چهارشنبه 18 مهر 1403

75 درصد ایرانیان بعد از دوران کرونا ورزش نمی کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
75 درصد ایرانیان بعد از دوران کرونا ورزش نمی کنند

تهران - ایرنا - دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران گفت: میزان کم تحرکی و ورزش نکردن ایرانیان بعد از کرونا 20 درصد بیشتر شده است، قبل از کرونا 50 درصد بی تحرکی داشتیم اکنون از هر چهار ایرانی سه نفر ورزش نمی کنند.

به گزارش ایرنا، محمد حسین پور غریب روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره افزایش کم تحرکی بعد از کرونا افزود: این مساله اکنون یکی از نگرانی های جدی کشور است. در دوران کرونا شرایط و میزان ورزش تحرک مردم بدتر شده است در دنیا 20 تا 30 درصد مردم ورزش نمی کنند اما در ایران قبل از کرونا 50 تا 60 درصد مردم ورزش نمی کردند و بعد از کرونا این میزان 20 درصد هم بیشتر شده و اکنون بیش از 75 درصد مردم هیچگونه فعالیت ورزشی ندارند.

دبیر انجمن پزشکی ورزشی ایران گفت: توصیه متخصصان به مردم این است که حداقل 150 ساعت در هفته فعالیت فیزیکی و ورزشی داشته باشند و روزانه حداقل 30 دقیقه پیاده روی داشته باشند تا به افزایش متابولیسم بدن کمک کند. این حداقل میزان توصیه شده است و هر چقدر میزان ورزش روزانه و هفتگی بیشتر شود و مثلا به 300 دقیقه در هفته برسد، بیشتر به سلامت جسمی و روحی افراد کمک می کند.

وی ادامه داد: فعالیت ورزشی علاوه بر اینکه از بیماریهای قلبی و اسکلتی پیشگیری می کند از بروز افسردگی، اضطراب و بیماری های روانی هم پیشگیری می کند و با افزایش ایمنی بدن در پیشگیری از کرون هم موثر است. ورزش کردن نقش مهمی نیز در بهبودی از بیماری و بازتوانی دارد

غریب پور گفت: یکی از مسائل مهم جامعه توسعه فرهنگ ورزش خانودگی است، به مردم توصیه می کنیم برای خود و خانواده شان زنگ ورزش تعریف کنند و ساعتی را در روز به انجام ورزش های هوازی در خانه یا پارک های خلوت نزدیک خانه اختصاص دهند.

وی افزود: انجام ورزش روزانه برای کودکان نیز بسیار مهم و ضروری است و حتما باید کودکان 60 دقیقه در روزدر قالب بازی ورزش هوازی، قدرتی، تعادلی و کششی داشته باشند، در غیر این صورت به عوارض خطرناکی در آینده مبتلا می شوند و در خطر چاقی، بیماریهای اسکلتی و متابولیک قرار می گیرند.

وی گفت: به ورزشکاران توصیه می شود در جاهای خلوت ورزش کنند که نیازی به استفاده از ماسک نباشد اما گر درجاهایی ورزش می کنند که شلوغ است حتما باید از ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی 4 تا 5 متر را رعایت کنند تا در معرض ترشحات تنفسی قرار نگیرند.

وی گفت: مشکلات قلبی و ریوی خطرناک ترین عارضه در بین مردم است اما شایعترین اختلال در بین مردم مشکلات عضلانی است که با ورزش بسیاری از این مشکلات بر طرف می شود.

غریب پور از برنامه ریزی وزارت بهداشت و وزارت بهداشت برای توسعه ورزش همگانی در دوران کرونا و رعایت بیشتر استانداردها و پروتکل های بهداشتی در بین ورزشکاران حرفه ای خبر داد.

وی گفت: با توجه به اینکه ممکن است ورزش با شدت بالا اثرات منفی در ایمنی داشته باشد، از ورزشکاران حرفه ای می خواهیم ملاحظات قرنطینه را بیشتر رعایت کنند و بیش از یک ساعت در روز فعالیت ورزشی شدید نداشته باشند و به جای آن فعالیت ورزشی را چند بار در روز تکرار کنند.

دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی گفت: از همه ورزشکاران می خواهیم در صورت ابتلا به کرونا حتما تا دو هفته یا حداقل 10 روز از ورزش سنگین خودداری کنند و حداقل 10 روز استراحت داشته باشند و بعد از اینکه تست آنها منفی شد، قبل از شروع مجدد ورزش برای معاینه قلبی وتنفسی به پزشک مراجعه کنند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حضور هواداران رشته های ورزشی گفت: در این مورد در جلسات ستاد ملی کرونا بررسی های لازم انجام می شود، اولویت اول بازگشایی تدریجی اماکن ورزشی است اما چون پیک سوم کرونا شروع شده فعلا امکان حضور هواداران ورزشی وجود ندارد اما قرار است مسابقات فوتسال از هفته آینده شروع می شود.

ادامه دارد...

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*