آبخیزداری 30 میلیون هکتار از اراضی کشور تا دو سال آینده
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت بحران کشور، محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: از 64 مورد مخاطره طبیعی یا سوانح انسان ساخت که در جهان اتفاق افتاده تاکنون 46 مورد از آن در ایران رخ داده است که این مخاطرات طبیعی نظیر سیلاب، زلزله، آتش سوزی، فرونشست، رانش زمین، خشکسالی، سرما زدگی، ریزگرد و دیگر مخاطرات طبیعی هستند.
وی با بیان اینکه سیلاب و زلزله مهمترین مخاطره طبیعی در کشور است، گفت: باید در این زمینه اقدامات پیشگیرانه بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم از جان و مال مردم حفاظت کنیم.
نامی افزود: پیشگیری از مخاطرات طبیعی بسیار مهم است، مانند سیلاب که سالهای اخیر در کشور شاهد بودیم و آسیبهایی را به همراه داشت که یکی از موارد مهم پیشگیری از آن آبخیزداری است.
وی گفت: تاکنون حدود 38 میلیون هکتار از اراضی کشور آبخیزداری شده است و قرار است با یک مدیریت جهادی در کشور ظرف دو سال آینده نزدیک به 30 میلیون هکتار دیگر از اراضی کشور آبخیزداری شود تا بتوانیم از سیلابها در امان باشیم.
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه در استان تهران 5 سد وجود دارد که آب شرب این استان را تامین میکنند، گفت: راهبرد موجود این است که 75 درصد آب شرب از سدها و 25 درصد دیگر از آب چاهها استفاده شود، اما با توجه به کاهش بارشها در کشور میزان استفاده از آب سدها کاهش پیدا کرده و باعث افزایش استفاده از آب چاهها شده است که باید در مصرف آب صرفه جویی شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهار کرد: بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی و بعد از آن صنعت است که باید در این بخشها تدابیر ویژهای جهت کاهش مصرف اتخاذ شود، به طور مثال در بخش کشاورزی باید شاهد تغییر الگوی کشت به سمت کشت هیدروپونیک باشیم، زیرا این نوع کشت حداقل 5 تا 7 برابر افزایش تولید را به همراه دارد و از سلامت غذایی بیشتری برخوردار است.