67 هزار ویزیت تخصصی در زندانهای کشور انجام شد
سنندج - ایرنا - مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانهای کشور گفت: سال گذشته یک میلیون و 600 هزار ویزیت عمومی و 67 هزار ویزیت تخصصی از سوی پزشکان مستقر در زندانها به زندانیان کشور ارائه شد.
مهرزاد تشکریان روز دوشنبه در کارگروه علمی مشورتی سیاست گذاری درمان و کنترل مرگ و میر سازمان زندانهای کشور اظهار داشت: این امر نشان دهنده عزم راسخ مسوولین زندانهای کشور در راستای توسعه خدماتی بهداشتی و درمانی در مراکز اصلاحی و تربیتی است.
وی با تاکید بر این موضوع که سازمان زندانهای کشور در حوزه ارائه خدماتی بهداشتی و درمانی، 25 درصد بیش از تعهد خود عمل کرده است، افزود: با توجه به وجود تعامل و همکاری دو سویه میان زندانها و دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور همواره شاهد ارائه خدمات چشمگیر به زندانیان هستیم.
تشکریان با اشاره به اقدامات مثبت صورت گرفته در زندانهای کشور و در حوزه بهداشت و سلامت زندانیان اضافه کرد: تمام خدمات بهداشتی و درمانی که به مددجویان ارائه میشود بر اساس پروتوکولهای کشوری است و در این راستا مسوولین حوزه سلامت زندانیان در سراسر کشور تمام تلاش خود را برای ارتقای این خدمات بکار گرفتهاند.
مدیرکل زندانهای استان کردستان هم خدمت به زندانیان به عنوان یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه را دارای ارزش معنوی فراوان دانست و گفت: زندانیان افرادی هستند که به حکم قانون و برای اصلاح و بازسازگاری اجتماعی به صورت امانت در اختیار زندانها قرار داده شده اند و قطعا توجه به بهداشت و سلامت آنان نیز جزیی از رسالت زندانبانان در زندانبانی اسلامی خواهد بود.
مراد فتحی توجه ویژه دستگاههای ذیربط در امر بهداشت و سلامت جامعه بالاخص دانشگاه علوم پزشکی به زندانیان را ضروری دانست و تاکید کرد: اجرای فعالیتهای اصلاحی و تربیتی زمانی به بهترین نحوه ممکن صورت خواهد گرفت که زندانیان در سلامت جسمی، روحی و روانی باشند که این وظیفه خطیر را پزشکان و کادر بهداشت و درمان زندانها عهده دار هستند.
وی تعامل و همکاری موثر میان زندانها و دانشگاه علوم پزشکی در کردستان را مثال زدنی قلمداد کرد و اظهار داشت: از آنجاییکه زندانیان عضوی از جامعه هستند و پس از آزادی نیز به جامعه بازخواهند گشت بنابراین توجه هرچه بیشتر به بهداشت و سلامت آنها در طول مدت حبس، به نوعی کاهش بسیاری از آسیبها در جامعه را نیز به دنبال خواهد داشت.
مدیریت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این نشست با تاکید بر این موضوع که طی یک دهه اخیر، بهداشت و درمان در زندانهای کردستان روند بسیار رو به رشدی داشته است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی هیچ گونه محدودیتی در ارائه خدمات درمانی به زندانیان خصوصا زندانیان اوژانسی ندارد.
آریانژاد زندانیان را از آسیب پذیرترین اقشار جامعه دانست و افزود: دانشگاه علوم پزشکی کردستان همواره در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی حامی اقشار آسیب پذیر جامعه بالاخص زندانیان و خانوادههای آنها بوده و این حمایت همچنان ادامه خواهد یافت.
کارگروه علمی - مشورتی سیاست گذاری درمان و کنترل مرگ و میر سازمان زندانهای کشور به میزبانی اداره کل زندانهای کردستان برگزار شد.
*س_برچسبها_س*