گروههای لازم تشکیل شده و فرمانده این میدان، شهرداران مناطق هستند. دسته سوم مقاومسازی است که سازمان نوسازی شهرداری تهران مسئول آن شد و برای نوسازی که شامل 200 واحد و 50 پلاک است شهرداران مناطق مسئول آن هستند.
زاکانی درباره نخالههای ناشی از پاکسازی نقاط آسیبدیده گفت: در هر منطقه نقاطی برای انباشت نخالههای ساختمانی در نظر گرفته شده که در فرصت مناسب تفکیک و اقلام با ارزشی که در آنها وجود دارد به مالکان تحویل داده میشود.
شهردار تهران درباره خودروها و لوازم منزل آسیبدیدگان نیز گفت: خانهها را به لوازم منزل حداقلی تجهیز میکنیم. فرمهایی تهیه شده که صحتسنجی میشود و امور آن بر عهده وزارت صمت است. فرمهایی تنطیم کردیم که خودروهای آسیبدیده توسط سازمان مدیریت بحران تأیید شود که تا دیروز امور 870 خودرو انجام شده بود. با وزیر صمت رایزنی شده که پیگیری شود زیرا از حیطه اختیارات ما خارج است. برای جبران خسارت نیز کار به بیمهها واگذار شده و فقط صحتسنجی آن با شهرداری است.
وی درباره منابع مالی انجام این خدمات گفت: منابع این امور 4 دسته است که یک بخش آن بر عهده شهرداری است، بخش دیگر بر عهده دولت است که البته شهرداری هم در صورت لزوم کمک میکند مانند هزینه اسکان موقت، بخش دیگر از عهده شهرداری خارج و برعهده وزارت صمت است. بخش دیگر از طریق افزایش تراکم ها که بر عهده کمیسیون ماده است، تامین میشود.
زاکانی در پایان خاطرنشان کرد که 5 هزار خانوار با صدمات مختلف مخاطب ما هستند که تنها دعدغه دغدغه آنها باید همان صدماتی باشد که دیدهاند و نباید بگذاریم کار مردم ذرهای روی زمین بماند.