دوشنبه 5 آذر 1403

7 محافظ طبیعی و بی‌نظیر برای معده

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
7 محافظ طبیعی و بی‌نظیر برای معده

شما با مصرف 7 ماده غذایی، می‌توانید سلامت دستگاه گوارشی و معده خود را افزایش بدهید.

برای داشتن سلامت گوارشی، باید میزان مصرف میوه‌ها و سبزیجات را افزایش دهید؛ چون آنزیم‌هایی دارند که برای بافت معده مفید هستند. نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که رژیم‌های غنی از قند و شیرینی‌های فرآوری‌شده را محدود کنیم.

به گزارش بهداشت نیوز، براساس گزارشات منتشر شده یکی از شایع‌ترین مشکلات در بیماران، اختلالات عملکردی دستگاه گوارش مانند سوزش سر دل و ریفلاکس معده است. بسیاری از افراد به خاطر کنترل کردن ریفلاکس معده، بدون تجویز پزشک به مصرف بعضی از دارو‌ها روی می‌آورند.

باید به این نکته توجه داشت که مصرف منظم این دارو‌ها می‌تواند اثرات نامطلوبی مانند پوکی استخوان، آسیب کلیه، زوال عقل، کمبود ریزمغذی‌ها، عفونت‌ها و سرطان معده داشته باشد.

اطلاعاتی در مورد دارو‌های مهار کننده معده

طبق گزارشات منتشر شده، دارو‌های مهارکننده پمپ پروتون (PPI) که معروف‌ترین آن‌ها امپرازول، لانسوپرازول، پانتوپرازول، رابپرازول و اسمومپرازول است، جزو پرمصرف‌ترین دارو‌ها در بین افراد است. توجه به این نکته مهم است که به طور کلی، دارو‌های PPI برای بیمارانی که ایبوپروفن و اسید استیل سالیسیلیک مصرف می‌کنند، به عنوان داروی محافظ معده تجویز می‌شود. آسپرین یا دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌توانند باعث ایجاد زخم‌های کوچک در معده و دوازدهه شوند. به گفته متخصصان، دارو‌های PPI برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند، زیرا اثربخشی آن‌ها در بیماری‌های شایع مانند زخم معده، رفلاکس معده و... ثابت شده است. با این حال، باید به خاطر داشت که استفاده از آن‌ها به‌عنوان محافظ معده منوط به مجوز پزشک است.

مراقبت‌های پیشگیرانه

باید توجه داشت که استفاده از محافظ‌های طبیعی معده جایگزین اجرای عادات و مراقبت‌های پیشگیرانه نمی‌شود. واقعیتی که وجود دارد این است که در بسیاری از مواقع، شما رژیم غذایی سالمی نمی‌خورید. برای داشتن سلامت گوارشی، باید میزان میوه‌ها و سبزیجات را افزایش دهید، چون آن‌ها آنزیم‌هایی دارند که برای بافت معده مفید هستند. نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که باید رژیم‌های غنی از قند و شیرینی‌های فرآوری شده را محدود کنیم. آن‌ها به خوبی هضم نمی‌شوند و برای رفع گرسنگی مفید نیستند. همچنین انجام ورزش با شدت متوسط برای مبارزه با رفلاکس معده ضروری است. مثلا پیاده روی سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می‌کند و سلامت عمومی شما را بهبود می‌بخشد.

1. سیب

سیب میوه‌ای سبک و بسیار هضم کننده است. در صورت ابتلا به یبوست، این میوه به‌عنوان یک ملین ملایم عمل می‌کند. همچنین سیب برای بهبود عملکرد کلی روده بسیار مفید است. این میوه علاوه بر خواص ضد التهابی و ادرارآوری که دارد، سرشار از پکتین و گلیسین است که به کنترل ریفلاکس معده کمک می‌کند.

2. بیکربنات سدیم

بیکربنات سدیم به دلیل خواص قلیایی خود، یکی از موثرترین محافظ‌های طبیعی معده است، اما استفاده بیش از حد می‌تواند باعث اختلالاتی مانند هیپوکالمی، هیپوناترمی و هیپوکلرمی شود. از مصرف بیکربنات سدیم در صورت فشار خون بالا یا رژیم کم سدیم خودداری کنید. برای کمک به بهبود مشکلات گوارشی خود، یک قاشق چایخوری از این ماده را در یک لیوان آب مخلوط کنید. البته این کار باید با مجوز پزشک انجام گیرد.

3. آب آلوئه‌ورا

یکی از جالب‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین محافظ‌های طبیعی معده است که می‌توانید امتحان کنید. آب آلوئه ورا به‌دلیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود، برای کاهش التهاب و مشکلات گوارشی بسیار مفید است و ریفلاکس معده را تسکین می‌دهد. برای تهیه این آبمیوه فقط باید نصف قاشق چایخوری (3 گرم) از ژل داخلی گیاه آلوئه ورا را در یک لیوان آب حل کنید. اگر خوب حل نشد کمی گرم کنید و بعد از غذا بنوشید. از آن در حد اعتدال استفاده کنید، زیرا مصرف زیاد آن می‌تواند باعث اسهال و استفراغ شود.

4. سرکه سیب ارگانیک

این محافظ طبیعی معده به جلوگیری از رفلاکس و هضم غذا کمک می‌کند، باعث تعدیل در فعالیت آنزیم‌های گوارشی می‌شود و تخلیه معده را بهبود می‌بخشد. اگر سرکه سیب در خانه دارید، از ارگانیک بودن آن اطمینان حاصل کنید، زیرا سرکه سیب ارگانیک خواص بیشتری دارد. برای مصرف آن، فقط یک قاشق چای خوری (5 میلی لیتر) سرکه سیب را در یک لیوان آب (200 میلی لیتر) مخلوط کنید و قبل از غذا آن را بنوشید.

5. دم‌کرده بابونه

بابونه یک جایگزین طبیعی برای تسکین سوزش سر دل و یکی از شناخته شده‌ترین محافظ‌های معده است که به لطف خواص ضدالتهابی خود قادر به ترمیم و محافظت از مخاط معده است. به یاد داشته باشید که این دمنوش را در حالت ولرم و قبل از هر وعده غذایی بنوشید تا مخاط معده صدمه نبیند.

6. شیرین‌بیان

برطبق گفته متخصصان، خواص ضد باکتریایی شیرین بیان برای درمان اختلالات گوارشی مفید است و به لطف خواص طبیعی خود، محافظی ژل مانند بر روی دیواره معده ایجاد می‌کند تا از اسید معده محافظت کند.

7. آب کلم تازه

متخصصان مصرف کلم تازه را به‌دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی به عنوان یک روش طبیعی و ایمن برای درمان زخم معده توصیه می‌کنند. آب کلم سبز را بگیرید و هر روز با معده خالی آن را بنوشید.

از دست ندهید

تفال به حافظ امروز چهارشنبه 15 آذر؛ کام خود آخر عمر از می و معشوق بگیر

کمبود کدام ویتامین باعث ریزش مو می‌شود؟

وقتی فرزندتان نمی تواند دوست پیدا کند چگونه به او کمک کنید؟

تفال به حافظ امروز سه‌شنبه 14 آذرماه 1402؛ در عشق، خانقاه و خرابات فرق نیست