8 مدال، 5 طلا و نزدیک به 200 امتیاز / فرنگی گرد و خاک تشک های آسیا را تکاند
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با کسب 5 طلا، 2 نقره و یک برنز مقتدرانه بر بام قاره آسیا ایستاد و جشن قهرمانی گرفت.
به گزارش "ورزش سه"، با اینکه بر اساس چرخه انتخابی تیم ملی، حسن رنگرز کمترین دخل و تصرف را در انتخاب فرنگی کاران برای اعزام به مسابقات آسیایی داشت، اما در ماههای اخیر قهرمانان مسابقات کشوری در اردوهای تیم ملی حسابی آبدیده شدند تا در دو روز اخیر به مصاف رقبای آسیایی خود بروند. در روز نخست مسابقات آسیایی که به میزبانی آستانه قزاقستان برگزار می شد، نفرات باتجربه تر تیم ملی کشتی فرنگی ایران روی تشک رفتند و با راهیابی همگی آن ها به فینال یک نتیجه تاریخی به ثبت رسید. در فینال هم 4 مدال طلا و یک نقره با توجه به مصدومیت امین کاویانی نژاد به نام ایران ثبت شد تا در همان پایان روز اول، ایران بیش از نیمی از راه قهرمانی را طی کرده باشد. البته که نباید از نمایش خیره کننده ایمان محمدی، پدیده وزن 63 کیلوگرم ایران و آسیا به راحتی عبور کرد که با سبک کشتی هجومی خود، یکی پس از دیگری رقبا را از پیش رو برداشت و حتی یک امتیاز هم به حریفانش نداد. سه طلای دیگر ایران هم توسط پویا دادمرز در 55 کیلو، ناصر علیزاده در 87 کیلو و امین میرزازاده در 130 کیلو به دست آمد. در روز دوم اما داستان برای تیم ملی متفاوت بود. با توجه به کم تجربه تر بودن فرنگی کاران در 5 وزن دوم، پیش بینی می شد که تکرار نتیجه روز اول، تقریبا نشدنی باشد. مهدی محسن نژاد که یکی از باتجربه های تیم بود در 60 کیلوگرم ناباورانه حذف شد. رضا عباسی در رده بندی باخت و به مقام پنجم رسید. در 72 کیلوگرم یکی از جوان های خوش تکنیک فرنگی ایران یعنی سجاد ایمن طلب به مدال نقره دست یافت. در 82 کیلوگرم علیرضا مهمدی برنزی شد و در نهایت مهدی بالی به عنوان یکی از باتجربه های تیم برای سومین دوره طلای آسیا را در وزن 97 کیلوگرم از آن خود کرد. بدین ترتیب پرونده تیم ملی کشتی فرنگی ایران با کسب 5 طلا، 2 نقره و یک برنز و کسب عنوان قهرمانی با 196 امتیاز بسته شد. تیم های قرقیزستان با 166 امتیاز، قزاقستان با 160 امتیاز دوم و سوم شدند. این نتیجه امیدوار کننده و قهرمانی مقتدرانه در بخش تیمی در حالی به دست آمد که چرخه انتخابی تیم ملی برای معرفی ملی پوشان در بازی های آسیایی و مسابقات جهانی 2023 ادامه خواهد داشت. حسن رنگرز که بعد از مسابقات جهانی 2022 و به جای محمد بنا روی کار آمده، تاکنون در سه رویداد بزرگ سرمربیگری تیم ملی را برعهده داشته و در هر سه نیز با جام قهرمانی به کشور بازگشته است: مسابقات امیدهای جهان، جام جهانی و مسابقات قهرمانی آسیا.
