آخرین اخبار فرهنگ و هنر در روزی که گذشت
دومین روز از بهمن ماه 1400 با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین اظهار نظر علی نصیریان درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر اشاره کرد.
خبرگزاری میزان - دومین روز از بهمن ماه 1400 با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین اظهار نظر علی نصیریان درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر اشاره کرد.
نصیریان: باید آثار کارگردانان جوان در جشنواره فیلم فجر 40 را ببینیمعلی نصیریان در گفتوگو با میزان، پیرامون برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر گفت: طبیعتا برگزاری جشنواره فیلم فجر طی ادوار مختلف خود ثابت کرده که مهمترین رویداد سینمایی در کشور است که برگزاری آن میتواند آینده سینمای کشور در سال پیش روی خود را به تصویر بکشد.
وی در همین رابطه ادامه داد: برگزاری جشنواره فیلم فجر همواره از سوی مردم مورد استقبال قرار گرفته است، به نحوی که برای حضور در این جشنواره برنامه ریزی میکنند، تماشای فیلم در جشنواره همواره جذابیت خاص خود را دارد، اینکه در یک زمان کوتاه بتوانید تعداد زیادی فیلم را ببیند از همان قدیم هم مخصوص جشنواره فیلم فجر بود.
بازیگر فیلم سینمایی «گاو» در همین راستا ادامه داد: امیدوارم جشنواره فیلم فجر امسال هم با استقبال خوب مخاطبان روبرو شود، البته نباید یادمان برود که هنوز کرونا وجود دارد و باید پروتکلهای بهداشتی را با دقت رعایت کنیم تا علاوه بر لذت بردن از تماشای فیلم مراقب سلامتی مان هم باشیم.
وی در همین رابطه ادامه داد: آنچه مسلم است که کیفیت آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر در استقبال مخاطبان بسیار تاثیرگذار است، حال باید منتظر ماند تا آثار این دوره از جشنواره که شنیده ام در میان آنها کارگردانان جوان زیادی حضور دارند اکران شود تا ببینیم که استقبال از این آثار چگونه خواهد بود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
شاهحسینی: پرداختن به مفاهیم انقلابی در جشنواره فیلم فجر قابل تقدیر است
انسیه شاهحسینی در گفتوگو با میزان، پیرامون لزوم حضور پررنگ مضامین انقلابی در جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فیلم فجر به بهانه دهه فجر انقلاب اسلامی ایران به وجود آمده است، پس انتظار زیادی نیست اگر بخواهیم در هر سال برگزاری این جشنواره آثاری با مفاهیم انقلابی داشته باشیم.
وی در همی راستا ادامه داد: البته هنرمند باید باهوش و به روز باشد، زیرا امروز و در قرن جدید باید مخاطب را با مفاهیم مدرن انقلابی روبرو کنیم، به این منظور که امروز سینمای انقلاب باید در بر دارنده سینمای مقاومت در منطقه، سینمای سیاست روز و همچنین باز تولید درست آثار دفاع مقدس و شناساندن چهره های گمنام تاریخ انقلاب اسلامی به مخاطب باشد.
این کارگردان پیشکسوت سینما در همین رابطه افزود: البته سینماگر باید بداند که در این مسیر بدون شک باید از شعارزدگی فاصله گرفت، مخاطب به دنبال تماشای مستند سیاسی و شعاری نیست، بلکه ما باید سینما به مفهوم دراماتیک آن را به مخاطبان عرضه کنیم.
وی درباره چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: خوشبختانه امسال شاهد آن هستیم که موضوعات و مفاهیم مرتبط با انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس به خوبی در آثار دیده میشوند، وجود آثار تاریخ معاصر، دفاع مقدس و همچنین آثاری مرتبط با شهدای هستهای نشان دهنده توجه ویژه این دوره از جشنواره فیلم فجر به موضوعات انقلابی است.
این کارگردان سینما درباره جوانگرایی در جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: از طرفی به نظر من جشنواره فیلم فجر امسال قابل اعتنا و همچنین امیدوارکننده تر از سالهای گذشته است، زیرا این جشنواره با برنامه ریزی درستی به تلفیق باتجربهها و جوانان پرداخته است، از سویی حضور کارگردانان جوان نسبت به گذشته بسیار پررنگ تر شده است.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
جشنواره فیلم فجر 40 موقعیتی تازه برای نسل جوان سینما
خبرگزاری میزان - چهلمین جشنواره فیلم فجر پس از گذار از موج های اصلی بیماری کرونا و ادامه واکسیناسیون در سطح کشور بهمن ماه سال جاری میزبان فیلمسازان و مخاطبان خواهد بود.
این جشنواره پس از رکورد بیش از دو سینما به نوعی مهمترین رویداد این عرصه هنری پس از کاهش میزان ابتلا به بیماری کرونا و همچون تعطیلی گاه و بی گاه سالنهای سینما است، سینمایی که نزدیک به سه ماه گذشته به ثبات خوبی رسیده و توانسته در عرصه اکران و فروش موفقیت های چشمگیری را برای خود رقم زند.
اما از نکات مهم و اصلی این دوره از جشنواره فیلم فجر که به گفته سینماگران دوره بلوغ آن در چهل سالگی است، می توان به حضور پررنگ سینماگران جوان اشاره کرد، فیلمسازانی که توانستند با آثار خود رنگ و بویی تازه به فهرست آثار چهلمین دوره از مهمترین رویداد سینمایی کشور ببخشند.
