5 راهکار عضو کمیسیون بهداشت درباره ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس توضیحاتی درباره 5 راهکار خود در خصوص ارتقای کیفیت و بهرهوری خدمات بهداشتی و درمانی کشور ارائه کرد.
حسن حسننتاج عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره اصلاح نظام سلامت و نگاه راهبردی به آینده نظام سلامت کشور، اظهار کرد: تحول در نظام سلامت امری اجتناب ناپذیر است و باید تحولی ساختاری و هوشمند در نظام سلامت ایجاد کرد.
وی پنج راهبرد کلیدی را برای ارتقای کیفیت و بهرهوری خدمات بهداشتی و درمانی کشور مطرح کردو گفت: یکی از این راهکارها هوشمندسازی است که کلید نظارت مؤثر بر نظام درمانیمیباشد. استفاده از فناوریهای نوین برای پایش هوشمند فرآیندها و خدمات درمانی گامی اساسی در افزایش کارآمدی، شفافیت و کاهش هزینهها در نظام سلامت است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه توسعه و تقویت زیرساختهای مراقبت اولیه با محوریت پزشک خانواده یکی دیگر از راهکارهای ارتقای کیفیت و بهرهوری خدمات بهداشتی است، افزود: نقش کلیدی پزشک خانواده و بهورزان در نظام سلامت، امر اجتناب ناپذیر است که با تقویت این زیرساختها میتوان باعث کاهش مراجعات غیرضروری به بیمارستانها و توسعه خدمات در نقاط دوردست کشور شد.
حسننتاج به گردشگری سلامت به عنوان راهکاری دیگر اشاره کرد و گفت: صنعت گردشگری سلامت ظرفیتی مغفول در کشور است که میتواند بسترهای لازم برای جذب بیماران خارجی و صادرات خدمات درمانی را ایجاد کند که این امر فرصتی اقتصادی، اشتغالزا و دیپلماسی محور برای کشور است.
وی همچنین با پیشنهاد ایجاد مناطق آزاد پزشکی در مناطق آزاد تجاری - صنعتی، راهکار دیگری برای جلوگیری از مهاجرت پزشکان و پرستاران و ایجاد فرصتهای شغلی و تخصصی در داخل کشور ارائه داد.
نماینده بابل در مجلس با بیان اینکه بازآفرینی جایگاه طب سنتی ایرانی راهکار پنجم برای ارتقا کیفیت خدمات در حوزه سلامت است، گفت: باید از ظرفیتهای غنی طب سنتی ایرانی استفاده کرد که احیای علمی و نظاممند این میراث ملی با تأکید بر رویکرد پیشگیرانه و مکمل برای طب نوین میتواند باعث ارتقا ارائه خدمات درمانی در کشور شود.
حسننتاج تاکید کرد: همچنین همافزایی بیندستگاهی و انسجام سیاستی میتواند باعث تحقق اهداف تحولآفرین در نظام سلامت و ارتقای سطح بهداشت عمومی در کشور شود.