رده بندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:
55 کیلوگرم: 1- پویا دادمرز (ایران) 2- روپین (هند) 3- امانگالی بکبولاتوف (قزاقستان) و اختیار بوتیروف (ازبکستان) 5- هایفنگ ژانگ (چین) و تایگا اونیشی (ژاپن)
60 کیلوگرم: 1- ژولومان شارشنبکوف (قرقیزستان) 2- هانجائه چونگ (کره جنوبی) 3- لیگو کائو (چین) و مایتو کاوانا (ژاپن) 5- سومیت (هند) یرنور فیداخمتوف (قزاقستان)... 8- مهدی محسن نژاد (ایران) 63 کیلوگرم: 1- ایمان محمدی (ایران) 2- شرموخامد شاریبجانوف (ازبکستان) 3- موخامدعلی ماموربک (قزاقستان) و ناریج (هند) 5- جینس سئوب سونگ (کره جنوبی) و چیزو مارویاما (ژاپن)
ایمان محمدی، پدیده جدید کشتی فرنگی ایران در این مسابقات 27 امتیاز کسب کرد و حتی یک امتیاز هم به رقبا نداد67 کیلوگرم: 1- ابرار آتابایف (ازبکستان) 2- کیوتارو سوگابه (ژاپن) 3- رازاک بیشیکیف (قرقیزستان) و آلمات کبیسبایف (قزاقستان) 5- رضا عباسی (ایران) و فیروز میرزارجب اف (تاجیکستان) 72 کیلوگرم: 1- ابراگیم ماگومدوف (قزاقستان) 2- سجاد ایمن طلب (ایران) 3- عبدیخان نورلانبکوف (قرقیزستان) و ویکاس (هند) 5- جیان تان (چین) و علی ال ابوداح (عراق) 77 کیلوگرم: 1- آکژول محموداف (قرقیزستان) 2- امین کاویانی نژاد (ایران) 3- ریو لیو (چین) و کودای ساکورابا (ژاپن) 5- جیحون اوزدوردیف (ترکمنستان) و دمیو ژاداریف (قزاقستان)
امین کاویانی نژاد اگر مصدوم نمی شد، می توانست با کسب پنجمین طلا در روز اول، این رکورد کم نظیر را بهبود ببخشد82 کیلوگرم: 1- آکیلبک تالانتبکوف (قرقیزستان) 2- دیاس کالین (قزاقستان) 3- علیرضا مهمدی (ایران) و یویا مائه تا (ژاپن) 5- روهیت داهیا (هند) و موخامدکودیر رسولوف (ازبکستان) 87 کیلوگرم: 1- ناصر علیزاده (ایران) 2- نورسلطان تورسینوف (قزاقستان) 3- کومار سونیل (هند) و جالگاسبای بردیموراتوف (ازبکستان) 5- آتابک عزیز بیکوف (قرقیزستان) و ماساتو سومی (ژاپن) 97 کیلوگرم: 1- مهدی بالی (ایران) 2- اوزور ژوژوپبکوف (قرقیزستان) 3- اولجاس سیرلیبای (قزاقستان) و یوتا نارا (ژاپن) 5- ناریندر چیما (هند) و لی یی مینگ (چین)
مهدی بالی در فینال 97 کیلو با جسارت و ایستادگی قهرمان قبلی آسیا از کشور قرقیزستان را شکست داد تا پایان فرنگی ایران هم طلایی باشد130 کیلوگرم: 1- امین میرزازاده (ایران) 2- لینگژی منگ (چین) 2- علیمخان سیزدیکوف (قزاقستان) و رومان کیم (قرقیزستان) 5- تموربک نسیم اف (ازبکستان) و مین سئوک کیم (کره جنوبی)
امین میرزازاده در سنگین وزن مطابق انتظارات توانست خیلی راحت و با تجربه بالای خود به مدال طلا دست پیدا کندرده بندی تیمی: 1- ایران 196 امیتاز 2- قرقیزستان 166 امتاز 3- قزاقستان 160 امتیاز 4- ازبکستان 121 امتیاز 5- ژاپن 116 امتیاز 6- هند 115 امتیاز 7- چین 100 امتیاز 8- کره جنوبی 66 امتیاز
قزاقستان با وجود میزبانی شیک و استقبال خوب تماشاگران نتوانست عنوانی بهتر از سومی را در این مسابقات کسب کند