60 درصد معتادان نمیدانند ماده مخدر اعتیادآور است
به گزارش گروه آسیبهای اجتماعی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب اسلامی در نشست امروز در نشست فصلی دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور که با عنوان «نظام آموزشی و نقش آن در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اعتیاد، راهبردها و راهکارها» برگزار شد، اظهار کرد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی 100 درصد در خدمت ستاد مبارزه با مواد مخدر است و هر جا نیاز به تصویب ماده واحده ای باشد می توانیم به این ساختار کمک کنیم.
وی افزود: مأموریتی رهبر انقلاب بر ما تاکید داشته است و وظیفه قانونی و اخلاقی است که هر جا نیاز باشد ما سرباز خواهیم بود و کمک میکنیم. حجت الاسلام خسروپناه تاکید کرد: در بحث معضلات اجتماعی مانند اعتیاد اقدامات بزرگی از ابتدای انقلاب انجام شده است مانند که آیت الله خلخالی اقدامات خوبی را اجرا کرد و از زمانی که ستاد مبارزه با مواد مخدر تاسیس شد تلس های خوبی در عرصه مبارزه با مواد مخدر شده است.
وی ادامه داد: در سال 1391 وزارت بهداشت آمار معتادان دائمی را 2میلیون و 200 هزار حدوداً اعلام کرد اما تمامی تلاشها این میزان به 4میلیون معتاد دائمی رسیده است و این بدان جهت است که ایران همواره مورد تهاجم های فرهنگی قرار داشته است.
دبیر شورای عالی انقلاب اسلامی ابراز کرد: جنگاعتیاد یک جنگ جهانی است و اختصاص به ایران هم ندارد براساس آمارهای سازمان بین الملی موفق ترین کشور در مبارزه با مواد مخدر ایران است و آمارهای دنیا نشان می دهد ایران فاصله بسیاری با دنیا دارد و این نتیجه و مرهون زحمات ستاد است.
وی با اعلام ی نسخه درمانی برای اعتیاد در کشور گفت: ما چه نسخه ای برای موفقیت بیشتر ستاد در نظر داریم، باید پاسخ داد که مدل بحث حکمرانی شبکه ای در بحث اعتیاد این است که هرچه شبکه نخبگانی و توده های مردمی در کارهای ستاد مشارکت داشته باشند بیشتر موفق خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر ما دانشکده آسیب اجتماعی اعتیاد داشته باشیم که روانشناسی و جامعه شناسی و حقوق اعتیاد و فلسفه اعتیاد داشته باشد بسیار مطلوب است.
در ادامه اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از 60 درصد آسیب دیدگان اعتیاد یا نمیدانستند این مواد مخدر نیست و یا اینکه قدرت نه گفتن نداشتند و یا این که نمیدانستند با یک بار مصرف معتاد خواهند شد.
وی ادامه داد: درمان در حوزه اعتیاد بسیار سخت و هزینه بر است و علاوه بر هزینه های مادی برای دولت و جامعه، آسیب های معنوی یا روحی را برای خود فرد و جامعه به دنبال دارد.
مومنی تاکید کرد: ما می توانیم با اولویت آموزش و پرورش و دانشگاه ها و وزارت علوم برنامه ریزی مناسبی در حوزه نطام آموزشی و متون درسی و جامعه هدف ما معلمان و خانواده داشته باشیم. وی تاکید کرد: بیش از 14میلیون دانش آموز و دوبرابر آن پدر و مادر و 1میلیون هم فرهنگی داریم و باید برنامه ریزی درستی در متون درسی و آموزش های جمعی در پیشگیری از آسیب اجتماعی داشته باشیم.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد: نرخ شیوع اعتیاد در ایران از میانگین جهانی پایینتر است و سن اعتیاد از میانگین اعتیاد در جهان کمتر است. سن اعتیاد 24 سال و چندماه در ایران است در دنیا هم 20 سال است. اما همین میزان هم زیاد است و انشالله با تعامل و همکاری و برنامه ریزی بتوانیم این پدیده را ساماندهی کنیم.
پایان پیام /