یک‌شنبه 30 دی 1403

6 پرتاب در یک سال؛ اتفاقی بی‌نظیر در حوزه فضایی ایران

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
6 پرتاب در یک سال؛ اتفاقی بی‌نظیر در حوزه فضایی ایران

سخنگوی سازمان فضایی گفت: هیچ‌وقت طی یک سال این تعداد پرتاب و تست نداشتیم.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، «حسین دلیریان»، سخنگوی سازمان فضایی، در توییتی در صفحه شخصی خود به مهم‌ترین دستاوردهای یک ساله صنعت فضایی پرداخت.

1. پرتاب ماهواره ققنوس با ماهواره‌بر سیمرغ

دی‌ماه سال 1400 پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ به فضا، یکی از مهمترین خبرهایی بود که رسانه‌های ایران به آن پرداخته‌اند. در همین خصوص رسانه‌های ایرانی معتقد بودند که این مأموریت فضایی برای نخستین بار سه محموله تحقیقاتی را به صورت همزمان به ارتفاع 470 کیلومتری و با سرعت 7350 متر بر ثانیه پرتاب و محقق کرد.

2. تزریق ماهواره نور2 توسط ماهواره‌بر قاصد

دومین ماهواره نظامی ایران با نام نور2 توسط ماهواره‌بر قاصد نیروی هوافضای سپاه به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار 500 کیلومتری زمین تزریق شد. این دومین ماهواره نظامی ایران است که در مدار نزدیک زمین (LEO) قرار می‌گیرد؛ پیش از این ماهواره نور1 در سوم اردیبهشت‌ماه 1399 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به وسیله ماهواره‌بر سه مرحله‌ای و سوخت ترکیبی قاصد به فضا پرتاب شده بود و در مدار 425 کیلومتری زمین تزریق شده بود که کماکان در مدار زمین قرار دارد.

3. پرتاب ماهواره خیام

ماهواره خیام یک ماهواره 600کیلوگرمی است که در مدار 500کیلومتری قرار می‌گیرد تا به‌مدت 5 سال از داده‌ها و تصاویر ارسالی آن در حوزه‌های کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، منابع آبی، معادن و پایش مرزها و مدیریت حوادث غیرمترقبه استفاده شود.

4. پرتاب نمونه کیفی ماهواره ناهید1 با ماهواره‌بر ذوالجناح

دستاوردهای فضایی ایران در 1 سال اخیر

5. پرتاب موفق زیرمداری بلوک انتقال مداری

سازمان فضایی ایران با تلاش متخصصین پژوهشگاه فضایی ایران و با همکاری سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع، نمونه آزمایشی «بلوک انتقال مداری سامان» که برای جابه‌جایی ماهواره در بین مدارهای مختلف زمین استفاده می‌شود، با یک فروند کاوشگر زیرمداری با موفقیت پرتاب و مورد آزمون قرار داد.

6. تست ماهواره‌بر قائم100

آزمایش پروازی این ماهواره‌بر با موتور سوخت جامد مرحله اول رافع با موفقیت انجام شد و قائم 100 اولین ماهواره‌بر سه مرحله ای سوخت جامد ساخت کشور است که توسط دانشمندان نیروی هوافضای سپاه ساخته شده است.

6 پرتاب در یک سال؛ اتفاقی بی‌نظیر در حوزه فضایی ایران 2