50 میلیون یورو صرفهجویی ارزی با ساخت لوله مغزی سیار چاه نفت
تهران - ایرنا - مسئول بخش اینجکتور ساخت لوله مغزی سیار جهاددانشگاهی صنعتی شریف گفت: با ساخت لوله مغزی سیار برای چاههای نفت 50 میلیون یورو صرفه جویی ارزی و ایجاد اشتغال مستقیم برای 400 نفر حاصل میشود.
به گزارش روز جمعه ایرنا از جهاددانشگاهی، حمید احترام افزود: این طرح عملیاتی طبق برنامه در اسفند 1401 به اتمام میرسد و ادامه اجرای آن در یک دوره پنج ساله و با تولید 30 دستگاه، میتواند 50 میلیون یورو صرفهجویی ارزی برای کشور داشته باشد و به طور مستقیم برای 400 نفر و غیرمستقیم برای یک هزار نفر اشتغال ایجاد کند.
وی با بیان اینکه دستگاه لوله مغزی سیار (CTU) از تکنولوژیهای نوین در صنعت حفاری به شمار میرود، گفت: این دستگاه شامل یک لوله فولادی پیوسته بدون انقطاع به طول چند هزار متر است که بر روی قرقرهای گردان پیچیده شده است.
احترام توضیح داد: امکان راندن ایمن لوله به درون چاههای نفت و گاز به وسیله این دستگاه فراهم میشود و عملیات مختلف تعمیر، احیا، سرویس، اندازهگیری و انگیزش چاه از طریق مسیر ارتباطی این لوله میسر است.
مسئول بخش اینجکتور طرح ساخت دستگاه لوله مغزی سیار با اشاره به اینکه دستگاههای (Coiled Tubing Drilling) CTU,CTD جزو تجهیزات استراتژیک صنعت استخراج نفت است، افزود: در اجرای این طرح سعی شده است با توجه به پیچیدگی ساخت بعضی از قطعات، طراحی به نحوی صورت گیرد که امکان ساخت این قطعات در داخل کشور فراهم باشد.
وی درباره مزایای دستگاه لوله مغزی در مقایسه با دکل حفاری گفت: مهمترین مزیت آن کاهش قابل توجه هزینهها و سرعت بالای عملیات است.
عضو پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف تصریح کرد: اجرای طرحهای فناورانه و نوآورانه با توجه به ماهیت آنها و چالش های پیش بینی نشده، نیازمند تزریق مالی مستمر تا رسیدن به نتیجه نهایی است، برای تامین نیاز این طرحها، جهاددانشگاهی باید ارائه محصولات تولیدی خود را به بازار گسترش دهد تا بتواند هزینههای اجرای آنها را تامین کند.
احترام در بیان موانع پیش روی اجرای برخی از طرح ها و پیشنهادهایی در این زمینه اظهارداشت: گاهی با تاخیر در اجرای برخی طرحها روبه رو میشویم که مهمترین دلیل، عدم وجود نقدینگی کافی است. با وجود اینکه طرح از اعتبار کافی برخوردار است، عدم وجود نقدینگی یکی از موانع اصلی در اجرای آنهاست. پیشنهاد میشود برای رفع این مشکل با ایجاد یک صندوق در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی و دادن وام به این پروژه ها، از تاخیر در اجرای آنها جلوگیری شود.
وی گفت: جهاددانشگاهی 42 سال تجربه ارزشمند در حوزههای مختلف دارد و میتواند با سیاستگذاری و حمایت از کسب و کارهای نوپا، گام موثری در توسعه زیست بوم فناوری بردارد همچنین میتواند با ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری و بکارگیری افراد خلاق و استفاده از نوآوری، بازار بزرگتری را برای محصولات تولیدی خود ایجاد کند.
حمید هاشمی مدیر طرح تولید بار اول کلاف لوله مغزی سیار در جهاد دانشگاهی تهران نیز تیرماه گذشته از آغاز طرح نوآورانه و فناورانه تولید لوله مغزی سیار برای عملیات درون چاهی و فرایند بومیسازی دانش فنی تولید آن خبر داد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تیر گذشته با تاکید بر اینکه، این سازمان پس از گذشت حدود 40 سال نیازمند ارزیابی و ارزشیابی جدید است، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی برای ادامه حیات ظرف 2 تا سه ماه آینده بر اساس یک سندتحول مورد تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی دچار تغییرات اساسی خواهد شد. ماموریت جهاد در چشمانداز گام دوم انقلاب اسلامی تشکیل نظام نوآوری با توجه به اقتصاد دولتی و شرایط ایدئولوژیک کشور است.
وی در توضیح تغییرات پیش روی این سازمان گفت: بعضی مجموعه ها و بخش های وابسته به جهاد دانشگاهی که در ماموریت جهاد کاربردی هستند، خواهند ماند و مابقی به بخش خصوصی واگذار می شوند.