آئدس خطرناک وارد ایران شد
رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر با هشدار خطر مرگ برای مبتلایان به نوع مهاجم پشه آئدس گفت: این نوع حشره که در چند استان شمالی و جنوبی دیده شده، هنوز در بندر امام خمینی مشاهده نشده و مراقبت توسط مردم و مسئولان بهترین راه پیشگیری از شیوع آن است. رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر با هشدار خطر مرگ برای مبتلایان به نوع مهاجم پشه آئدس گفت: این نوع حشره که در چند استان شمالی و جنوبی...
رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر با هشدار خطر مرگ برای مبتلایان به نوع مهاجم پشه آئدس گفت: این نوع حشره که در چند استان شمالی و جنوبی دیده شده، هنوز در بندر امام خمینی مشاهده نشده و مراقبت توسط مردم و مسئولان بهترین راه پیشگیری از شیوع آن است.
به گزارش عرشه آنلاین، دکتر مسلم خواجوی درباره شیوع پشه آئدس آفریقایی گفت: پشه آئدس یک حشره آفریقایی است که به دلیل مناسبات جهانی در شمال کشور؛ استان گیلان و در جنوب؛ استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان مواردی مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه در بندر امام خمینی (ره) تاکنون موردی از این نوع حشره مشاهده نشده است، افزود: کارشناسان بهداشت به صورت مستمر پایش روزانه را انجام میدهند.
ضرورت پایش مناطق بندری و فرودگاهی
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر ماهشهر با بیان اینکه احتمال ورود این نوع حشره به منطقه وجود دارد، بیان کرد: سه نقطه حیاتی فرودگاه ماهشهر، منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) و ایستگاه راهآهن باید روزانه پایش شود.
وی افزود: وضعیت بهداشتی در ایستگاه راه آهن بندر امام خمینی (ره) و بندر ماهشهر قابل قبول نیست، ولی در فرودگاه مشکلی وجود ندارد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر ماهشهر درباره شرایط محیطی لازم برای انتشار این نوع حشره نیز گفت: این نوع حشره به اجسام تیره علاقه دارد و نخالهها میتواند مکان جمع شدن آنها باشد و امکان آسیب از این نقطه نیز وجود دارد.
خواجوی تصریح کرد: درباره دستگاههای خردکن لاستیک فرسوده در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) تذکر لازم را داده و تاکید کردیم که در مسیر بندر به سمت پایانه بار و پلیسراه لاستیکهای ریخته شده، جمع آوری شود.
وی تاکید کرد: همکاران در شبکه بهداشت با انجام کارهای پیشگیرانه در حال کنترل حضور و انتشار این نوع حشره در منطقه هستند.
مردم از تجمع آب راکد جلوگیری کنند
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر ماهشهر گفت: با توجه به علاقه این حشره به محیط مرطوب و آب، مردم با خودداری از رها کردن زبالههای خود در سطح محیطی و نیز با از بین بردن آبهای راکد داخل منزل نظیر آب پشت کولر، آب زیر گلدانها و هرگونه فضای کوچک و بزرگی که احتمال تجمع آب راکد در آن وجود دارد، در مقابله با این پشه به ما کمک کنند.
خواجوی خطاب به مسئولان نیز درباره جلوگیری از شیوع حشره و بیماری هشدار داد و تاکید کرد: برای بیماریهایی که توسط پشه آئدس به انسان منتقل میشود، روش درمانی موثری وجود ندارد و خطر کما و مرگ برای مبتلایان وجود دارد.
وی گفت: 60 نوع از پشه آئدس در دنیا وجود دارد، ولی فقط چند نمونه از آن خطرناک است و سال پیش نیز یک نمونه آن در بندر امام خمینی (ره) دیده شد، اما از نوع مهاجم پشه آئدس نبود.
پای آئدس به بوشهر رسید
پنج شنبه 27 اردیبهشت، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در جمع خبرنگاران با اشاره به پیدا شدن پشه آئدس در این استان گفت: برای مقابله با این پشه نیازمند مشارکت مردمی هستیم.
قاسم برجوییفرد افزود: پشه آئدس که ناقل بیماریهایی از جمله تب دانگ و زیکاست، در برخی از کشورهای همسایه از جمله قطر، عمان و پاکستان شیوع بالایی داشته و در استان همجوار ما یعنی استان هرمزگان نیز دیده شده است.