طبیعتا حضور پرتعداد و پرنگ جوانان در میان آثار حاضر در این دوره از جشنواره نشان دهنده ریسک پذیری و همچنین امید به آینده دبیرخانه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر است، دبیرخانه ای که ترجیح داده امسال تمام قد از سینماگران جوان و کار اولی حمایت کرده و به امید کشف استعدادهای شگرف در عرصه فیلمسازی در ژانرهای متنوع و مختلف میزبان فیلمسازان باشد.
البته این جوانگرایی مختص به کار اولی ها نیست، بلکه می بینیم که این دوره از جشنواره فیلم فجر شاهد حضور فیلم دومی های فراوانی نیز هست، کارگردانانی که در عین جوانی توانسته اند جای پای محکمی در عرصه فیلمسازی ایران برای خود دست و پا کنند.
همچنین حضور چهره های با سابقه و پیشکسوت توانسته تا این دوره از جشنواره فیلم فجر را به محلی برای رقابت باسابقه ها و جوانان تبدیل کند. حضور چهره های شاخص فیلمسازی باعث می شود تا جشنواره در عین حال از بدعت جوانان و تجربه پیشکسوتان بهره ببرد.
همچنین نکته مهم دیگر این دوره از جشنواره فیلم فجر بدون شک حضور آثار در ژانرهای مختلف است، اتفاقی که در سالهی پیشین این جشنواره کمتر رخ داده بود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
نگاهی به سیره حضرت «فاطمه زهرا (س)»
یدالله بهتاش در گفتگو با میزان پیرامون سیره حضرت «فاطمه زهرا (س)» گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» یکی از عبادترین افراد در امت «پیامبر اکرم (ص)» بودند وهیچ کس به اندازه ایشان عبادت خداوند متعال را نمیکردند همانگونه که «امام حسن (ع)» فرمودند «نیمه شبی از خواب برخواستم و مادرم را دیدیم که تا صبح عبادت خداوند متعال را میکردند و دعا میفرموند و در دعاهای خود نام همه را میبردند جز نام خانواده خود را صبح از ایشان پرسیدم چرا برای ما دعا نکردی حضرت «فاطمه زهرا (س)» فرمودند پسرم اول همسایه و دیگران بعد خودمان» این نکته درسها فراوانی را برای مومنان در بر دارد.
وی در همین راستا ادامه داد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» در دعاهای خود همواره مردم را دعا میکردند بدین ترتیب به مومنان آموختند که اول دعا وعبادت خداوند متعال را انجام دهید و در مرحله بعد تنها به دعا در مورد خود و خانواده خود نپردازد بلکه برای همه مومنان دنیا را دعا کنید، دعا همان فضیلتی بوده که خداوند در آیه 77 سوره فرقان در قرآن کریم خود پیرامونش فرمودند: «قُل ما یَعبَؤُا بِکُم رَبِی لَو لا دُعاؤُکُم فَقَد کَذَبتُم فَسَوفَ یَکُونُ لِزاماً»؛ بگو: اگر دعایتان نباشد پروردگارم به شما ارج و منزلتی ننهد. شما تکذیب کردید و این کار، گریبانگیر شما خواهد شد.» این آیه بیانگر این مهم است که دعا فضیلتی فراوان دارد و اگر همین دعاها نبود خداوند اعتنایی به بنده نمیفرمودند.
بهتاش به شیوه دعا کردن پرداخت و ابراز کرد: برای همه اعمال آدابی وجود دارد برای دعا کردن نیز آداب ویژه وجود دارد که حضرت «فاطمه زهرا (س)» شیوه آن را عملا به جامعه نشان داده دعا برای کل بیماران و همه نیازمندان همچنین دعا برای همه انسانها که از بعد اجتماعی نیز درسهای ارزنده در لایههای خود دارد و آداب زندگی درست و سعادتنمندانه برای انسان را نشان میدهد نکته قابل تاملتر اینکه هرگاه نیازمندی به درب خانه حضرت «فاطمه زهرا (س)» مراجعه میکردند هرگز دست خالی نمیرفت، ایشان چه در عمل و چه در دعا همواره به یک شیوه و با یک رویه حرکت میفرموند و در همه شرایط دست نیازمندان را میگرفتند.
***کمک به نیازمند در راه رضای خدا
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون سبک زندگی حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: خداوند در قرآن کریم به سیره حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و در آیه 8 سوره انسان فرمودند: «وَیُطعِمُونَ الطَعَامَ عَلَی حُبِهِ مِسکِینًا وَیَتِیمًا وَأَسِیرًا، و هم بر دوستی او (یعنی خدا) به فقیر و طفل یتیم و اسیر طعام میدهند.» در این آیه «عَلی حُبِهِ»: به خاطر دوست داشت خدا و عشق به الله، با وجود دوست داشت خوراک و نیاز خود بیان شده، زیرا در راه رضای خداوند آن را به نیازمند بخشیدهاند، این آیات درباره حضرات «علی و فاطمه و حسن و حسین (ع)» نازل شده، زیرا آنان مسکین و یتیم و اسیر را در سه شب با افطار خود سیر کردند و خود گرسنه ماندند و خداوند متعال با این آیات آنها را ستایش فرمودند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید