5 پاسخ نافرجام دولت رئیسی به انتقادهای معیشتی مردم / ارز فرزین همان ارز جهانگیری است؟
![5 پاسخ نافرجام دولت رئیسی به انتقادهای معیشتی مردم / ارز فرزین همان ارز جهانگیری است؟](https://media.khabaronline.ir/d/2023/01/07/3/5792085.jpg?ts=1673073814000)
همشهری نوشت: برخی معتقد هستند ارز 28 و پانصد هزار تومانی همان ارز 4 هزار و دویست تومانی است که مدیر جدید بانک مرکزی به آن پاسخ داده است.
رئیسجمهور طی یکهفته گذشته در چند سخنرانی در پاسخ به انتقادهای معیشتی مردم وعده داد که طی ماههای آینده شرایط کشور بهتر و وضعیت پایدارتری ایجاد شود. سایر اعضای کابینه نیز معتقدند جز در بخش مسکن برنامههای دولت در مسیر خودش پیش میرود. سیدابراهیم رئیسی در سخنانی با ارسال پیام ضمنی شنیده شدن صدای مردم در جمع استانداران گفته بود: «4محور تأمین مواد خوراکی، تأمین سلامت، ساماندهی بازار خودرو و مسکن از مسائل اساسی مورد توجه دولت هستند و دولت سیزدهم تلاش میکند با تأمین نیاز مردم در این چهار عرصه، حال آنها را بهتر کند.»
اشتغالزایی با احیای کارخانه
دولت با احیای چند کارخانه تعطیل شده و افتتاح چند مجموعه جدید سعی کرده به تحقق شعار یک میلیون شغل عمل کند. رئیسی: با تلاش دولت، تاکنون بیش از 3هزار واحد تولیدی تعطیل یا نیمهتعطیل به چرخه فعالیت و تولید بازگشتهاند. محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور: امروز با استناد به آمار و ارقام و کدملی متقاضیان اشتغال اعلام میکنیم که تاکنون بیش از 900هزار شغل ایجاد شده است. زمین حدود یکمیلیون مسکن آماده شده است و انشاءالله تا حداکثر یکسال آینده، 500هزار زمین مسکن تقدیم متقاضیان میشود.
ارز فرزین یا ارز جهانگیری؟
برخی معتقد هستند ارز 28 و پانصد هزار تومانی همان ارز 4 هزار و دویست تومانی است که مدیر جدید بانک مرکزی به آن پاسخ داده است. محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی: ارز در سامانه نیما 28هزار و 500تومان عرضه خواهد شد که این ارز به کالاهای اساسی و تجهیزات و مواداولیه کارخانجات تعلق میگیرد. بخش زیادی از عرضه ارز در نیما مربوط به نفت و محصولات پتروشیمی است. در هفته آتی (جاری) عرضه ارز افزایش پیدا خواهد کرد و تلاش میکنیم تمامی نیازها را تامین کنیم. علی بهادریجهرمی، دبیر هیأت دولت: ارز نیمایی با نرخ 28هزار و 500تومان فقط به کالاهای اساسی، مواداولیه و ماشینآلات اختصاص مییابد نه اینکه به همه حوزهها تخصیص یابد تا باز هم توزیع رانت شود.
افزایش 60درصدی درآمدهای ارزی
افزایش قیمت ارز شائبهها نسبت به کاهش ذخیره ارزی دولت را تقویت کرده است. دولت معتقد است ارز به اندازه کافی در اختیار دارد: علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت: در حوزه ارز بیش از 35میلیارد دلار در 10ماهه امسال در سامانه ارزی نیما عرضه شد؛ درحالیکه این رقم در مدت مشابه پارسال 22میلیارد دلار بود و بیانگر افزایش حدود 60درصدی درآمدهای ارزی کشور است. همواره عرضه ارز در سامانه نیما بیش از تقاضای فعالان اقتصادی و واردکنندگان بوده است. حتی در مواردی میزان عرضه 3برابر تقاضا بوده که نشان میدهد ارز مورد نیاز برای تامین مخارج کشور در دسترس قرار دارد.
تحقق منابع درآمدی بودجه
سخنان حسن روحانی، رئیس دولت سابق درباره وضعیت خزانه دولت جنجالساز شد. دولت سیزدهم در این باره توضیح داد. احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد: در ابتدای دولت سیزدهم نهتنها خزانه خالی بود بلکه بالاترین میزان استقراض، انتشار اوراق بدهی و استفاده از تنخواه بانک مرکزی به مبلغ 54هزار میلیارد تومان ثبت شده بود. ماه گذشته شاهد رکوردزنی صادرات نفت از آغاز دور جدید تحریمها یعنی از سال97 تاکنون بودیم. آمار تحقق 100درصدی درآمدهای مالیاتی را داشتیم که برای نخستینبار پایه مالیاتی 5درصد کاهش پیدا کرده است.
تورم کاهشی یا افزایشی؟
تورم حدود 40 درصدی در حالی در دولت رئیسی رقم خورده که این دولت مدعی است در این زمینه میراث تلخی از روحانی تحویل گرفته است: علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت: در ابتدای دولت سیزدهم تورم ناشی از خلق نقدینگی نزدیک به 42.8درصد بود که اکنون به 34.3درصد کاهش یافته است که این نرخ موفقیت دولت را در کنترل این بخش از تورم نشان میدهد. تورم 60درصدی شهریور1400 و نیز تورم 4ساله منتهی به شهریور1400 که بیش از میانگین تورم 100سال اخیر است، نتیجه شرطی کردن اقتصاد بود. کاهش تورم از 60درصد به 40درصد از دیگر دغدغههای دولت بود که با مدیریت پیگیری کرد.
بیشتر بخوانید:
-
«یک بام و دو هوا» ی ارزی علمالهدی در دو دولت رئیسی و روحانی + تصویر
21220
کد خبر 1716064