وی یادآور شد: 2 هفته از پیدا شدن این پشه در استان بوشهر میگذرد، که با مراقبتهای مداوم و تلاشهای بسیار توانستیم ورود پشه آئدس به استان را بهموقع شناسایی کرده و وارد مرحله مقابله شویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تاکنون هیچ موردی از تب دانگ در استان مشاهده نشده، است، اضافه کرد: پشه آئدس در ساعتهای فعالیت انسان خونخواری میکند، بنابراین استفاده از پشهبند کمکی در پیشگیری از گزش این پشه نمیکند.
برجویی فرد گفت: با توجه به اینکه پشه آئدس از چندین نفر در طول روز تغذیه و خونخواری میکند و از سوی دیگر از قدرت پروازی و تکثیر بالایی برخوردار است، مبارزه با آن سخت و نیازمند صرف هزینههای بالاست.
سامانه یکپارچه خودرو برقی؛ همهچیز درباره حساب وکالتی و ثبتنام
سامانه یکپارچه خودرو برقی؛ همهچیز درباره حساب وکالتی و ثبتنام
قیمت میوه لاکچری؛ از پاپایا و بلوبری تا لیچی و رامبوتان
قیمت میوه لاکچری؛ از پاپایا و بلوبری تا لیچی و رامبوتان
(تصاویر) تشییع پیکر «زری خوشکام» همسر زندهیاد علی حاتمی
(تصاویر) تشییع پیکر «زری خوشکام» همسر زندهیاد علی حاتمی
جامعه / عمومیکد خبر: 736782ارسال نظر
آئدس وارد ایران شد؛ بیماریی خطرناک
آئدس وارد ایران شد؛ بیماریی خطرناک
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مشاهده پشه آئدس در پارسیان و بندر لنگه استان هرمزگان و 2 شهرستان جنوبی استان بوشهر از جمله عسلویه و کنگان خبر داد و گفت: عملیات سمپاشی آغاز شده است. او همچنین با تاکید بر مقابله با تکثیر این پشه در جلوگیری از شیوع بیماریهای تبدار تاکید کرد.
تاریخ انتشار: 13:30 - 30 اردیبهشت 1403 پ
قاسم برجوییفرد با بیان اینکه پشه آئدس ناقل بیماری تبدار است گفت: این پشه در کشورهای همجوار جمهوری اسلامی ایران از جمله پاکستان، امارات متحده عربی، قطر و عمان وجود دارد و در کشور پاکستان علاوه بر بیماریهای تبدار دیگر بیماریها از جمله بیماریهای عفونی دنگ و زیکا وجود دارد. این مقام دانشگاهی استان بوشهر گفت: اگر پشه آئدس از پاکستان وارد مرزهای کشور شود میتواند بیماری تب دنگی را انتقال دهد. او افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از تب دنگی در استان بوشهر مشاهده نشده است.
به گزارش همشهری آنلاین، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نقش دهیاریها و شهرداریها در مقابله با پشه آئدس در شهرها و روستاهای مناطق یاد شده را مهم دانست و تاکید کرد: در این راستا دفع صحیح زباله و ایجاد محیطی پاکیزه از مسئولیتهای مهم و اجتماعی دهیاریها و شهرداریها است.
آئدس حامل انواع تبهای خطرناک
پشه آئدس یا ببر آسیایی، پشهای (به ویژه از نوع آئدس آئجیپتی) است که میتواند تب دنگی، چیکونگونیا، تب زیکا، ویروسهای مایارو و تب زرد و سایر عوامل بیماری را گسترش دهد. این پشه را میتوان با علامتهای سیاه و سفید روی پاها و علامتی به شکل لیر در سطح بالایی قفسه سینه تشخیص داد.
میراث تجارت برده
پشه آئدس ریشه در آفریقا دارد و در سالهای دور از طریق تجارت برده به سایر نقاط دنیا به ویژه مناطقی از آسیا و جنوب شرقی اسیا گسترش یافت، اما اکنون در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل در سراسر جهان یافت میشود. پراکنش در دو تا سه دهه گذشته در سراسر جهان افزایش یافته است و یکی از گستردهترین گونههای پشه محسوب میشود.
مستعدترین مناطق برای رشد آئدس؛ پشهای که به آب وابسته است
آئدس در مناطق پرجمعیت بدون منابع آب قابل اعتماد، مدیریت صحیح زباله و بهداشت نامناسب رشد میکند. به طوردقیقتر میتوان گفت این نوع پشه در مناطقی که سیستم آب لوله کشی ندارند بسیار رایج است و تا حد زیادی به آب وابسته است.
ظروف آب مصنوعی یا طبیعی ظروف ذخیره آب، گلدانهای گل، لاستیکهای دور ریخته شده، بشقابهای زیر گیاهان گلدانی، گلدانهای گورستان، گلدانهای گل، سطل، قوطیهای حلبی، محل گرفتگی ناودانهای مخصوص جمع آوری آب باران، فوارههای زینتی، کاسههای آب برای حیوانات خانگی که در داخل یا نزدیک مکانهایی که انسانها در آن زندگی میکنند، برای زندگی تولید مثل و تخم گذاری این پشهها ایدهآل هستند.
مراقب لاستیکهای مستعمل خودرو باشید
لاستیکهای مستعمل خودرو نیز از مکانهای مناسب تکثیر پشه آندس است. به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، جمعآوری لاستیکهای مستعمل در محوطههای بنادر و گمرکها یک ضرورت است. منشا اصلی ورود پشه آئدس به ایران به ویژه استان بوشهر لاستیکهای وارداتی خودرو گزارش شده است به ویژه لاستیکهایی که از کشورهای جنوب شرق آسیا وارد میشوند.
راههای مقابله با پشه آئدس
تمیز کردن دائم آب زیر گلدان
خالی کردن آبهای راکد در منزل مانند آب کولر
تمیز کردن ظرف آب پرندگان و سایر حیوانات خانگی
ضد عفونی کردن منبع آب
ضد عفونی سینک ظرفشویی و روشویی، تخلیه و شستن مداوم سطلهای زباله خانگی
پوشیدن پیراهن آستین بلند و شلوار و استفاده از پماد دفع حشرات
توصیه مهم: در صورت مشاهده این پشه خطرناک نیاز است تا فاصله یک کیلومتری از مکان دیده شدن آن ضدعفونی شود.
تب دنگی
تب دنگی عفونتی است که توسط ویروس دنگی ایجاد میشود. پشه آئدس از جمله عوامل اصلی منتقلکننده این ویروس هستند. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته میشود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور میکند استخوانهایش در حال شکستن هستند. برخی نشانههای تب دنگی عبارتند از تب، سردرد، حساسیتهای پوستی مشابه سرخک و درد در ماهیچهها و مفاصل. ممکن است تب دنگی در تعداد کمی از بیماران به یکی از دو گونه خطرناک و کشنده تبدیل شود.
واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس دنگی وجود ندارد. نکتههای کوچکی به پیشگیری از ابتلا به ویروس دنگی وجود دارد. مردم باید در برابر پشهها از خود محافظت کرده و دفعات گزیدگی با نیش آنها را محدود کنند. اگر کسی دچار تب دنگی شد و در صورتی که بیماری خفیف باشد، برای بهبودی باید مقدار زیادی مایعات بنوشد. اگر کسی به گونه حادتری از بیماری مبتلا شد نیازمند مایعات وریدی (مایعاتی که از طریق سرنگ یا سرم به رگها تزریق میشوند) و انتقال خون خواهد بود.
ویروس زیکا
ویروس زیکا توسط ویروسی ایجاد میشود که توسط پشههای آئدس انتقال مییابند و در طول روز نیش میزند. علائم این ویروس به طور کلی خفیف بوده و شامل تب، بثورات پوستی، درد عضلات و مفاصل، ضعف یا سردرد است. علائم به طور معمول 2 تا 7 روز ادامه دارد. بیشتر افراد مبتلا به عفونت ویروس زیکا علائمی ندارند. عفونت ویروس زیکا در دوران بارداری میتواند باعث متولد شدن نوزادان با میکروسفالی و سایر ناهنجاریهای مادرزادی شود. عفونت با ویروس زیکا همچنین با سایر عوارض بارداری از جمله زایمان زودرس و سقط همراه است.
منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند-
قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای بازار | قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون
-
تقویم نجومی امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 / تقویم همسران امروز
-
اولین پادشاه زن ایران که بود و چطور به تخت سلطنت نشست؟ + عکس
-
خبر مهم وزیر کار درباره تغییر دهکبندی خانوارها / یارانه ها تغییر می کند
-
خطر رقیب جدید برای اسنپ و تپسی؛ مسافر قیمت را تعیین می کند! تاکسی تیکاپ چیست
-
فال قهوه امروز شنبه 29 اردیبهشت 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
دریاچه چیتگر خشک می شود؟ خشکاندن درختان دریاچه چیتگر