61 درصد اهداکنندگان خون در قزوین اهدا کننده مستمر هستند
قزوین - ایرنا - 61 درصد از اهدا کنندگان خون در قزوین معادل 18 هزار و 234 نفر به عنوان اعضای مستمر اهدا کننده به شمار می روند.
مدیرکل انتقال خون قزوین روز چهارشنبه در نشست کمیته استانی انتقال خون که با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین و مسوولان بانک خون بیمارستان ها و مراکز درمانی استان برگزار شد، افزود: در 9 ماهه امسال 39 هزار و 761 مراجعه به مراکز خون گیری استان به ثبت رسیده که از این تعداد 29 هزار و 579 مورد معادل 74 درصد موفق به اهدای خون شدند.
دکتر مهدی اکبری با بیان اینکه آمار بانوان اهدا کننده خون همچنان پایین است و در این خصوص نیازمند فرهنگ سازی هستیم، گفت: 6.2 درصد معادل 1831 نفر از اهداکنندگان خون طی سال جاری در قزوین را بانوان تشکیل داده اند که این رقم در مدت مشابه سال قبل 6.7 درصد بود.
وی اظهار داشت: آمار مراجعه کنندگان و اهدای خون در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییر چندانی نداشته است به طوری که در بخش مراجعه 65 درهم درصد و در اهدا نیز هفت دهم درصد رشد داشته ایم.
مدیرکل انتقال خون قزوین از رشد ارسال فراورده های خونی در قزوین به پایگاه ها در سال جاری خبر داد و گفت: امسال 12 هزار و 218 واحد فراورده ارسال شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 3.1 درصد رشد را نشان می دهد.
وی در ادامه با اشاره اهمیت اهدای خون، گفت: با وجود پیشرفت های گسترده در علم پزشکی هنوز جایگزینی برای خون وجود ندارد و در فرآیند درمان بسیاری از بیماری ها به تزریق خون و یا فرآورده های خونی نیاز هست.
اکبری افزود: بیمارستان ها و مراکز درمانی قزوین رتبه نخست کشور را در ارایه گزارش های مرتبط با عوارض استفاده از فرآورده های خونی را دارند.
وی با بیان اینکه یک واحد خون اهدا شده می توان به درمان سه نفر بیانجامد، یادآور شد: نظارت بر مصرف و مدیریت بهینه فرآورده های خونی از اهداف اصلی کمیته استانی انتقال خون به شمار می رود.
مدیرکل انتقال خون قزوین با بیان اینکه اهداکنندگان خون محدود هستند و ناگزیر هستیم که مصرف فراورده های خونی را با دقت مدیریت کنیم، اظهار داشت: کنترل و مدیریت مصرف این فراورده ها باید مورد توجه ویژه مراکز درمانی و بیمارستانی قرار بگیرد.
این مسوول گفت: روزانه 140 واحد خون گیری موفق در مراکز خون گیری استان قزوین انجام می شود و ما باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که فرآورده های به دست آمده در دسترس بیماران نیازمند در بخش های مختلف از جمله اورژانس، بیماران تالاسمی، تعویض خون نوزادان، هموفیلی و... قرار گیرد.
اکبری در ادامه از پزشکان و عوامل بخش درمان در بیمارستان ها و مراکز درمانی خواست تا آئین نامه بانک خون را رعایت کرده و سازوکارهای مقرر در آن را عینا اجرا کنند.
*س_برچسبها_س*